Hope [Horror/Przygodówka]
Aktualny czas: 28-04-26, 14:47 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[2k3] Hope [Horror/Przygodówka]
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: Hope [Horror/Przygodówka]

Co ta łata zmienia ? Poprawia sposób zapisywania gry ?
21-12-14 23:51
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Aki Stratego Offline
*

Liczba postów: 69

W spojlerze zapisane. Poprawia krytyczne błędy.
21-12-14 23:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Zastanawia mnie czy gra nie będzie wymagać zbalansowania ilości możliwych zapisów lub jasnego wskazania gdzie tego zapisu użyć ponieważ jeśli nie mogę wczytać sobie gry i muszę czekać na lokacje o której pisałeś ale podpowiedź mi póki co nie mówi nic o tym, że to będzie akurat ta lokacja - to tak naprawdę za każdym razem po zginięciu najlepiej jedynie grać od samego początku gry - czy w takim razie saveów jednorazowego użycia nie jest za mało na całość skoro jednak sugerujesz żeby zachować zapis na miejsce, które ma stać się autosavem ? Nie mam pojęcia jak gracz dojdzie metodą prób i błędów do tego aby użyć tego pergaminu jako stały punkt zapisu skoro każde wejście w pergamin = jego użycie. Jest to kompletnie niefair. Poza tym ta gra jest spoko... ale bez póki co jak dla mnie jasnych kwestii z zapisem jest to trochę frustrujące ponieważ powinienem raczej walczyć z grą, a nie zgadywaniem gdzie mam użyć jedynego zapisu. Zabieram się za dalsze granie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-14 00:05 przez X-Tech.)
22-12-14 00:00
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Aki Stratego Offline
*

Zastanawiam sie nad dodatiem jednego pergaminu więcej, gdzieś w widocznym miejscu (ale z tego co wiem inni gracze nie mieli większych kłopotów z ogarnięciem statycznego sejwa) na początku. No i nad dodaniem trybu Casual, z nielimitowanym zapisem (poza lokacjami, z zablokowanym zapisem na stałe).

Moje gry tak w ogóle nie sa fair, gracz jest poddawany dosc ciezkim wyzwaniom i tylko wytrwali ogarna gierke. Jak juz zalapie sie system to mozna przejac nieco inicjatywe, ale z poczatku wrazenie zagubienia jest jak najbardziej oczekiwanym efektem.

Co do zapytania przy sejwie, zrobie to ale narazie na bierzaco naprawiam krytyczne bledy zglaszane przez grajacych, wasze sugestie pamietam ale zostawiam na pozniej.
22-12-14 00:11
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

TRYB casual zrujnuje całą magię gry. Jak dla mnie olej CASUAL, bo cała magia zniknie.
Póki co ten pomysł z saveami, który jest w grze obecnie jest bardzo dobry, żeby nie było że krytykuję.

Czekam na możliwość sprawdzania gdzie użyć punkt zapisu bez jego straty. Po prostu miałem przerwę od gry to nie tak, że utknąłem. Nie jestem pewny czy dodatkowy save jest wymagany jeśli inni tego nie wymagali to zdecydowanie nie. Nie jestem dość daleko, aby stwierdzić, że wymagany jest. Po prostu pewne rzeczy na mnie w grach działają konfliktowo dopóki nie mogę zebrać dość info, aby je jasno określić.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-14 00:39 przez X-Tech.)
22-12-14 00:31
"Pomógł" przyznał(a):
Athanor Offline
*

Liczba postów: 143

Z postów Xsia rozumiem mniej więcej tyle:
Gra z zapisem przez całą grę - gówno, nie warto ściągać, zepsułeś to.
Ta sama gra, z zapisem co tam kilkanaście map - arcydzieło! best game ever!
Gra z trybem zapisu stałego i zapisu ograniczonego - gówno.

Czyż nie powinno to się połączyć tworząc - Gra taka sobie, myślę, że jest fajna.

Jutro ogarnę grę, spodziewałem się łatek więc zbiegałem z tematem.

PS: X, nie cytuj tego postu, nie chce marnować ci czasu.

To jest sygnatura która nikogo nie obchodzi, bo informacje tutaj wypisane są kłamstwem.
Slave:
Gra nigdy nie wyjdzie. Demo gotowe do wrzucenia.
Pożoga:
Gra ma wyjść przed końcem roku (prawdopodobnie).
The Room:
Ruszyły pierwsze szkice.
22-12-14 12:48
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Crap jeśli gra ma stały zapis - ta na szczęście nie ma. Jedyna sensowna forma stałego zapisu to dla mnie save pointy.W tej grze są ciekawe próby kombinacji z save.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-14 15:04 przez X-Tech.)
22-12-14 15:03
"Pomógł" przyznał(a):
Aki Stratego Offline
*

W przygotowaniu wersja "D".

Idąc tropem waszych sugestii jak dotąd wprowadziłem następujące zmiany by ułatwić i urozmaicić rozgrywkę.

[Obrazek: r23prs.jpg]

Każde użycie pergaminu kończy się zapytaniem. Nie będzie już przypadkowego używania go w złym miejscu. Jeśli gracz znajdzie miejsce do stworzenia stałego zapisu zmieni się okno dialogowe.

[Obrazek: k4xyeu.jpg]

Pergamin został uniwersalnym przedmiotem, który automatycznie pojawia się w inwentarzu każdego bohatera. Dodano możliwość posiadania do 9 pergaminów na raz, traktowanych jako jeden przedmiot. Dodatkowo rozlokowano w krytycznych momentach gry 2 dodatkowe pergaminy by zwiększyć grywalność i spiłować nieco poziom trudności.

[Obrazek: 2meeett.jpg]
[Obrazek: 11ruavb.jpg]

Można przekazywać większość przedmiotów towarzyszą. Kluczowe przedmioty zawsze zostaną z bohaterem głównym, a to dlatego, że podczas zaginięcia towarzysza przepadają również jego przedmioty. Można to użyć np. aby pomóc sobie z drzwiami dając je towarzyszowi i samemu biorąc drugie.

Zostanie poprawiony również skrypt AI przeciwników, oraz dodany jeszcze jeden wątek do rozwikłania.
19-02-15 18:22
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Nareszcie. Brawo. Czekałem na naprawę systemu save. W końcu mogę spokojnie grać dalej.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-02-15 18:24 przez X-Tech.)
19-02-15 18:24
"Pomógł" przyznał(a):
Aki Stratego Offline
*

[Obrazek: v3oeup.jpg]
[Obrazek: 24uxhfm.jpg]
Implementuje elementy walki. Do tej pory jedynym sposobem "walki" z upiorami była ucieczka lub św. Medalik, który permanentnie likwidował widma z 1 scenariusza. Od teraz po napotkaniu przeciwnika można spróbować wywinąć mu się lub skontrować jego natarcie. Uchylanie pozwoli oddalić się na kilka pól od widma, a kontra zablokuje jego ruch na 6 sekund. Szanse sukcesu tych akcji zależą od statystyk zręcznośći (uchylanie) i siły (forsowanie).
20-02-15 19:08
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS