Z mglistych odmętów... czyli prośba o rady.
Aktualny czas: 28-04-26, 18:49 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[VXAce] Z mglistych odmętów... czyli prośba o rady.
Pandemonium Offline
*

Liczba postów: 14

RE: Z mglistych odmętów... czyli prośba o rady.

Co do grafiki, wybór padł na High Fantasy Bundle, który jakimś cudem znalazłem w internetowych odmętach + rozważam ripowanie grafiki z cRPGów na silnikach Infinity Engine. Jeśli będą pasować stylistycznie, to biblioteki obiektów zostaną znacznie wzbogacone (chyba, że użyje ich w tzw. Parallax Mapping'u), a gra mam nadzieję będzie dostatecznie urozmaicona graficznie.
Póki co, robię Iconset z ikon przedmiotów z Icewind Dale i Baldur's Gate oraz tworzę własnego HUDa. ;) Mam już kilka konkretnych rzeczy w planach, ale o nich napiszę, gdy będę tworzył zapowiedź gry :)

X Tech...
Co do muzyki, masz rację. Podczas grania musi być pewna ciągłość klimatu, jaką tworzy soundtrack (nie wiem jak to dokładnie określić), a zespoły czy różne kompozycje twórców niezależnych (ich miałem przede wszystkim na myśli) tego nie mają, chyba że znajdzie się jakiś dramatyczny zwrot akcji po drodze, czy epicka walka z bossem/armią, gdzie potrzeba odpowiedniej dawki emocji, dynamizmu i budowania napięcia (głośna cisza przed burzą).
Co do fabuły, bardziej chodziło mi o stwierdzenie, że gdy fabuła jest dobra i wciąga, to człowiek nie patrzy na wszelkie niedoróbki, (choć mam nadzieję, że żadne się nie pojawią po rzetelnej kontroli całej gry) a wady produkcji zostają przyćmione (np. długie czasy ładowania). ;)
06-12-14 20:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: Z mglistych odmętów... czyli prośba o rady. - Pandemonium - 06-12-14 20:12

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS