Empire
Aktualny czas: 14-03-25, 02:15 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VX] Empire
Aruka Offline
*

Liczba postów: 78

RE: Empire

Kryzz333 napisał(a):Kruki - Cienie
Poważnie? :P
Kryzz333 napisał(a):Ignis - Innos
Ignis po łacinie oznacza ogień przyjacielu. ;)

[Obrazek: k9L1Y.gif]
http://kubajw96.wix.com/empire
01-04-15 14:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Kryzz333 Offline
*

Liczba postów: 209

Mógłbyś się domyślić, że chodzi o pełnioną funkcję... Widzę ludzi w lekkich pancerzach będących przydupasami/ochroniarzami.

Darowałbyś sobie tłumaczenia, przyjacielu.

Bóg ognia któremu służą magowie ognia i paladyni.

Ok, niech będzie, że nie ma żadnych podobieństw.

Dawaj kolejną frakcję chętnie obczaję, nie ma co się kłócić.
01-04-15 14:53
"Pomógł" przyznał(a):
Diablo Offline
*

Liczba postów: 196

Kryzz333 napisał(a):Kruki - Cienie
Paladyni - Paladyni
Magowie ognia - Magowie ognia
Ignis - Innos

Kruki - coś w tym jest xD
Paladyni - w sumie to ze względu na Kruki powiedziałbym że to odpowiednicy Magnatów. Ale swoją drogą paladynów mamy też w Diablo więc tutaj bym się nie czepiał.
Magowie - nie trzeba nic wyjaśniać.
Ignis - mi się skojarzyło z łacińskim Igni czyli ogień. Igni to też znak w Wiedźminie.

Ale fakt, że to jest właściwie Stary Obóz z Innosem na czele w sumie xD

Tak mniej wiecej ja to kojarzę. Wg mnie nie jest źle, aczkolwiek nie mogę być obiektywny, bo właśnie instaluję Gothica 1 żeby przejść go poraz setny xD
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-04-15 15:42 przez Diablo.)
01-04-15 15:41
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

Jak dla mnie to troszeczkę przeginacie...
Ignis tylko widziałem już w jakiejś grze ale to przez ten łaciński odpowiednik. "Igni to też znak w Wiedźminie." No tak. Wiedźmin. A jak coś to jak napisaliście o Gothicu to bardziej myślałem o drugiej części. Tam tylko kruki z strażnikami by się zamieniali.
Zresztą te kasty to typowo growe spojrzenie na podział kast w średniowieczu. Rolnicy - (mieszczanie i chłopi), Kruki - (zbrojni i żołnierze), Paladyni - (szlachta), Magowie Ognia (duchowieństwo). Tak już jest w tych RPG i tyle. Myślę że jakby była jedna kasta dodana (np. Alchemicy) a paladyni i magowie nazywani inaczej to myślę że nikt by się nawet o nic nie przyczepił. Zresztą typowym jest że paladyni i magowie ognia są ze sobą ściśle powiązani. Ode mnie żadnych zastrzeżeń.
01-04-15 17:47
"Pomógł" przyznał(a):
Aruka Offline
*

Klan
[Obrazek: kkmkhpjam9n34ry7g.jpg?size_id=3]

[Obrazek: r9y8l4us30ph4jn7g.jpg?size_id=1] Kopacze są głównie skazańcami oraz zdrajcami klanu. Zajmują się wydobywaniem cennych surowców oraz magicznych kryształów.

[Obrazek: v45f710o9m9qbo47g.jpg?size_id=1] Łowcy całe dnie polują na dzikie bestie pozyskując cenne trofea. Noce najczęściej spędzają w przydrożnych obozowiskach.

[Obrazek: bz13977rfrv51697g.jpg?size_id=1] Magowie lodu są kapłanami Bogini lodu Elissy. Poświęcają większość swego czasu na badania magicznych kryształów. Przebywają w sanktuarium strzeżonym przez łowców.

[Obrazek: j415teolfn57ljc7g.jpg?size_id=1] Wojownicy Klanu Wilka są najpotężniejszymi wojownikami Edeonu. Zamiast poświęcać czas na naukę magii jak to robią paladyni, wolą rozwijać swe umiejętności bojowe. Tylko nieliczni wojownicy mogą wstąpić w ich szeregi.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-04-15 19:08 przez Aruka.)
01-04-15 19:05
"Pomógł" przyznał(a):
Kryzz333 Offline
*

Liczba postów: 209

Jest ok, tym razem nie będę wszczynał gównoburzy xD
Design frakcji spoko, chociaż herb taki sobie. Ci od ognia mają znacznie ładniejszy symbol.
Rozumiem, że Klan to ludzie od generała Rojrona?

Może byś coś jeszcze napisał w sumie o fabule?

Bo jej przedstawienie w pierwszym poście to raczej tło. Chociaż krótko o co chodzi w grze? Do czego będą w fabule służyły frakcje?
01-04-15 19:13
"Pomógł" przyznał(a):
Aruka Offline
*

Tak jak napisałem w pierwszym poście. Klanem dowodzi Jordlik, który jest generałem Rojrona.

Zło zostało przebudzone, a mieszkańcy Edeonu wkrótce się o tym dowiedzą. Każda z frakcji mimo różnic w jednym się zgadza-zło musi zostać pokonane. Niestety każdy z dowódców ma inną koncepcję walki z nim. Magowie ognia poszukują rozwiązania w starych księgach ich przodków oraz w ognistych demonach. Jordlik zaufał magom lodu, którzy poszukują odpowiedzi w magicznych kryształach. Necro natomiast jest zafascynowany śmiercią oraz nekromancją i to właśnie one mają poprowadzić jego lud do zwycięstwa.

01-04-15 19:23
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

Dobra. Teraz zajechało mi Gothiciem. Ale rób zobaczymy co wyjdzie.
01-04-15 19:41
"Pomógł" przyznał(a):
Venesard Offline
*

Liczba postów: 226

Gothic jest świetny. Jeśli wzorowanie na Gothicu ma dodać tej grze jeszcze więcej smaku - czerp z Gothica ile chcesz.
Czekam na opis frakcji nekromantów.

Sam nie wiem czy coś tworzę.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-04-15 19:43 przez Venesard.)
01-04-15 19:43
"Pomógł" przyznał(a):
Aruka Offline
*

Nekromanci
[Obrazek: qm1vj8m3mjo0w9d7g.jpg?size_id=3]

[Obrazek: tyfary0ybljbi587g.jpg?size_id=1] Nowicjusze głównie zajmują się uprawą ziela dusz. Część z nich posiada już rytualne tatuaże. Często można ich spotkać przy drodze.

[Obrazek: 3c9d56bxzfc5jmi7g.jpg?size_id=1] Kultyści znają podstawy nekromancji i potrafią posługiwać się różdżkami. Wspomagają nekromantów i handlują w miastach.

[Obrazek: qxtkyvj767fzv9g7g.jpg?size_id=1] Nekromanci po mistrzowsku posługują się magią śmierci. Czczą boga śmierci Vento oraz nauczają kultystów.

[Obrazek: foo7ovlpwedbkl47g.jpg?size_id=1] Koruptor jest najmroczniejszym z wojowników. Walczy wręcz wspomagając się magią ciemności. Budzi strach w swych wrogach wyprowadzając potężne ataki.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-04-15 22:27 przez Aruka.)
01-04-15 22:22
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS