Wiedźmin 3 - Zagadkowa inspiracja
Aktualny czas: 28-04-26, 18:41 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[Dowolny] Wiedźmin 3 - Zagadkowa inspiracja
Kryzz333 Offline
*

Liczba postów: 209

RE: Wiedźmin 3 - Zagadkowa inspiracja

Cytat:Nie do końca podoba mi się sposób w jaki działają eliksiry. Są używane w samym środku walki, co trochę wypacza aspekt "przygotowawczy"

W książce Gerlat raz pił eliksir jakąś minutę przed walką, więc raczej jest książkowo.
W WII konieczność picia eliksirów przed walką była b. denertwująca, ja się cieszę, że to zarzucono.

Szkoda, że nie ma animacji picia.

W WIII jeszcze nie grałem i długo grać nie będę, niestety. Zanim jednak kompa zupgraduję, zagram sobie w WI i WII.

Hejt na Skyrim popieram. Google Earth w wersji z mieczami.

Ja ostatnio podnieciłem się na Pillars of Eternity. Gierca zapowiada się naprawdę nieźle i w dodatku pójdzie na moim kompie.
31-05-15 19:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

Kryzz333 napisał(a):Ja ostatnio podnieciłem się na Pillars of Eternity. Gierca zapowiada się naprawdę nieźle i w dodatku pójdzie na moim kompie.
Pilarzyki są słabą grą w gruncie rzeczy. Kompanów jest stanowczo zbyt mało (nie ma nawet po jednym na klasę!), a w dodatku tylko może z dwóch ma jakikolwiek faktyczny powód żeby dołączyć do głównego bohatera. Co do samej rozgrywki to gra za bardzo rzuca ścianami tekstu, przez co strasznie męczy i nudzi, nic tylko skipować. Plus jak na tego rodzaju grę jest dość krótka.

Mam nadzieję że nikt nie ma mi za złe offtopu że tu się o pilarzykach rozpisuję? :I
31-05-15 21:03
"Pomógł" przyznał(a):
Avaron Offline
*

Liczba postów: 213

Pillars Of Eternity ahh... kawał dobrej gry! Historia wciągająca, system walki naprawdę mi się spodobał. Amele to gra dla hardkorowców, wyjadaczy gatunku, osób z pasją, moli książkowych, dlatego zapewne przeszkadzają ci tony tekstu a dla mnie ten tekst jest wielkim plusem! Coś co zepsuło grę to optymalizacja :/ tak ta gra mogłaby działać na o wiele słabszym sprzęcie

I am the bone of my sword.
Steel is my body, and fire is my blood.
I have created over a thousand blades.
Unknown to death.
Nor known to life.
Have withstood pain to create many weapons.
Yet, those hands will never hold anything.
So as I pray, "Unlimited Blade Works."
31-05-15 21:10
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

Avaron napisał(a):Amele to gra dla hardkorowców, wyjadaczy gatunku, osób z pasją, moli książkowych, dlatego zapewne przeszkadzają ci tony tekstu a dla mnie ten tekst jest wielkim plusem!
Głównie to mnie akurat tych 8 kompanów na całę grę boli, w porównaniu do 25 z takiego Baldura...
31-05-15 21:15
"Pomógł" przyznał(a):
Kryzz333 Offline
*

Liczba postów: 209

8 kompanów rzeczywiście blado wypada, ale mi bardzo do gustu na razie przypadł klimat i ogólna mechanika.

Grałem u kumpla do momentu wyjścia z pierwszej lokacji. Bardzo fajnie się "czuje" tu wagę podejmowanych decyzji - dialog z dzikusami, wykorzystywanie Wiedzy, pułapki, jakieś kreowanie charakteru postaci w rozmowach - dla mnie bomba!
Uwielbiam takie gry, to mi naprawdę przypadło do gustu. Można się wczuć w postać (btw, zrobiłem krasnoludzkiego paladyna św. Elegi)

Jak oceniacie fabułę, klimat i jej prowadzenie? Warto kupować?

Co do WIII:
- otwarty świat jest w nim dobrze zrobiony? Bo bardzo się nim jaram, ale w większości gier w które grałem otwarty świat był słabo zrealizowany.

- czuć wagę podejmowanych wyborów? W poprzednich częściach troszkę słabo z tym było.

Wracając do inspiracji z gier, ja radzę unikać inspirowania się tylko jedną grą. Aby robić dobre produkty trza czerpać z wielu źródeł.
31-05-15 21:30
"Pomógł" przyznał(a):
Avaron Offline
*

Liczba postów: 213

W PoE klimat jest śiwtny, fabuła bardzo dobra a prowadzenie wręcz wyśmienite :) warto warto

I am the bone of my sword.
Steel is my body, and fire is my blood.
I have created over a thousand blades.
Unknown to death.
Nor known to life.
Have withstood pain to create many weapons.
Yet, those hands will never hold anything.
So as I pray, "Unlimited Blade Works."
31-05-15 22:14
"Pomógł" przyznał(a):
Revlis Offline
*

Liczba postów: 266

Pan dwa posty wyżej napisał(a):Co do WIII:
- otwarty świat jest w nim dobrze zrobiony? Bo bardzo się nim jaram, ale w większości gier w które grałem otwarty świat był słabo zrealizowany.

- czuć wagę podejmowanych wyborów? W poprzednich częściach troszkę słabo z tym było.
Otwarty świat w W3 (jak na moje gusta) wypada nieźle, bo jest to pierwsza gra w której spotkałem się ze zjawiskiem prawdziwego "widnokręgu". Krajobrazy pełne są otwartych przestrzeni, a potwory i npc (zachowujące się tak jak im natura nakazała) spotykamy zdecydowanie częściej niż w TES. Co do wyborów, to decyzje podejmowane w zadaniach często przyniosą efekty dopiero w późniejszych częściach gry (inne, w zależności czy dokonaliśmy dobrego czy złego rokowania). Mało tego, nawet importowanie save z poprzedniej części Wiedzmina ma wpływ na przebieg gry. Np. W W2 można było wykonać zadanie poboczne z tatuażem, który Geralt wciąż będzie posiadał w W3 jeśli takowy wykonaliśmy (lub raczej "daliśmy" sobie wykonać). Same misje poboczne mogą być krótkie, ale spotkałem kilka niesamowicie rozbudowanych i dopracowanych. Nie wiem jednak czy zadania poboczne wpływają bezpośrednio na zakończenie gry (poczekamy, zobaczymy).
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-05-15 22:20 przez Revlis.)
31-05-15 22:19
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

Jeżeli chodzi o Wiedźmina to najlepiej całość opisuje ten pan.
https://www.youtube.com/watch?v=qmuDb6YEcjc

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
31-05-15 23:06
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

"Te dziecko też jest siwe, co jest dziwne, ale może to jest jego dziecko."
"Te rozmowy są niewygodne, bo trzeba dużo nawalać spacją"
"Można wsiąść na konia (...) to takie upodobnienie do GTA"
"Głupio że odgapiają od GTA, już nie mogą nic swojego wymyślić"
Padłem
01-06-15 14:34
"Pomógł" przyznał(a):
Venesard Offline
*

Liczba postów: 226

Może jestem jakiś dziwny ale dla mnie ten filmik jest po prostu żałosny.

Sam nie wiem czy coś tworzę.
01-06-15 16:14
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS