Lunatera: Lies of the Moon
Aktualny czas: 28-04-26, 08:32 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VXAce] Lunatera: Lies of the Moon
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: Lunatera: Lies of the Moon

Odpaliłem. Opis gry z tematu nie owija w bawełnę. To co jest w opisie gry na forum jest w samej grze.

Sama gra widać mocno sięga klimatami anime w których to postaci sojuszników stosują wobec siebie przemoc.
Druga rzecz, którą widać w grze wzięta z anime to przesadna ekspresja np: wobec przyjaciół. Nie kupowałem tego w anime i nie kupuję nadal, ale jakiś to styl w sumie jest i jest tu oddawany co chwila w dialogach i w formie swojego humoru - to jest plus duży w tego typu grze. Co mnie zastanawia to dlaczego bohater niósł swoją kumpelę na rękach po walce z glutami, w której oboje stracili max 5% hp przecież auto jej nie uderzyło, ani nie zachorowała na nic.

Zastanawia mnie dlaczego postaci dzieci są strażnikami broniącymi wioski przed potworami.
IDEA W SUMIE ciekawa - bo dlaczego by nie w takiej opowieści fantasy ?

Walki są wyważone. Nie ma póki co losowych starć, ale i tak walki są pewnym wyzwaniem.
Lubię walnąć ogniem i oszczędzić kilku uderzeń mieczem. Poza tym nic wyjątkowego w walkach póki co nie znalazłem, a wiadomo oczekiwałbym czegoś nowego od początku jako dodatki do starć w tego rodzaju grze, ale mimo to są w porządku. Przedmioty, które znajdujemy i ich ilość też w miarę wyważona ale jeszcze tego nie sprawdziłem dobrze.

To czego mi brakuje to jakiegoś rozmachu. Petady/bomby od samego początku która by totalnie wszystko napędzała zawrotnym tempem. Za to mamy spokojną wioskę i dzieciaki, które powoli stąpają po okolicy.

Rozmowy między postaciami mają ten swój klimat, ale jak pisałem wyżej to są klimaty anime. Przy użyciu wyobraźni da się załapać ten klimat i w niego wciągnąć. Kwestia gustu, ale póki co na głębokie dialogi bym nie liczył żarty są specyficzne właśnie w klimatach anime i raczej polegają na wyolbrzymianiu. O postaciach poza tym ciężko coś napisać...

Ogólnie gra zapowiada się nieźle , a nawet dobrze jak na tego typu klimaty, ale to nie są moje klimaty za bardzo i nie to tempo akcji jakiego oczekuję w tego typu rzeczach. Nie jest też to ten poziom fantastycznego zaskakiwania jakiego oczekiwałbym od gry fantazji na co pozwala rpgmaker, ale jest nieźle, a nawet dobrze jak na tego typu gierkę w klimatach jrpg/anime - to stąpa po tych ścieżkach rodem właśnie z anime i to czuć w grze.

Co do lokacji są średnie i niezłe i dobre - głównie mi chodzi o ten cały układ wioski itd. średnio mnie to przekonuje i zaskakuje, ale jest nieźle. Nic tu nie razi graficznie. W miarę się wszystko trzyma kupy i grafa i muza i lokacje i potwory i stroje postaci i npcki w lokacjach itd. w miare wszystko przemyslane. Dodam, że muza pasuje do lokacji - daje czasem niepokoj, a czasem spokoj, a czasem napiecie tak jak sytuacje. Dobrze muza rowniez dobierana.

Jak ktoś lubi takie klimaty to niech pobiera w ciemno będzie zaskoczony. Gra ma swój klimat faktycznie. Ja szukam raczej innych wrażeń i mocniejszych w grach i większego tempa fabuły także to nie jest specjalnie projekt w moich klimatach.

Czy to mnie pochłonęło jak bagno ? Nie, bo to nie moje klimaty, ale jestem mimo wszystko (mimo że to nie moje klimaty) ciekaw fabuły i co będzie dalej więc pewnie jeszcze wrócę do gry i właśnie w tym momencie spadam grać dalej (przy grze trzymają mnie na razie szczerze tylko walki, oraz te humorystyczne ciężko strawne scenki i przyczyna ataku potworów). Jeśli nie moje klimaty do końca, a mimo to sprawiacie, że zastanawiam się co będzie dalej w grze I JESTEM nią zainteresowany to na pewno gierka jest co najmniej niezła (!) Grę polecam tym którzy jarają się klimatami anime o magii/typowymi jrpgami itd. tym osobom spodoba się PRAWDOPODOBNIE naprawdę mocno ja gram raczej jako hardkorowiec w wypadku tej gry - nie wiem ile jeszcze przy niej posiedzę, ale może mnie wciągnie na dobre ? Póki co moje średnie odczucia co do tego projektu - trochę to chwilami zbyt naciągane...ale lubię walki i tajemnice + co będzie dalej - więc gram.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-14 20:52 przez X-Tech.)
22-12-14 20:23
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Lunatera: Lies of the Moon - Viuu - 05-11-13, 01:18
RE: Lunatera: Lies of the Moon - X-Tech - 22-12-14 20:23

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS