Gry konsolowe czy Pcowe ?
Aktualny czas: 06-09-26, 02:42 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

To była dobra przygoda. Dziękujemy!
Po wielu wspólnych latach Ultima Forum przechodzi w tryb archiwalny.
Zostawiamy je tutaj takim, jakie stworzyliśmy je razem,
z tysiącami postów, projektów, porad, skryptów i wspomnień.
Dziękujemy każdemu, kto był częścią Ultimy.

Odpowiedz 
Gry konsolowe czy Pcowe ?
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: Gry konsolowe czy Pcowe ?

To jakiś przerobiony pirat Wariolanda czyli gry z konsoli, a więc reklamujesz mi podstawę gry konsolowej.

Jestem ponad prawem Rage.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-05-14 19:39 przez X-Tech.)
16-05-14 19:39
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

Rozwala mnie to, co pisze xsiu, po prostu płakać się chce. XD
Coś ty się tak tego zapisu w dowolnej chwili uczepił. Ten "dodatek" występuje zarówno na pc jak i konsolach. Wszystko zależy od gry :roll:

bug iksiu napisał(a):To odróżnia gry na PC od konsolowych, że jesteś nieustannie na cheatach.

Fable2, Fable2, Fable2, Fable2 :roll:
Gra RPG dostępna jedynie na konsolę xbox 360, która również posiada tę funkcję, a mimo to nie jest
znana i ceniona na całym świecie.
Naprawdę myślisz, że wartość gry zależy od tego czy można zapisywać w dowolnym miejscu? :roll:

Dodatkowo stary... Większość gier tworzonych teraz jest robiona na wszystkie dostępne platformy zmienia się jedynie sterowanie, więc jak można tak pieprzyć, że te na PC są "przepakowane" XD

Jeżeli chodzi zaś o twoje wywody, co do Fallout'a. Nie wiem czy wiesz, ale ta gra została wydana również na konsole :)

Ja sam wolę pykać na konsolach. Jestem można powiedzieć ich "dzieckiem". Zanim się urodziłem w moim domu znajdował się już pegasus, a PS one dostałem na 4 urodziny XD
I mimo, iż wielu twierdzi, że FPS to rodzaj gier dla "klawki i myszki" ja preferuję do tego pada. Jedyne gry w jakie gram na PC, to RTS, choć nie wszystkie, bo np taki stary dobry Command & Conquer (pierwsza część Tyberium) moim zdaniem o wiele lepszy był na padzie. ;)

Napisałem, co chciałem, to spadam grać w ujowe Diablo II, ponieważ tam też są "zabawne" statystyki i zapis w dowolnym momencie. I'm just sayin' :roll:
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-05-14 12:14 przez Crashykk.)
17-05-14 11:58
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Wiem, że myślisz, że jesteś jasno oświeconym expertem, ale rozczaruje cię, bo obserwuję gry od początku lat 90tych.

Owszem jest kilka gier przeniesionych z PCA na konsole dlatego masz nieustanny zapis, ale to jest cecha gier PCOWYCH.
Prawdziwe fallouty nie zostały wydane na konsolach...dopiero te fpsy 3-d ze statami przeniesiono też na konsole, żeby zgarnąć więcej kasy.

Nie uczepiłem się samego zapisu. Konstrukcja gier z zapisem w dowolnym momencie jest po prostu kiepska. Ludzie kupują to co wciskają im czasopisma komputerowe i reklamy to dlatego coś jest bardziej popularne, bo daje jak to się mówi zabawę z chwilowego testowania możliwości, które oferuje mechanika gry w danej chwili, ale takie coś nie jest grą. Na tym polegają twory na PC, który niektórzy przez pomyłkę zwą grami.

Graj sobie w Diablo 2 to jest właśnie przykład bezmózgiego tworu na pc, który polega na nieustannym zapisywaniu i testowaniu statów, a nie graniu. Good luck. Jak mnie to śmieszy, że kolejne osoby, które chcą bronić PCa grają właśnie w taki schemat gier i nie potrafią znaleźć słusznych argumentów, które świadczą o przewadze ich tworów PCowych nad konsolowymi. To nie jest granie. To jest nolifienie na cheatach i przyznaje, że mi też się zdarzyło kiedy przechodziłem Unreal, System Shock 2, ale myślę, że kumate osoby zdają sobie sprawę, że tak prowadzona rozgrywka nie jest tak naprawdę graniem.

FABLE jest maszynką wydaną na konsolę XBOX360, która ma więcej wspólnego z PC niż z konsolami.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-05-14 13:03 przez X-Tech.)
17-05-14 13:01
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Naprawdę, ale ty jesteś śmieszny xd
Nie uznaję się za eksperta, nigdzie tak nie napisałem. Po prostu rozwala mnie twoje gardzące podejście.
X-Tech napisał(a):Jak mnie to śmieszy, że kolejne osoby, które chcą bronić PCa grają właśnie w taki schemat gier i nie potrafią znaleźć słusznych argumentów, które świadczą o przewadze ich tworów PCowych nad konsolowymi.
Oh serio? :roll:
Nigdzie nie pisałem również o żadnej przewadze, sam nawet wolę konsole, więc o co Ci do cholery chodzi XD
Sam może nie od początku lat 90, ale od około 1999/2000 (dodatkowo grałem w wiele tytułów 90-99) obserwuję gry i wiem, że pierdzielisz od rzeczy. Starasz się wciskać innym, że gry są słabe, ponieważ istnieje możliwość ciągłego zapisu, statystyk czy innych rzeczy... Zobacz takiego InFAMOUS'a gra wydana TYLKO na Playstation, a również ma funkcję dowolnego zapisu i co, jest do dupy? :O

Cytat:Ludzie kupują to co wciskają im czasopisma komputerowe i reklamy to dlatego coś jest bardziej popularne, bo daje jak to się mówi zabawę z chwilowego testowania możliwości, które oferuje mechanika gry w danej chwili, ale takie coś nie jest grą. Na tym polegają twory na PC, który niektórzy przez pomyłkę zwą grami.
.
To już mnie rozwaliło normalnie na łopatki XD
Równie dobrze możesz to samo powiedzieć o większości gier na konsole. One również są reklamowane na skalę światową w czasopismach, a nawet telewizji, więc no :roll:

Szczerze powiem, że już mi podniosłeś ciśnienie, więc nie mam zamiaru dalej z Tobą dyskutować, bo pewnie jak zawsze w 15 wiadomościach umieścisz tę samą treść xD
17-05-14 13:34
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Wyjątki potwierdzają regułę. To oczywiste, że na konsolach są wyjątki jeśli chodzi o zapis/wczyt.

Reklamowanie zawsze działa. W przypadku PC chodzi o to, że WMAWIA się klijentowi, że oferowany produkt to gra kiedy tak naprawdę nią nie jest.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-05-14 13:42 przez X-Tech.)
17-05-14 13:41
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

X-Tech napisał(a):Reklamowanie zawsze działa. W przypadku PC chodzi o to, że WMAWIA się klijentowi, że oferowany produkt to gra kiedy tak naprawdę nią nie jest.
Biorąc pod uwagę fakt, że większość "nie-gier" jest wydawanych jako cross-platform (wyjątkiem exclusivy) gry na konsole również nie są grami :)

Stary, naprawdę chyba nie wiesz, co sam piszesz.

Dodatkowo zauważ, że na PC też nie wszystkie gry mają "wolny zapis" :)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-05-14 13:48 przez Crashykk.)
17-05-14 13:46
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Jeśli pierwotnie są zaprojektowane na PC to oczywiste, że przeważnie nie są to gry. To, że jakaś firma chce zwiększyć sprzedaż to wydaje swój twór i na konsole, a najczęściej XBOX, który jest bardziej PCem niż konsolą....

Nie jestem twoim starym.
17-05-14 13:50
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

X-Tech napisał(a):Jeśli pierwotnie są zaprojektowane na PC to oczywiste, że przeważnie nie są to gry. To, że jakaś firma chce zwiększyć sprzedaż to wydaje swój twór i na konsole, a najczęściej XBOX, który jest bardziej PCem niż konsolą....
I znowu pierdzielisz głupoty. Gry są projektowane równocześnie zarówno na konsole jak i pc, więc twój argument, to raczej jakiś kadłubek. xD No chyba, że chodzi jak już wspomniałem o exclusivy, które są przeportowywane z pc na konsole oraz na odwrót, ale zwykle się tak nie dzieje. Nie bez powodu te gry nazywane są exclusivami.

X-Tech napisał(a):Nie jestem twoim starym.
Zjedz snickersa, serio. Przyda Ci się :roll:
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-05-14 13:58 przez Crashykk.)
17-05-14 13:52
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

X-Tech napisał(a):Jeśli pierwotnie są zaprojektowane na PC to oczywiste, że przeważnie nie są to gry.
To w co ja gram? Powiedz mi X bo ja nie wiem.
17-05-14 18:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Mateusz SSJ8 Offline
*

Liczba postów: 511

@CrasheR
Z tobą się akurat zgodzę. X-Tech rzeczywiście wszedł w tryb plecie-trzy-po-trzy. Obawiam sie jednak, że snickers nic nie pomoże na stopień, w jakim X-Tech właśnie gwiazdorzy.

@Adrapnikram
Spokojnie, przyjacielu. Grasz w normalne gry. X-Tech nie odpalił "The Rage", a w "Wario Land: Legends Of Six Crystals" tylko filmik na youtubie obejrzał. Osobiście przeszedłem obie te gry.

@X-Tech
Cytat:To jakiś przerobiony pirat Wariolanda czyli gry z konsoli
Wyspowiadasz się z tego Radelowi.
18-05-14 07:45
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS