Kilka ważnych pytań i próśb.
Aktualny czas: 28-04-26, 18:19 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[XP] Kilka ważnych pytań i próśb.
Ayene Offline
*

Liczba postów: 758

RE: Kilka ważnych pytań i próśb.

Nie za bardzo mogę Tobie pomóc z polskimi poleceniami, gdyż nie używam "polskiego" makera.

2. Akurat Twój przykład trzyma źle latarnię, bo zmienia rękę, gdy jest tyłem. Wystarczą Tobie edycje podobne do tej?
[Obrazek: qi0b.png]
3. RTP to zbiór podstawowych grafik, które program proponuje Tobie zaraz po jego włączeniu. Najlepiej to sprawdzić wyłączając RTP. Najszybciej zrobisz to w samym programie (u góry Gra :arrow: Wybierz RTP :arrow: zamiast Standard wybierz brak). Możesz też zamknąć program i edytować plik Game.ini. Wówczas wystarczy usunąć tekst "standard" z linijki: "RTP1=Standard".

4. A używałeś polecenia Set Move Route (nie wiem, po polsku może ruszaj zdarzeniem - druga zakładka, 9 polecenie od góry)?

5. Oprócz używanych w projekcie materiałów w folderze z grą znaleźć się powinny również używane biblioteki DLL (również możesz je sprawdzić, podglądając plik Game.ini, np. Library=RGSS102E.dll). Podczas instalacji programu pojawiają się zazwyczaj w folderze System32 (Win XP).

6. Możesz dać większe odstępy między linijkami. Albo:
Znajdź linijkę:
@credits.oy += 1
Zamień ją na:
@a = 0 if @a.nil?
    @a = (@a + 1) % 4      
    @credits.oy += 1 if @a == 0

[Obrazek: aye_furniture_pres.png]
10-11-13 14:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Wiadomości w tym wątku
RE: Kilka ważnych pytań i próśb. - Ayene - 10-11-13 14:59

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS