Jak to jest z zapisami w grach ;P
Aktualny czas: 28-04-26, 17:04 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
Jak to jest z zapisami w grach ;P
noruj Offline
*

Liczba postów: 115

RE: Jak to jest z zapisami w grach ;P

Otóż, nazwałeś ludzi piszących w tym temacie i broniących quick save'a ułomnymi. Nie wykręcaj się, obrażasz ludzi, twoje słowa nie idą w próżnie.

Otóż ja grałem w masę gier z savepointami i bardzo często było to zupełnie mijające się z celem gry. Najczęściej w przypadku jrpgów. W wielu jrpgach mamy długie dungeony, które są wypełnione LOSOWYMI walkami, które często trwają wiele minut, do tego jest mnóstwo zagadek - walka w jrpgach to strategia, a nie zręczne palce. Savepointy mijają się z celem, bo śmierć w przypadkowej walce przez np czynnik losowy (jakis status) skutkuje powtarzaniem tych samych rzeczy jeszcze raz. Np. 1h dungeona.
Własna wygodna też jest ważna, bo normalni ludzi grają dla rozrywki. Każda zmiana w grze skierowana na wygodę gracza jest OK - bo gry mają bawić, a nie irytowac. Jeśli chcę skończyć grę to ją kończę i mam w dupie jakieś savepointy.
Robienie gier banalnych to jest inna para kaloszy, bo dowolny save to opcja, a nie mus. Nikt nie każe ci zapisywać co chwilę - możesz to robić kiedy tylko chcesz.
Wniosek jest jeden, ty nadal możesz grać na zasadzie savepointa, ale ciebie denerwuje to, ze ktos inny ma czelnosc grac wedlug wlasnego uznania, a nie twojego xD To jest dowod twojej megalomanii

PS
Ostatnio grałem w grę z savepointami Darkwing Duck i używałem save state'a. To już chyba przestępstwo??
02-09-14 15:21
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: Jak to jest z zapisami w grach ;P - noruj - 02-09-14 15:21

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS