Karciankowe Perypetie Yorosia
Aktualny czas: 29-04-26, 00:16 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Karciankowe Perypetie Yorosia
ThrashHD Offline
*

Liczba postów: 64

RE: Karciankowe Perypetie Yorosia

A co mnie tam:
Rasa: Człek
Klasa: nie wiem wojownik/łucznik
Żywioł: Zajebistość :cool2: a tak na serio to może być cokolwiek np. ogień
Powiedzenie: koko dżambo i do przodu

:gokulol:
13-05-14 09:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Lartarin Offline
*

Liczba postów: 147

Yoroiookami napisał(a):Nawet przy przepisywaniu zajmuje to dużo czasu, a mam też inne rzeczy na głowie.
Także proszę o cierpliwość i nie grożenie mi śfiństwami. :roll:
Zrozumiałe :yoroi: , że są rzeczy inne/ważniejsze, mam dokładnie to samo. Ciesze się jednak widząc postęp. Co do robienia rzeczy od nowa, to jak to kiedyś ktoś mądry powiedział... Że czasami 3eba zrobić krok w tył, aby wykonać trzy do przodu :lartarin: Kierując się tą właśnie zasadą, dos3egam imponujący ruch.
14-05-14 09:36
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

Update
Postanowiłem po raz ostatni(mam nadzieję) zrobić karty. Musiałem projektować od początku ze względu na to, że zdecydowałem się na HQ.
Bardzo podobał mi się poprzedni rozmiar kart, ale niektóre szczegóły trudno było doczytać. Dodatkowo napisy wyglądały nieco pikselowato. smiles

[Obrazek: 2cpxc11.jpg]
[ http://i60.tinypic.com/2cpxc11.jpg ]

[Obrazek: oix0k7.jpg]
[ http://i58.tinypic.com/oix0k7.jpg ]

Pierwszy obrazek przedstawia zwykły wygląd karty typu "potwór". Jak widzicie, dodałem w lewym górnym rogu śfinkę(dzikie prosie :lartarin: ), która oznacza potwora.
Dla zaklęć i sztuczek też coś wymyślę. (Możliwe, że ikonką zaklęć będzie owieczka)

Drugi obrazek przedstawia przemianę/przeobrażenie karty. Nie zmienilem obrazka ze względu na to, że to tylko template. Mam nadzieję, że się wyróżnia? smiles Dajcie mi znać czy nie powinna być bardziej świecąca.
Dodatkowo uznałem, że 'biała mana' będzie znajdowała się na wszystkich przemianach i będzie uniwersalna(jakakolwiek). :roll: To tak dla balansu.

Dodałem też nową ikonkę, starą zamieniłem na "motylka". :lol2: Zmieniłem też nieco ramkę na obrazek postaci na postrzępioną.
Ogólnie mam nadzieję, że prezentuje się ładnie.

Oczekuję komentarzy! :lala: Powiedzcie, co myślicie. Czy nowa karta wygląda lepiej/gorzej od starej?

Robienie ikonki śfinki było wyzwaniem. Mam nadzieję, że wygląda ładnie. :ehe:

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-05-14 15:36 przez Yoroiookami.)
20-05-14 15:32
"Pomógł" przyznał(a):
Zvarr Offline
*

Liczba postów: 118

O wiele, wiele lepiej! Tylko z tymi śfinkami i ofieczkami...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-05-14 15:38 przez Zvarr.)
20-05-14 15:37
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

(20-05-14 15:37)Zvarr napisał(a):  O wiele, wiele lepiej! Tylko z tymi śfinkami i ofieczkami...

A to się cieszę. Tylko nie rozumiem co z tymi śfinkami i ofieczkami. :lol2: Nie przepadasz? :roll:

Nie, naprawdę. Masz na myśli że brzydko wygląda czy nie podoba ci się sam pomysł? smiles

20-05-14 15:43
"Pomógł" przyznał(a):
Zvarr Offline
*

Liczba postów: 118

Troszku nie pasuje do klimatu jaki wykreowałeś, po kilka razy pokazując te karty. A tak ze strony graficznej - śfinka mi się nie podoba ( :evil: ). Ma niewygładzone, pikselowe kontury. Szczególnie widać to na uszach. Zrób lepiej w gimpie i zmniejsz do żądanych rozmiarów, bo Gimp nakłada "cienie" a. "szarości" odpowiedzialne za zmiękczanie krawędzi. W Paint'cie by Ci nie wyszło. Ale karty i tak super mrgreen
20-05-14 15:47
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

(20-05-14 15:47)Zvarr napisał(a):  Troszku nie pasuje do klimatu jaki wykreowałeś, po kilka razy pokazując te karty. A tak ze strony graficznej - śfinka mi się nie podoba ( :evil: ). Ma niewygładzone, pikselowe kontury. Szczególnie widać to na uszach. Zrób lepiej w gimpie i zmniejsz do żądanych rozmiarów, bo Gimp nakłada "cienie" a. "szarości" odpowiedzialne za zmiękczanie krawędzi. W Paint'cie by Ci nie wyszło. Ale karty i tak super mrgreen

Mhm, rozumiem. Postaram się poprawić. Zobaczymy co inni myślą o tych ikonkach. smiles

20-05-14 16:10
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

Mi się tam bardzo podoba, a "pikselowaty" kształt świnki jak najbardziej tutaj moim zdaniem pasuje. W końcu to jest ikonka :roll:
Rób, rób, rób, rób mrgreen

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
20-05-14 16:47
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
ReetzO Offline
*

Liczba postów: 101

Pomysł na świnkę całkiem fajny. Ale rzeczywiście trochę pikselowata ;o
A jeśli chodzi o zaklęcia to może... świnka z kapeluszem czarodzieja? :3
20-05-14 16:53
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

(20-05-14 16:47)CrasheR napisał(a):  Mi się tam bardzo podoba, a "pikselowaty" kształt świnki jak najbardziej tutaj moim zdaniem pasuje. W końcu to jest ikonka :roll:
Rób, rób, rób, rób mrgreen

A dziękuję :lala: te ikonki obok many to też rysowałem, a aż takie pikselowate nie są. Myślę że poprawię, tak żeby pasowało :roll: Nie mniej dziękuję :przytul: doceniam.

(20-05-14 16:53)ReetzO napisał(a):  Pomysł na świnkę całkiem fajny. Ale rzeczywiście trochę pikselowata ;o
A jeśli chodzi o zaklęcia to może... świnka z kapeluszem czarodzieja? :3

smiles Zastanowię się.

20-05-14 19:33
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS