Karciankowe Perypetie Yorosia
Aktualny czas: 29-04-26, 00:15 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Karciankowe Perypetie Yorosia
Sunshine Offline
*

Liczba postów: 38

RE: Karciankowe Perypetie Yorosia

Twój projekt karty wygląda o niebo lepiej od karciankowych pokemonów. Dobrze, że ich producent tego nie widzi, bo spaliliby się ze wstydu. Gratuluję!
08-05-14 23:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

(08-05-14 20:10)ReetzO napisał(a):  No patrzcie państwo, a czytając temat myślałem, że pomysł porzucony.
Karta wygląda świetnie, można już się domyślić systemu walki :)

Rada ode mnie, mana powinna być przedstawiana (według mnie) w cyfrach arabskich. Rzymskie cyfry nie za bardzo do tego pasują, chociaż mogę się mylić.

Skoro Meow ta karcianka to fakt, to ja także chętnie zapisałbym swoją propozycję karty ;)

Imię: ReetzO
Rasa: Człowiek
Klasa: Szaman
Żywioł: Wiatr
Powiedzenie: Wszyscy jesteśmy tylko duchami w materialnym świecie. (Warcraft III ;3)
Obrazek:
Spoiler: (Otwórz)
Mam nawet sugestię na specjalny efekt:
Po śmierci: Przywołuje na swoje miejsce na polu bitwy kartę Duchy Przodków.
Nazwa: Duchy Przodków
Rasa: -
Klasa: -
Żywioł: Światło
Powiedzenie: -
<ewentualnie>Forma: Bezcielesny
Obrazek:
Jak dla mnie dodanie form cielesnych, bezcielesnych to dobry pomysł, co ty na to? :)
Powodzenia w pracy

Hmm...zastanowię się co do cyfer, szczególnie jeśli innym też wyda się 'dziwne'. :roll: Chyba wiem, co masz na myśli, ale mógłbym po prostu zmienić wartości ataku na "I", "II"... zamiast 1000 lub 2000. smiles Jeszcze nie jestem co do tego pewien, dlatego proszę o wasze zdanie.

Co do form cielesnych i bezcielesnych, mam coś podobnego. Niektóre z postaci potrafią przemieniać się w inne, silniejsze wersje. Choćby Lartarin jest taką kartą. smiles Warunek jest taki, że po pierwsze kosztuje to manę, a po drugie trzeba mieć tę kartę w ręku.

(08-05-14 22:15)ADI napisał(a):  Łał!
Karta wygląda bardzo schludnie.
Fajnie że całość idzie jako tako do przodu XD

Masz już całą mechanikę gry?

Dziękuję, cieszę się że wygląda ładnie. Czy to tylko ja, czy niektóre napisy mają ostre końcówki? :co: Nie jestem pewien.
Nie, nie mam całej mechaniki, dlatego pytam was o zdanie. smiles

(08-05-14 23:47)Sunshine napisał(a):  Twój projekt karty wygląda o niebo lepiej od karciankowych pokemonów. Dobrze, że ich producent tego nie widzi, bo spaliliby się ze wstydu. Gratuluję!
Dziękuję Sunshine, miło z twojej strony. :przytul: Mam nadzieję, że i gra będzie ciekawsza od pokemonowej karcianki. smiles

Jako, że częściowo bazuję tę grę na Yu-Gi-Oh i kilku innych karciankach, planuję też dodać sztuczki i zaklęcia. :lala: Tak by urozmaicić rozgrywkę.

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-05-14 18:00 przez Yoroiookami.)
09-05-14 17:55
"Pomógł" przyznał(a):
ReetzO Offline
*

Liczba postów: 101

Rzeczywiście "Opis zdolności bohatera itp." ma trochę ostre końcówki jakby się przypatrzyć.
09-05-14 19:01
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

[Obrazek: 1ovwxs.jpg]
[ http://i60.tinypic.com/1ovwxs.jpg ]

Chciałem spytać, czy lepiej, czy gorzej. Zmieniłem nieco typ tekstu. Proszę o szczerą opinię. smiles

10-05-14 02:44
"Pomógł" przyznał(a):
ReetzO Offline
*

Dla porównania zrobiłem coś takiego:
Oczywiście staramy się uniknąć tych zielonych kresek :)

Yoroiookami jeśli nie życzysz sobie czegoś takiego, od razu usunę :)
Jednak wtedy prosiłbym ciebie o zrobienie czegoś takiego ;) To na prawdę proste :)

@Edit
Aha i jeszcze moja opinia :P Trudno zauważyć zmianę, ale ponownie jakby się przyjrzeć to widać ją w Rasa/Klasa (albo jestem głupi i sam sobie wymyślam) Jeśli tam jest zmiana to wygląda gorzej, bo końcówka na dole tego A jest teraz małym kwadracikiem (nie wiem jak to ująć w słowach :P).

@Edit2
Po raz kolejny pokażę to za pomocą porównania obrazków :P
Mam nadzieję, że teraz jest to łatwiejsze do zrozumienia ;p

@Edit3
To już ostatnia edycja ;p
Pomiędzy niektórymi literkami lub w nich (np. A) jest po prostu... czarno. A pod takim m.in. R nie jest. :(
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-05-14 10:00 przez ReetzO.)
10-05-14 09:45
"Pomógł" przyznał(a):
Lartarin Offline
*

Liczba postów: 147

Moi jest bardzo szczęśliwa, że wziąłeś się "do roboty". Na Twoje szczęście nabrałeś weny do tworzenia, więc nie zostaniesz ukarany w imieniu księżyca :lartarin: Nowe karty (jak i wszystkie twoje graficzne prace) zasługują na słowa uznania. Wierzę, że nie stracisz zapału i ukończysz swoje dzieło! Czekam na kolejne info, buziaczki :cmok:
11-05-14 09:37
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

(11-05-14 09:37)Lartarin napisał(a):  Moi jest bardzo szczęśliwa, że wziąłeś się "do roboty". Na Twoje szczęście nabrałeś weny do tworzenia, więc nie zostaniesz ukarany w imieniu księżyca :lartarin: Nowe karty (jak i wszystkie twoje graficzne prace) zasługują na słowa uznania. Wierzę, że nie stracisz zapału i ukończysz swoje dzieło! Czekam na kolejne info, buziaczki :cmok:

:roll: To się cieszę, ale bardzo proszę o wyrozumiałość i niebucowatość. Czasem brakuje mi weny, a czasem to 'hobby' robi się zbyt frustrujące. Do tej pory miałem już 5 czy 6 odmian kart. :ehe:

[Obrazek: doqesm.jpg]
To był pierwszy prototyp, wydawał mi się za kolorowy więc troszkę zmieniłem.

[Obrazek: 21b5ele.jpg]
Ta karta wyglądała już dużo lepiej, ale nadal czegoś mi brakowało.

[Obrazek: 1ic3s4.jpg]
Kolejna wersja.

[Obrazek: 2yxhwmd.jpg]
I następna, z tekstem i bez efektu, ze względu na ludzi narzekających na brak balansu itp.

Następna wersja była taka sama, jednak w wersji HD/HQ. Chciałem zrobić karty w większych rozmiarach. (Do pomysłu może jeszcze wrócę, ale z nowszą wersją)

[Obrazek: 2ce0qao.jpg]
Dodałem dodatkowe ikonki i szczegóły i przetłumaczyłem na polski, bo stwierdziłem, że dziwnie. smiles

Przez cały czas tworzyłem, świnko. :lol2: Ale z każdym modelem musiałem robić karty od nowa. Nawet przy przepisywaniu zajmuje to dużo czasu, a mam też inne rzeczy na głowie.
Także proszę o cierpliwość i nie grożenie mi śfiństwami. :roll:
:przytul:

12-05-14 17:26
"Pomógł" przyznał(a):
ReetzO Offline
*

Już znamy kartę nr 1 :)
Karta na prawdę ładna :) Ale czemu usunąłeś efekt? Czy to jeszcze nie jest skonczone? Nie widać też przedostatniego obrazka jakby co :o
Jedyne co to myślę, że to niebieskie tło jest niepotrzebne :)
12-05-14 21:55
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

(12-05-14 21:55)ReetzO napisał(a):  Już znamy kartę nr 1 :)
Karta na prawdę ładna :) Ale czemu usunąłeś efekt? Czy to jeszcze nie jest skonczone? Nie widać też przedostatniego obrazka jakby co :o
Jedyne co to myślę, że to niebieskie tło jest niepotrzebne :)

Wiele osób od dawna znało kartę nr. 1 :lol2: to nie pierwszy taki wątek.
Usunąłem efekt, ponieważ stwierdziłem że karta sama z siebie jest silna i nie dosyć że ma transformację, to do tego efekt. Użytkownicy podkreślili że powinienem nieco lepiej zbalansować niektóre karty. smiles

Co do niebieskiego tła, to wątpię żeby zwykle białe czy czarne tło wyglądało lepiej.

12-05-14 22:18
"Pomógł" przyznał(a):
ReetzO Offline
*

Chyba ominąłem te karty i ich działanie ;3
Co do tła, jak dla mnie takie półprzezroczyste jak na drugim obrazku jest ładne.
12-05-14 22:54
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS