Szajba [Edukacja, Przygodówka, Hardkor, Humor, Minigry] 2006
Aktualny czas: 28-04-26, 15:39 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[2k3] Szajba [Edukacja, Przygodówka, Hardkor, Humor, Minigry] 2006
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: Szajba [Edukacja, Przygodówka, Hardkor, Humor, Minigry] 2006

Noo. Dzięki za odpowiedź XD

Cóż jednak trzeba mieć rpgmakera 2k3 aby pograć w aktualnie dostępną wersję.

Postaci mają swój świat. Natomiast podpowiedzi występują i są ukryte między wierszami.
Tak. Gra wymaga myślenia pomimo natłoku szaleństwa zależało mi na zagadkach i przygodach. Jesteś w mieście z Mario czyli jesteś już naprawdę daleko.

Platformówka i wszystkie minigry stworzyłem jako urozmaicenie. Celowo mają takie hardkorowe mechaniki, aby podkreślić, że bohater znajduje się w świecie gry, która musi być mniej zaawansowana technicznie niż sama Szajba, ale myślę, że to daje swój klimat XD

Ciekawe czy przejdziesz całość. Ktoś ma jeszcze jakieś zdanie o tym czego doświadczył w Szajbie, albo o całości ? XD
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-10-14 00:05 przez X-Tech.)
09-10-14 00:04
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Yotta Offline
*

Liczba postów: 156

Pierwsze minuty gry i już mam problem z kiblami. Trzeba walnąć jakąś kolejność?

Kto pyta, nie błądzi. Kto nie błądzi, ten znajdzie drogę. Kto znajdzie drogę, ten odnajdzie własne szczęście.
Spoiler: (Otwórz)
19-10-14 11:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Oczywiście, że nie. Musisz znaleźć wyjście.
19-10-14 13:42
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Yotta Offline
*

Wyjście? Niby jak? Sprawdziłem już wszystkie kible i nic!

Kto pyta, nie błądzi. Kto nie błądzi, ten znajdzie drogę. Kto znajdzie drogę, ten odnajdzie własne szczęście.
19-10-14 15:19
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

(19-10-14 15:19)Yotta napisał(a):  Wyjście? Niby jak? Sprawdziłem już wszystkie kible i nic!

Na początku gry wystarczy wyjść z 'laboratorium'. :ehe: Nie trzeba tam się w żadne puzzle bawić.

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
19-10-14 15:28
"Pomógł" przyznał(a):
Yotta Offline
*

Jak niby wyjść? Wszystkie drzwi pozamykane.

19-10-14 15:33
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Użyj dostępnych środków to zobaczysz, że jest wyjście. Jak napisałem gra pomimo, że jest nastawiona na hardkorowy humor wymaga myślenia. Wyjście jest niemal pod nosem musisz po prostu czegoś użyć, aby je zobaczyć. Tyle mogę podpowiedzieć.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-10-14 16:18 przez X-Tech.)
19-10-14 16:13
"Pomógł" przyznał(a):
Dragon Kamillo Offline
*

Liczba postów: 330

Da się wyjść XD.
Właśnie ukończyłem tą niedokończoną grę. Weź ją dokończ, a nie tak przerywasz gdy się już na dobre rozkręciła. W dodatku w środku misji o gwiazdeczkach, ratowaniu księżniczki i palenia super odlotusa XD

Ogólnie nie jest źle, gra ma jakiś swój klimat, super minigierki (prócz tej platformowej - jest strasznie wkurzająca) i nawet jakieś zwroty akcji. Chociaż idzie się pogubić XD.
System walki jest do duszy - zresztą o czym ja piszę tu nie ma czegoś takiego XD. Wszystko było by OK gdyby nie misje zabij mi tych zbirów z ogrodu itp - szczęście, zapis, szczęście, zapis i tak dalej XD - to chyba jedyne wyjście.

Nawet fajnie się grało - czekam aż wrzucisz część 2 i 3 XD. Samych zrzutów nie chce.
19-10-14 18:33
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

(19-10-14 18:33)Dragon Kamillo napisał(a):  Da się wyjść XD.
Właśnie ukończyłem tą niedokończoną grę. Weź ją dokończ, a nie tak przerywasz gdy się już na dobre rozkręciła. W dodatku w środku misji o gwiazdeczkach, ratowaniu księżniczki i palenia super odlotusa XD

Ogólnie nie jest źle, gra ma jakiś swój klimat, super minigierki (prócz tej platformowej - jest strasznie wkurzająca) i nawet jakieś zwroty akcji. Chociaż idzie się pogubić XD.
System walki jest do duszy - zresztą o czym ja piszę tu nie ma czegoś takiego XD. Wszystko było by OK gdyby nie misje zabij mi tych zbirów z ogrodu itp - szczęście, zapis, szczęście, zapis i tak dalej XD - to chyba jedyne wyjście.

Nawet fajnie się grało - czekam aż wrzucisz część 2 i 3 XD. Samych zrzutów nie chce.

System "walki" xd Bardziej to przetrwanie. Ogólnie jednak jest to przemyślane na swój sposób ponieważ rozstawiłem apteczki w sposób adekwatny do gier survival.
Przetrwanie tych starć "kopanych" to też spory udział gracza przez docieranie do zapasów i unikanie niepotrzebnych walk.
Wiesz ile zajęło mi zrobienie tego systemu "walki" ? Coś około 30 sekund max 1 minuta xddd

Co nie tak było z tymi szalonymi misjami, o których wspomniałeś ?

W rozwiązywaniu ton zagadek pomogło szczęście ? Nie pomogło.

Dzięki za opinie. Ledwo pamiętam tę grę. XD
19-10-14 19:54
"Pomógł" przyznał(a):
Dragon Kamillo Offline
*

Liczba postów: 330

Tak rozstawiłeś, tylko że były BEZUŻYTECZNE, a to wszystko dlatego że zawsze mieliśmy 1/1 HP, czyli jak tracimy 1 to game over, a uleczyć się nie da (chociaż apteczki dawają 2 i 5 hp) bo max jest 1 - tak bardzo to przemyślałeś, gratulacje XD. Przez to było trzeba robić sposobem który opisałem, czyli szczęście i potem zapis do zabicia wrogów, a przy tych większych szczęście x2 i potem zapis XD.

Z misjami byłoby wszystko w porządku gdyby dało się je ukończyć, a tu dupa, bo podczas nich dostajemy jakiegoś szambonurka który bierze nas na inną planetę, kończąc tym samym grę.
19-10-14 20:34
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS