Podanie o zmianę nicku - ściślejsze zasady
Aktualny czas: 28-04-26, 23:32 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
Rave Offline
*

Liczba postów: 327

Obecnie w podaniach o zmianę nicku jest tak, że jest wolna amerykanka - modzi odrzucają podania "bo tak" i często nie wiadomo dlaczego.

Proponuję wprowadzić następujące DODATKOWE zasady (w stosunku do tego co jest teraz, czyli 3 zmiany i brak ostrzeżeń):
- Nick nie może być obraźliwy
- Nie może być nickiem mający wyraźny charakter impersonacji innego użytkownika (czyli np. nie można zmienić nicku na MateuszSuperSracz8)
- W innych przypadkach podanie musi zostać zaakceptowane

Proponuję też wprowadzić zasadę aby moderatorzy jeśli odrzucają podanie podawali uzasadnienie decyzji (np. tak jak Ayene to zrobiła na starej ultimie jak jeszcze była adminką gdy chciałem zmienić swój nick na wersję z "wyczesanymi" znakami - oprogramowanie forum nie przetwarzało poprawnie pewnych znaków i to było zrozumiałe), przy czym "Bo tak", "Bo miałem/miałam zły humor" lub podobne to nie uzasadnienia.

Myślę że wprowadzi to trochę lepszy klimat na forum a i użytkownicy będą wiedzieli dlaczego ich podanie zostało odrzucone i unikną podobnych błędów w przyszłości.

Nie ma rzeczy niemożliwych, jest tylko brak umiejętności.
[Obrazek: UXIyBZb.gif][Obrazek: UXIyBZb.gif]

Spoiler: (Otwórz)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-07-13 02:01 przez Rave.)
13-07-13 01:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
Podanie o zmianę nicku - ściślejsze zasady - Rave - 13-07-13 01:59

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS