Empire
Aktualny czas: 20-06-25, 21:24 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VX] Empire
Venesard Offline
*

Liczba postów: 226

RE: Empire

Yoroś, a zagrałeś? Bez obrazy dla autora, ale to jest po prostu w większości kiepska kalka Gothica. Te same wątki, imiona, wydarzenia. Szanuję każdy proces robienia gry, ale kalkowanie gier nigdy żadnej nie wyszło na dobre :)

Sam nie wiem czy coś tworzę.
03-05-16 23:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

(03-05-16 23:10)Venesard napisał(a):  Yoroś, a zagrałeś? Bez obrazy dla autora, ale to jest po prostu w większości kiepska kalka Gothica. Te same wątki, imiona, wydarzenia. Szanuję każdy proces robienia gry, ale kalkowanie gier nigdy żadnej nie wyszło na dobre :)

Zagrałem i wiem co macie na myśli, ale myślę że posuwacie się trochę za daleko. Dużo tu drwin. smiles

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
04-05-16 14:31
"Pomógł" przyznał(a):
Aruka Offline
*

Liczba postów: 78

Venesard napisał(a):Jak przypisać na samym początku ten zwój? Bo w żaden sposób nie da się go użyć.
Przecież pojawia się komunikat, że zwoje przypisujemy pod klawiszami 6,7 i 8, ale jeśli ktoś nie skupia się na projekcie tylko szuka Gothica na każdym kroku to już nie mój problem. ;) (Tak, to było lekko wredne :P )
Demko zawiera kilka błędów, niedociągnięć i wiele elementów niestałych które w przyszłości zostaną zmienione. ;)
Widzę że w temacie drwina goni drwinę które przeplatają się ze spamem. :)
Poprawione demko na bazie którego zostanie tworzona pełna wersja powinna pojawić się na dniach. ;)
Pozdrawiam niezwykle serdecznie. ;)

Diablo napisał(a):Dłużej raczej nie pogram bo znam zakończenie. Szczerze spodziewałem się czegoś innego niż kalki Gothica...
Bawi mnie Twoja hipokryzja. :) Ze mnie drwisz że tworzę kalkę, ale to w Twojej produkcji "ArkanA: The Book of Curses" mamy do czynienia z Diegiem III oraz wynurzającą się świątynią rodem z serii Risen. ;)

Poprawione demo: http://www.mediafire.com/download/vwnee1...Empire.exe

[Obrazek: k9L1Y.gif]
http://kubajw96.wix.com/empire
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-05-16 21:24 przez Aruka.)
04-05-16 18:38
"Pomógł" przyznał(a):
Venesard Offline
*

Liczba postów: 226

I teraz każdy drwi z każdego.
@Aruka, dopisałem przecież w poście że ogarnąłem ten zwój, więc przytyk jest nie na miejscu.

Co do wszechobecnych kpin, drwin, przytyków, szturchańców i cholercia wie jeszcze czego - sęk w tym że gracze od nowej gry oczekują czegoś nowego, czegoś co może im przypomnieć sytuację którą znają z innej gry ale nie aż w takim stopniu. Nie twierdzę że powinieneś porzucić projekt, po prostu za dużo w nim Gothica w porównaniu do zawartości w nim Empire.

Również pozdrawiam niezwykle serdecznie ;)

Sam nie wiem czy coś tworzę.
04-05-16 21:43
"Pomógł" przyznał(a):
Kangero Offline
*

Liczba postów: 48

yyyy Zmierzch Bugów

Pograłem z pół godziny i bugów(oraz nawiązań do Gothica) znalazłem mnóstwo!

Oto cała lista bugów:
Spoiler: (Otwórz)
To póki co na tyle. Jeśli jeszcze coś znajdę to dopiszę w tym poście. Pogram dalej, ale chyba dopiero po wypuszczeniu nowego demka :D

Pozdrawiam.

Chętnie pomogę w szukaniu bugów w projektach(jeśli będę miał na to czas).

:taniec:
05-05-16 15:03
"Pomógł" przyznał(a):
Aruka Offline
*

Dziękuję że normalne zwrócenie uwagi na istotne i rzeczywiste problemy. :)
-Jeśli chodzi o monetę zasłaniającą ilość otrzymanego złota to wina skryptu i obawiam się że nie zdołam tego przeskoczyć. :/
-Nie wiem z czego wynika ten spadek fps w nocy. U mnie ten spadek jest niezauważalny. Prawdą jest że nocą, a raczej wieczorem aktywuje się wiele zdarzeń i myślę że z tym nie mogę nic zrobić. :/
-Światło przy kupcu emituje z ogniska. Jest to spowodowane skryptem którego używam i który nie posiada opcji "wygaszenia" czasowo tylko jednego zdarzenia.
-Zadanie z topielcem już zostało naprawione. ;)
-Przydrożny domek również jest już naprawiony a dodatkowo znalazłem dla niego dość "specyficzne" zastosowanie. :>
-Czas również nieco zwolnił a sprint celowo usunąłem z gry. Wspominałem o tym wcześniej, że planuję dodanie umiejętności przyspieszające podróże. ;)
-Nad muzyką cały czas pracuję próbując ją odpowiednio dobrać. :)
-Wiem że oni ułatwiają rozgrywkę, ale nie mam pomysłu jak to zrobić aby utrudnić grę nie narażając ich tym samym na śmierć... :/
-Nalens również został zreperowany (jak Ty się tej dziewczynki dopatrzyłeś?! :D)
-Resztę problemów już rozwiązałem, albo też rozwiążę w jak najszybszym czasie. ;)

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-16 18:15 przez Aruka.)
05-05-16 17:55
"Pomógł" przyznał(a):
Kangero Offline
*

Jak coś to wyłapałem jeszcze parę bugów:
Spoiler: (Otwórz)
A co do sojuszników to MUSISZ coś z nimi wymyślić. W takim stanie w jakim są gra trochę traci sens, bo np. gdy robiłem quest z szukaniem Pradawnego Zwoju to w ciągu całego questu ani razu nie musiałem nikogo atakować!!!
Gdyby ci się chciało to mógłbyś zrobić np. tak, że zmniejszasz max hp sojuszników do mniej-więcej takiego jak nasza postać, nie robisz ich nieśmiertelnymi i gdy takiemu sojusznikowi hp spada do 1pkt to on mdleje/nie umiera ale jego atak zmniejsza się o 90%/potwór zaczyna atakować tylko naszą postać i po zakończeniu walki, gdy w okolicy nie będzie wrogów hp wraca mu do 100%.

Ewentualnie, prostszy sposób, gdy dostajemy sojuszników do grupy, to zrób tak, że przenosisz się do lokacji questowej i nie możesz z niej wyjść, póki nie zrobisz questa(a jeśli musisz z niej wyjść w trakcie zadania to sojusznik i tak zostaje na miejscu)

05-05-16 21:00
"Pomógł" przyznał(a):
Aruka Offline
*

Mi samemu bardzo ciężko jest wychwycić wszystkie błędy, tym bardziej że gra nie jest liniowa i czasem może wyniknąć taka sytuacja jak z Garondem w kopalni. Dziękuję Ci za wyłapanie ich i już zabieram się za naprawę.
Również uważam że nieśmiertelność sojuszników nie jest dobra i próbuję to obejść.

06-05-16 17:00
"Pomógł" przyznał(a):
Hobar Offline
*

Liczba postów: 152

Mam wrażenie, że to przerobiony gothic, czekam na demo :D

i must see u perfect body and face my dear and my dear sister
13-08-16 09:49
"Pomógł" przyznał(a):
Kangero Offline
*

Żyje tu ktoś? ;o

Mam pytanie - czy projekt jeszcze w ogóle żyje? Czy można się spodziewać jakiegoś nowego dema czy chociaż informacji o postępie projektu? :dzieki:

04-09-16 14:56
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS