Wiedźmin 3 - Zagadkowa inspiracja
Aktualny czas: 05-09-26, 21:20 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

To była dobra przygoda. Dziękujemy!
Po wielu wspólnych latach Ultima Forum przechodzi w tryb archiwalny.
Zostawiamy je tutaj takim, jakie stworzyliśmy je razem,
z tysiącami postów, projektów, porad, skryptów i wspomnień.
Dziękujemy każdemu, kto był częścią Ultimy.

Odpowiedz 
[Dowolny] Wiedźmin 3 - Zagadkowa inspiracja
Revlis Offline
*

Liczba postów: 266

RE: Wiedźmin 3 - Zagadkowa inspiracja

Pan dwa posty wyżej napisał(a):Co do WIII:
- otwarty świat jest w nim dobrze zrobiony? Bo bardzo się nim jaram, ale w większości gier w które grałem otwarty świat był słabo zrealizowany.

- czuć wagę podejmowanych wyborów? W poprzednich częściach troszkę słabo z tym było.
Otwarty świat w W3 (jak na moje gusta) wypada nieźle, bo jest to pierwsza gra w której spotkałem się ze zjawiskiem prawdziwego "widnokręgu". Krajobrazy pełne są otwartych przestrzeni, a potwory i npc (zachowujące się tak jak im natura nakazała) spotykamy zdecydowanie częściej niż w TES. Co do wyborów, to decyzje podejmowane w zadaniach często przyniosą efekty dopiero w późniejszych częściach gry (inne, w zależności czy dokonaliśmy dobrego czy złego rokowania). Mało tego, nawet importowanie save z poprzedniej części Wiedzmina ma wpływ na przebieg gry. Np. W W2 można było wykonać zadanie poboczne z tatuażem, który Geralt wciąż będzie posiadał w W3 jeśli takowy wykonaliśmy (lub raczej "daliśmy" sobie wykonać). Same misje poboczne mogą być krótkie, ale spotkałem kilka niesamowicie rozbudowanych i dopracowanych. Nie wiem jednak czy zadania poboczne wpływają bezpośrednio na zakończenie gry (poczekamy, zobaczymy).
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-05-15 22:20 przez Revlis.)
31-05-15 22:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Wiedźmin 3 - Zagadkowa inspiracja - Revlis - 31-05-15 22:19

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS