Jak to jest z zapisami w grach ;P
Aktualny czas: 28-04-26, 15:46 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
Jak to jest z zapisami w grach ;P
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: Jak to jest z zapisami w grach ;P

(02-09-14 19:15)Dragon Kamillo napisał(a):  Ale właśnie ze pozwalają.
Prosty przykład:
- robimy save przy savepoincie
- idziemy przejść dungeon - ale ledwo uchodzimy z życiem i dochodzimy do drugiego save pointa
- myslimy i stwierdzamy że uda nam się lepiej przejść ten dungeon
- no to wczytujemy sejwa i POPRAWIAMY BŁĘDY zeby mieć wiecej tego HP

To tak samo jak z przegranym w pojedynkiem w szachy. Przegrywamy, ale uczymy się czegoś i wygrywamy. Proste. Tym razem jednak
problemem w przykładzie jest głupota użycia savepointa, bo jeśli za chwilę znowu wymaga sporej ilości hp w pobliżu powinny być przedmioty lecznicze/inn/źródło magiczne. Jeśli jednak nie wymaga hp i za chwilę mogę iść do miejsca leczenia to spoko. Jeśli save point jest punktem strategicznym gierki i można do niego wracać wiele razy to sam fakt, że ktoś idzie zapisać z 1hp jest jego wyborem np: w metroid. Na ogół już samo odejście od savepointa jest początkiem wyprawy do której należy się jakoś przygotować.

@Adra: Ja rozumiem, że quick pomaga ułomnym i cheaterom, ale ja quicka nie zrobie w tym temacie dlatego, że sobie tego chcesz. Mam lepsze rzeczy do roboty
02-09-14 20:31
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: Jak to jest z zapisami w grach ;P - X-Tech - 02-09-14 20:31

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS