Quillby The Last
Aktualny czas: 15-03-25, 02:17 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[Dowolny] Quillby The Last
marekssj2 Offline
*

Liczba postów: 16

Quillby The Last

[Obrazek: 4d8a79c26585bdb9b6e84909d7d234c7.png]

Nazwa projektu:

Quillby The Last

Autor:

Marek Majewski

Cel powstania projektu:

Spełnienie marzeń.

Typ:

oRPG Jest to gra rpg, w którą możemy zagrać z rówieśnikami.

Rozgrywka:

Moim celem jest zrobienie gry w stylu "Pokemon fire red". Jak to wygląda? Aby przejść do dalszych lokacji, musimy podążać za fabułą.

Świat:

Świat fantasy, jakiego jeszcze nikt nie widział. W pełni przepełniony magią. Duża część uniwersum jest nie odkryta. Nasuwa się pytanie dlaczego?
Prawie wszędzie możemy spotkać dziwne stworki które są częścią tego dziwnego ekosystemu. Jedne są przyjazne, a inne mniej.
Dodam jeszcze że gra rozgrywać się będzie w dwóch ruwnoległych światach. - Co to oznacza?! Nic więcej jak to że będziemy mogli wcielić się w postać z drugiego świata, i nią przeżywać fabułę (singleplayer).

Fabuła:

(W wielkim skrócie)
Znajdujemy się w świecie który potrzebuje bohatera.
Nie wiadomo dla czego, ale księżyc który od wieków był na swoim miejscu niebawem uderzy w naszą planetę. Jest to sytuacja bez wyjścia, nikt na świecie nie dysponuje taką mocą by zatrzymać zbliżający się koniec świata.

System walki:

Pseudo turowy system walki znany miedzy innymi z odsłon RPG Maker VX ace

Magia:

Jest czymś co jest wszech obecne. Lecz tylko nie liczni potrafią ją kontrolować.

Zdjęcia:

Filmy:

Jak zagrać?:

Z grubsza, to tyle.

Liczę na sugestie i oceny. :)

Spoiler: (Otwórz)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-08-15 10:47 przez marekssj2.)
28-07-15 11:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Keibi Offline
*

Liczba postów: 22

RE: Quillby The Last

Nie chciałbym nic złego powiedzieć, ale to chyba jest forum dotyczące gier z RPG Makera, a nie z jakiegoś "Byonda"? Pomijając ten fakt, to to intro w miarę mnie zaciekawiło... Szkoda, że pokazałeś tylko ten mały wstęp. Co do innych rzeczy, to muzyka też w miarę nastrojowa, a i fakt, że to jest ładnie wykonane jakoś zachęca do zagrania w pełną wersję. Gdyby tylko zapowiedź na forum była nieco schludniej wykonana... A gra ta powinna trafić na forum tego Byonda, a nie tu - na forum RPG Makera (w końcu to są 2 różne programy).
Jednak trochę miło z twojej strony, że chciałeś nam pokazać swoje "dzieło" spoza makera :D

PS. Jakby ktoś nie wiedział, czy to jest bezpieczne, tu jest link do skanu : https://virusscan.jotti.org/en-US/filesc...znr7gwbn3y
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-07-15 13:15 przez Keibi.)
28-07-15 13:01
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

Niechlujna zapowiedź. Jakoś mnie nie przekonuje do pobrania...
Poczekam aż ktoś potwierdzi brak wirusa.
Może opisz chociaż co się będzie działo jakie są tego klimaty. Fantasy/science fiction.
Bo z tego co widać po screenach to będzie połączenie jakiś klimatów anime. Widzę tam naruto, postacie ssj itd. Co niestety nie pozwala jednoznacznie określić gatunku.

Nie będę opisywała
Jednak zrobiłem

Masz rozdwojenie jaźni?

@Góra

W takim razie zdecyduje się na pobranie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-07-15 13:08 przez Adrapnikram.)
28-07-15 13:07
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

Zły dział, czy nawet więcej, złe forum. To nie jest forum od innych programów do tworzenia gier.

I jak zwykle, brak cierpliwości - jak chcesz się czymś chwalić, to do cholery, miej czym. Zapowiedź to również ważna część gry, którą ty autorze zupełnie olałeś.
28-07-15 17:19
"Pomógł" przyznał(a):
marekssj2 Offline
*

(28-07-15 17:19)Amelanduil napisał(a):  Zły dział, czy nawet więcej, złe forum. To nie jest forum od innych programów do tworzenia gier.

I jak zwykle, brak cierpliwości - jak chcesz się czymś chwalić, to do cholery, miej czym. Zapowiedź to również ważna część gry, którą ty autorze zupełnie olałeś.

Masz rację, olałem sprawę z prezentacją gry. Po mimo tego że nie miałem czasu zrobić tego lepiej. Od kilku chwil pracowałem nad poprawieniem tego chłamu który tu przedstawiłem.
Co do forum, też masz rację. Jednak, nie rozumiem twojej niechęci. Czy według ciebie gorsze jest to iż wstawiam projekt który sam pisałem, ale nie jest robiony w RPG maker, niż to że ktoś tworzy jakiś chłam (za przeproszeniem) z ubogim mapping' iem, słabą fabułą i drętwym gameplay'em?
Bo o ile tak, to jestem rozczarowany i proszę o przeniesienie tematu do działu Offtop/Kosz tam gdzie będzie pasował. Co nie zmienia faktu że zamierzam poprawić prezentację i coś udowodnić.
28-07-15 18:26
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

marekssj2 napisał(a):Masz rację, olałem sprawę z prezentacją gry. Po mimo tego że nie miałem czasu zrobić tego lepiej.
Nie nie, miałeś czas. Miałeś cały czas we wszechświecie, żeby to przygotować. Wstawianie zapowiedzi na fora nie ma deadline'u.
28-07-15 19:07
"Pomógł" przyznał(a):
marekssj2 Offline
*

(28-07-15 19:07)Amelanduil napisał(a):  
marekssj2 napisał(a):Masz rację, olałem sprawę z prezentacją gry. Po mimo tego że nie miałem czasu zrobić tego lepiej.
Nie nie, miałeś czas. Miałeś cały czas we wszechświecie, żeby to przygotować. Wstawianie zapowiedzi na fora nie ma deadline'u.

Nie żebym zaczynał bezmyślny offtop. Ale czas jest względny, i istnieje tylko dzięki nam...
Aczkolwiek, się poprawiłem i zmieniłem to i owo w pierwszym poście.
28-07-15 19:11
"Pomógł" przyznał(a):
marekssj2 Offline
*

Witam, dodałem instrukcję , logo oraz kilka poprawek. Niebawem powinienem dodać też kilka screen shot' ów.
Nie wiem czy jest, sens opisywania systemów w grze. Gdyż dopiero są w fazie tworzenia. A mówienie o czymś co jeszcze nie powstało chyba mija się z celem. Chciał bym jeszcze poznać twoją opinię. Czy odpuścisz sobie przetestowanie tego demo, ze względu na to, że trzeba zainstalować dodatkowy program?
Proszę o odpowiedz gdyż jeżeli jest to problem, będę szukał rozwiązania jak temu zaradzić. :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-07-15 20:12 przez marekssj2.)
30-07-15 20:12
"Pomógł" przyznał(a):
Keibi Offline
*

Liczba postów: 22

marekssj2 napisał(a):oRPG Jest to gra rpg, w którą możemy zagrać z rówieśnikami.
marekssj2 napisał(a):Dodam jeszcze że gra rozgrywać się będzie w dwóch ruwnoległych światach. - Co to oznacza?! Nic więcej jak to że będziemy mogli wcielić się w postać z drugiego świata, i nią przeżywać fabułę (singleplayer).
Na podstawie tych cytatów wnioskuję, że próbujesz robić grę multiplayer... No cóż, mam nadzieję, że wypali, choć to mało prawdopodobne. Ja bym ci radził najpierw zrobić tryb singleplayer, a dopiero później myśleć o trybie multi. Wiem z autopsji, że nie ma co się rzucać na robienie gry multiplayer, gdyż to jest rzucanie się z motyką na słońce, choć podkreślam jeszcze raz, że mam resztki nadziei na to, że ci się to uda...
30-07-15 20:57
"Pomógł" przyznał(a):
marekssj2 Offline
*

Witam, ostatnio postanowiłem zamiast zmuszać was do zabawy z pobieraniem Dema, nagrałem filmik z zawartością. Być może zachęci co po niektórych do spojrzenia na mój projekt łaskawszym wzrokiem. Dodam jeszcze że mój słownik jest w miarę ubogi. Dlatego nie czepiajcie się prostych dialogów - nie w sumie to jest monolog.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-08-15 20:21 przez marekssj2.)
01-08-15 15:32
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS