Wszystko dobrze idzie ale problem ze zdarzeniami :D
Aktualny czas: 28-04-26, 23:51 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[VX] Wszystko dobrze idzie ale problem ze zdarzeniami :D
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

RE: Wszystko dobrze idzie ale problem ze zdarzeniami :D

(22-10-14 16:31)Setharin napisał(a):  Kochane zdarzenia.. Emm... Problemik znowu mam...

Użyłem skryptu na Walkę w czasie rzeczywistym ze starego forum, i ok działa ale troszkę laguje myszkę + zdarzenie jedno w, którym bohater ma się zaśmiać (autostart ustawiony ;-;) że tylko jeden wilk, to po prostu to nawala...

To nie jedyny problem, chcę też aby jak pokona się jednego wilka (do tego nie kumam tego "Follow" i innych komend, chce potwora, który dorównuje wilkowi) to żeby po nim pojawiły się trzy lub cztery następne i żeby można było z nimi walczyć...

Oto zdarzenie dla wilka:

Komentarz: Enemy 1
Komentarz: Follow 1
Komentarz: Die self switch A

i po tym nowa strona z własnym przełącznikiem A i tymi komendami:

Czekaj: 300
Przełącznik A = ON czy jakoś tak ;---;

I owszem znika po zabiciu, ale chodzi mi o to aby po nim pojawiło się stado jakieś czy kilka innych wilczurków :D

I nie wiem czy to możliwe :) Przy okazji, jakby ktoś znał LISTĘ z numerami, które odpowiadają za potwory - tylko po polsku błagam XD - to będę wdzięczny i ta osoba zarobi podziękowań tyle że nie zdąży ich naliczyć :D

Najlepiej zdaje się:
- Przed walką z wilkiem ustalić jego x i y.
- Po walce przenieść zdarzenie wilk 2, wilk 3, wilk 4(te trzy wilki) w miejsce w ktorym zginął wilk 1.

W teorii powinno działać, ale nigdy nie próbowałem. :ehe:
Jeżeli nie rozumiesz, mogę ci zrobić demko.

No chyba, że ktoś ma lepszy pomysł. smiles

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
22-10-14 17:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: Wszystko dobrze idzie ale problem ze zdarzeniami :D - Yoroiookami - 22-10-14 17:17

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS