Dział na forum Skrypty Zdarzeniowe
Aktualny czas: 28-04-26, 23:33 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
Dział na forum Skrypty Zdarzeniowe
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: Dział na forum Skrypty Zdarzeniowe

Nie mylę się do nazwy. Proszę o pisanie tylko ze strony osób, które naprawdę coś rozumieją....Deuce to największy spamiarz na tym forum gier nie robi, w gry ludzi na forach nie gra, ale udaje że coś wie na każdym kroku klikając losowe rzeczy z google. Co na tym forum robi ? Nie wiem, ale nie obchodzi mnie to.

Zdarzenia w rpgmaker są językiem programowania i to skryptowym. Wykonywane są w aplikacji jaką jest exe gry z rpgmakera. Czy mam coś jeszcze dodać ?

Skrypty zdarzeniowe - są przedstawiane na zasadzie link + opis działania. To, że autor dopisze sposób działania to akt jego woli, ale nie musi tego robić.

Czy jeśli napiszemy do skryptu ruby krok po kroku to też jest tutorial i powinien lecieć do tutoriali. 0 logiki. Na ogół krok po kroku nie ma, bo osoby które wrzucają gotowe z ruby wrzucają linki zagranicznych twórców nie mając pojęcia tak naprawdę jak działa dany skrypt, bo go nie zrobili.

Jeśli ktoś nadal nie rozumie, że zdarzeniowe skrypty to skrypty mogę tylko współczuć jego inteligencji. Przecież to totalnie oczywiste że skrypty tworzone za pomocą zdarzeń są skryptami. ABS to nie jest skrypt ? Menu to nie jest skrypt ? Litości. Jeśli ktoś będzie wpajał innym że jest inaczej, że skrypty tworzone na zdarzeniach to nie skrypty będzie największym kłamcą jaki chodzi po scenie rma.

Przykładowo cały język zdarzeniowy z 2k3 ma więcej wspólnego z profesjonalnym językiem do tworzenia gier (c++) niż samo ruby z rgss w kolejnych wersjach rm co zauważył sam geniusz programowania cherry i stworzył do 2k3 w c++ system który pozwala uruchamiać na nim skrypty zrobione w języku c++, a nawet system który pozwala kopiować całe partie kodu i przesuwać je o x, zmiennych y, przelacznikow. Inne rmy tego nie dostały bo nie miały tak genialnego systemu zdarzeniowego.

W VX ACE można (co przedstawiłem) PROSTO zastępować oryginalne komendy zdarzeń z 2k3 (po tym jak ogarnąłem to całe ruby) jest to możliwe w innych rmach. Poza tym zdarzenia to uniwersalny język programowania wszystkich rmów. Jak może nie mieć własnego działu ze skryptami na forum. To niedorzeczne. Nie dość, że stanowią użytkową wartość jako skrypty to w dodatku użytkownicy różnych rmów mogą się z nich uczyć pomiędzy różnymi wersjami xp/vx/vxace/2k/2k3- bo zdarzenia to uniwersalny język dla wszystkich rm i działa w nich w niemal 100% identycznie natomiast rgss zmienia się co makera. Brakującą jak na razie (odkryłem tylko jedną brakującą) komendę z 2k3 w VX ACE można zawsze łatwo zastąpić o czym napisałem już pierwszy tutek do vx ace, którego można się nauczyć w 2 minuty...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-10-14 18:45 przez X-Tech.)
14-10-14 18:21
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: Dział na forum Skrypty Zdarzeniowe - X-Tech - 14-10-14 18:21

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS