Goniec RM
Aktualny czas: 14-03-25, 14:19 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Goniec RM
Ayene Offline
*

Liczba postów: 758

RE: Goniec RM

Przecież pisaliśmy kiedyś, że się na niej wzorowaliśmy. Nawet pisałam o pigule, bo nie wiedziałam, czy damy podobny schemat leczenia. Ale pomimo wychwyconych przez Ciebie elementów, jest wiele wiele innych - autorskich. Jesteśmy fanami serii i bardzo chcieliśmy użyć podobnych rozwiązań.
Także ten... gratuluję spostrzegawczości :roll:

[Obrazek: aye_furniture_pres.png]
16-08-13 22:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

Także ten... napisałem jedynie, że wiele rzeczy jest podobnych.
Ayene napisał(a):jest wiele wiele innych - autorskich.
W zapowiedzi opisane są głównie elementy z tej właśnie gry + skrzynki i przeszkody, ulepszanie broni, wykup i rozwój umiejętności, depozyt oraz mini gry: karcianka (FF 8) i quizy.
Ayene napisał(a):Przecież pisaliśmy kiedyś, że się na niej wzorowaliśmy.
Nie pamiętam starego tematu. Widziałem go zaledwie kilka razy, a swoje "spostrzeżenia" pisałem na podstawie zapowiedzi :)

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-08-13 22:49 przez Crashykk.)
16-08-13 22:47
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
ravenone Offline
*

Liczba postów: 49

Wymiar X musi być epicki i już. Jak nie będzie, to dostanie w Gońcu 1+ mrgreen

Aktualności:
W przeciągu tygodnia pojawiło się kilka tekstów, m.in.:
-3 zapowiedzi
- wywiad z INRE
- recenzja To The Moon - jeśli graliście to dajcie znać. Ciekawi mnie wasza opinia na temat tej gry:)

Doszedłem do ładu z kolumną po lewej, we wszystkich działach powinno już to działać i wyświetlać aktualne gry z danej kategorii.

http://www.goniecrm.pl
20-08-13 21:22
"Pomógł" przyznał(a):
Rouch Offline
*

Liczba postów: 19

CrasheR napisał(a):ulepszanie broni, wykup i rozwój umiejętności, depozyt
Ulepszanie broni i umiejętności znajdziesz w pierwszej lepszej grze RPG. Lecz nie przypominam sobie, aby w Disgaei było ulepszanie broni, chyba że masz na myśli Item World. Jak widzę w Wymiarze jest zwykłe kowalstwo. Czekam na tę grę. Myślę, że nie będę zawiedziony.

Cenię Gońca za rzetelne opinie, ale gdybym chciał widzieć recenzje zagranicznych gier to wszedłbym na zagraniczne fora. Czy rzeczywiście zostało tak mało polskich gier do recenzowania?

@Dół, spoko. Z kontekstu wyczytałem, że uznajesz to za wzorowanie się na Disgaei.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-08-13 11:42 przez Rouch.)
21-08-13 10:34
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Rouch, nigdzie nie napisałem, że ta cecha pochodzi z Disgaei. :roll:

up:
Napisalem, iz cechy z Disgaei + inne, nie chodzilo mi o to, ze pochodza one z tej gry.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-08-13 13:12 przez Crashykk.)
21-08-13 11:38
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Ayene Offline
*

Liczba postów: 758

Myślę, że nic wielkiego by się nie stało, gdyby niektóre gry omówiono dwukrotnie (oczywiście przez innego autora) i wyciągnąć średnią z ocen. Ile piszących, tyle opinii.

Z drugiej strony (przepraszam za czepialski dzień) zabawne jest nazywanie niektórych artykułów "recenzjami". To są w większości omówienia zakończone oceną. One nie mają w sobie cech analizy, są wyłącznie opisem wrażeń z gry. Redaktorem w Gońcu jest co najwyżej Ravenone (funkcja redaktora naczelnego i technicznego), ale osoby wymienione jako "redaktorzy" to wyłącznie felietoniści, pomoc redakcji... no niech będzie – niektórzy to recenzenci. Redaktor to naprawdę zaszczytne stanowisko.

Ale nie, nie twierdzę, że należy cokolwiek zmieniać. Mój wywód jest tak na marginesie. To w większości słowne czepialstwo.

[Obrazek: aye_furniture_pres.png]
21-08-13 12:25
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

(21-08-13 10:34)Rouch napisał(a):  Cenię Gońca za rzetelne opinie, ale gdybym chciał widzieć recenzje zagranicznych gier to wszedłbym na zagraniczne fora. Czy rzeczywiście zostało tak mało polskich gier do recenzowania?

Nie chodzi o recenzowanie crapów i słabych gier, bo to odpycha od Gońca i od gier na makera. Każda świetna gra powinna zostać zrecenzowana, by przedstawić co oferuje zainteresowanym jej tematyką graczom proste. Kto podejmuje się recenzji gniota i wstawia to do Gońca chyba ma coś nie tak z głową, bo tylko szkodzi makerowi/gońcowi/grom w rmie i opinii na ich temat i zainteresowaniu wymienionymi.

Spoko, że pojawiła się recenzja porządnej gry - The Moon. To jest OK

ROBIĆ ARCYDZIEŁA (!!!)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-08-13 14:04 przez X-Tech.)
21-08-13 13:52
"Pomógł" przyznał(a):
Rouch Offline
*

Liczba postów: 19

Nie piszę o recenzowaniu crapów, tylko o nierecenzowaniu zagranicznych gier. To spora różnica. A zrecenzowana gra przypomina mi "Przeminęło z wiatrem", nie lubię chwytających za serce scen, to bardziej dla bab XD
22-08-13 13:01
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Rouch napisał(a):Nie piszę o recenzowaniu crapów, tylko o nierecenzowaniu zagranicznych gier.

X-Tech napisał(a):Nie chodzi o recenzowanie crapów i słabych gier

X-tech ma tutaj jak najbardziej rację. Na "polskiej scenie" nie zostało za wiele dobrych gier, które można zrecenzować, a te, które zapowiadają się nieźle są dopiero w fazie tworzenia.

22-08-13 13:08
"Pomógł" przyznał(a):
Lartarin Offline
*

Liczba postów: 147

No no! Zapowiedź Wymiaru X wyszła całkiem nieźle mrgreen
Odnośnie recenzowania zagranicznych gier, to jest coś z tym nie tak...
Oni nie recenzują produkcji PL, a My mamy recenzować ich?
Nie chodzi tu o ilości, jakości, czy inne słodkości, tylko o zasadę!
Skoro jednak ma to "wzięcie", to bardzo dobrze :ok:
22-08-13 15:37
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS