Co zabija wyobraźnie twórców gier w rpgmaker ?
Aktualny czas: 28-04-26, 14:23 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
Co zabija wyobraźnie twórców gier w rpgmaker ?
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: Co zabija wyobraźnie twórców gier w rpgmaker ?

I co z tego ?

Sugerujesz mi, że kreatywność wyszła z mody ? Mniej popapranych teorii dawajcie. Co ja miałem napisać napisałem. Kto miał zrozumieć zrozumiał. Chciałem niektórych oświecić kto dał radę został oświecony ja tymczasem wracam tworzyć do rma - tworzyć gry, a nie jak noob układać cudze gry w jedną całość i jeszcze kłamać, że to moje ( skryptami ruby ), bo to nie tworzenie to składanie śmieci w stertę gruzu i brzydzą mnie takie gry jak całą resztę co pokazuje niemal 0 ilość komentarzy w zlepkach ruby - nuda i flaki z olejem. Komentarze same mówią za siebie.

Mnie to nie obchodzi, że komuś otworzę oczy i przestanie robić gówno w rmie prędzej zacznie coś tworzyć, a nie składać papkę z gotowców, których nie zrobił - w którą i tak nikt nie pogra, bo to zwykle kopie tego samego. Jeszcze niech ktoś napisze, że tak nie jest. Ludzie komentują oryginalne rzeczy, a oryginalność i XP, oraz VX ACE to rzadkie zjawisko, bo pełno noobów robi jakieś zlepki śmieci które znajdzie w necie z - ruby gotowców i udaje, że to ich gry - a w praniu wychodzi jakie to nudne crapy, bo faktycznie, żeby wskórać coś ciekawego trzeba mieć pełną kontrolę i zrozumienie nad tymi skryptami, ale skoro taki noob nie stworzył tych skryptów może najwyżej sobie skontrolować łeb u psychiatry (nie może ich kontrolować bardziej niż dał mu możliwość twórca - a więc modyfikacje itd. są tutaj na poziomie prawie, że 0 - taki sam skrypt jest zawsze takim samym w danej grze) Prawdziwi twórcy tworzą swoje mechaniki do gier i rozwiązania sami, a nie kradną/kserują/kopiują gotowe gry i udają, że zrobili gry sami. Większość olewa zlepki gotowców, bo ile razy można odpalać to samo - ja pisze o graczach przecież robimy te gry dla siebie, ale przede wszystkim dlatego, że chcemy się podzielić tym co robimy kiedy wstaawiamy do neta - czym się podzieli taki noob - skryptami ruby, które znalazł i upchał w jedną całość i udaje, że zrobił grę...gratuluję. To nie twórca to noob, który kolejny raz dał zlepek syfu, a nie stworzył grę.

Co innego kiedy ktoś robi coś własnego, ale to tylko się zawsze zdarza w 2k3 i 2k natomiast w XP i VX ACE rzadkość raz na 100 projektów.

Ja spadam tworzyć i w przeciwieństwie do was wiem coś o tym co piszę, bo grałem w te syfy z XP i VX ACE i wiem jak to wygląda - noob klei jakiś gotowce i to może zdarza się nieźle wyglądać po screenach, ale prawda jest taka, że kiedy się to odpali to się ma wrażenie, że gry zrobił debil - Rzadko kiedy trafiam na dobre gry w XP czy VX ACE - one są dobre kiedy autor robi w całości mechaniki gry, a nie ładuje gotowców z Ruby. Kiedy grasz w zlpeki z Ruby gotowców dobrze wiesz i czujesz to - tak jakbyś grał znów w to samo nudne i nieciekawe crapiszcze.

Ja wolę tworzyć niż z wami pisać tutaj bzdury, bo i tak będzie ściana teoretyków, a nie tych którzy naprawdę grają w gry rm i widzą co jest na rzeczy. Jakbyście grali to byście dostrzegli, że coś lepszego od dna w vx ace czy xp robią ludzie, którzy tworzą do swoich gier mechanikę i rozwiązania w całości sami, a nie z gotowców. VX ACE to jest całkiem dobry program po prostu masa noobów klejąca gotowce, a nie tworząca gry (podobnie jak w xp) psuje reputacje tym programom - to wszystko. Dlatego dobre rzeczy stworzone w całości przez autorów gier, a nie sklejone z gotowców giną w gąszczach syfu. Nawet to całe Miasteczko Nowoczesne ma większą popularność niż pseudogothici z xp czy vx ace, bo jakim to poparanym tytułem jest jest to chora i oryginalna popaprana gra, a nie jakiś zlep gotowców i choć odrzuca, bo jest jednym z większych crapów w porażkach to przyciąga oryginalnością co świadczy o tym, że nawet największa spie***na rmowa, ale własna zdobędzie większe zainteresowanie niż kolejny nudny syf z gotowców. Amen
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-14 13:41 przez X-Tech.)
26-09-14 13:16
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: Co zabija wyobraźnie twórców gier w rpgmaker ? - X-Tech - 26-09-14 13:16

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS