MENTALMETAL [XP]
Rodzaj gry: Crawler, Konflikty i starcia psychopatów.
Część, dzisiaj chciałbym wam zaprezentować moją grę, która rozpocząłem tworzyć na przełomie 2010r. Wtedy planowałem ją skończyć w tydzień i dąć jako inspiracje dla mejkerowców.... Wszystkie grafiki sam własnoręcznie narysowałem, za pomocą myszki. Są to linearty, nie-chce mi się tego kolorować. Dominować w otoczeniu będą dwa kolory. Wcielamy się w postać maczuki, jesteśmy czymś pokroju boga, astralną duszą. Gra nie ma fabuły jako-takiej chodź jest jeden główny wątek (Uwolnienie besti 666), a tak będziemy po prostu mieć możliwość uczestniczenia w 30misjach/przygodach które możemy wykonywać nie linij-nie. Przygody odpalają się kiedy wejdziemy na dana lokacje o odpowiednim czasie albo wykonaniu wcześniejszego zadania. Także też nasze wybory mogą nieć wpływ na dalszą rozgrywkę albo nawet zablokować inną przygodę. Korzystamy z kalendarza maczuki. Zdobyte artefakty przeznaczamy na budowę planet - Nowych plansz. Gra nie wykorzystuje żadnych skryptów. Planowana premiera pod koniec 2015r.
Maczuki (Protagoniści):
Na początku gry wybieramy 3 dostępne klasy. Pancerz maczuka, Magiczna maczuka, Lekarz maczuka.
Naszym głównym zadaniem jest eksploracja kosmosu. Uczestniczenie w przygodach. Czyli; zazwyczaj, przejście z jednego miejsca do drugiego, zaliczenie dialogów. Czasem coś zbudować, poczekać albo wyeliminować wroga.
Filmiki:
Przygoda #3:
Przygoda #5:
Przygoda #8:
Przygoda #10:
Przygoda #20:
Tworzenie 5 elementu:
Standardowy system walki z lekką modyfikacją:
Screeny:
Dom maczuki:
Powiązania karmiczne odbijają się na wyglądzie protagonisty. W przypadku złej karmy, wyrastają nam rogi a białka zlewają się krwią.
Po więcej treści zapraszam na mój kanał i stronę internetową.