Empire
Aktualny czas: 20-06-25, 15:59 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VX] Empire
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

RE: Empire

Yoroiookami napisał(a):Jeżeli coś mi się podoba, to skomentuję, że mi się podoba.
Jeśli rzeczywiście ci się podoba to spoko. Chociaż z drugiej strony masz w takim razie okropnie niskie wymagania, a to wcale nie jest dobra rzecz. Możesz w ten sposób skrzywdzić twórcę który odnosi mylne wrażenie osiągnięcie dobrego poziomu.

Poza tym nie denerwuje się, nie mam takich silnych odczuć wobec zwykłej dyskusji. Po prostu lubię dyskutować a od tego jest forum lol.

Poza tym wieje tu ogólną głupotą. Skoro tobie może się podobać... to nam może się nie podobać. Prosty wniosek. Mamy prawo mieć udział w tej dyskusji.

Yoroiookami napisał(a):skarbie
Dawno mnie tak nie nazywałeś słodziaku :*

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
Spoiler: (Otwórz)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-04-15 21:08 przez Viuu.)
04-04-15 21:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Venesard Offline
*

Liczba postów: 226

Aruka napisał(a):W końcu tworzę mapy w makerze, a nie panoramy.
O no przepraszam, pozdrowienia z VXa:
Bo dobra mapa to kwestia chęci i czasu, nie zasobów.
Skończmy ten flame war, dajmy Aruce czas, niech robi co chce ze swoją grą i naszymi opiniami. Ja ze swojej strony zagram, z czystej ciekawości ile z moich przypuszczeń okaże się prawdą. Pis joł.

Sam nie wiem czy coś tworzę.
04-04-15 21:52
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

Jeśli mogę się wtrącić do tego screena Yorosia...
Ja sobie to trochę wypraszam moją wypowiedź. Ja go tylko zjechałem za system frakcji. I powiedziałem żeby dodał nowe klasy a innym zmienił nazwę. A podsumowanie to "Zgapiłeś z Gothica" to lekka przesada. Szczególnie jeśli porównywać moje porady do twoich, a raczej do jednej twojej porady: "Rozjaśnij trochę". No chyba że "Gnomy są super" to też porada to wtedy się mylę. Ja mam tylko jedną prośbę do Aruki. Mam jedną prośbę. Spierz mi d**sko za to powiedziałem. Zrób to swoim projektem. Spierz cztery litery wszystkim, którzy źle patrzą na twój projekt i stwórz coś niezwykłego żeby nie było się do niczego przyczepić. Wtedy uzyskasz mój wielki szacunek. Tak dla informacji już kilka osób prosiłem o to aby mnie zaskoczyli po takich sytuacjach jak ta. Żadnej się to nie udało.
04-04-15 22:42
"Pomógł" przyznał(a):
noruj Offline
*

Liczba postów: 115

Już mi się nie chce trollować, to napiszę coś na poważnie.

Po pierwsze, Aruka ma prawo nie przyjmować żadnych z uwag - żeby było jasne. Tak samo jak my mamy prawo, żeby projekt ocenić. To mają być tylko wskazówki, a nie jedyna-obiektywna prawda, Krzyzzz trochę pojechałeś za mocno chłopie, coś ci na ambicje siadło. Projekt jest tym co poprzedza grę - jeśli gra będzie słaba, to dostanie słabe noty, słabe oceny i autor przekona się, że mógł wziąć to i to i to pod uwagę. Nie przejmuj się tak tym, że ktoś cię nie słucha.

Po drugie, faktycznie śmieszne jest to tłumaczenie Aruka - że niby mamy masowe halucynacje, niektóre rzeczy są właściwie żywcem wyjęte z GOTHICA (nie tam, że z innej gry, bo Gothic to nie prekursor, etc), taka ilość podobieństw to nie dzieło przypadku, a prawdopodobnie nie do końca zamierzona sugestia. Aruka nagrał się w Gothica jak sam powiedział i zafascynowany tą grą, tworząc swoją (w jego myślach miała być jak najlepsza-więc proste skojarzenie z Gothicem) mimowolnie był w stanie budować odpowiedniki do tego co widział w grze. To jest normalne na wczesnym etapie chyba w ogóle twórczości jakiejkolwiek(odtwóczości, w sumie), ja też to miałem. Trochę wyrozumiałości ludzie :P Wrota Arkany mają mnóstwo zapożyczeń z Wiedźmina, z Gothica także zresztą. Trzeba nauczyć się inspirować się klimatem, motywem. Bardzo chętnie zagrałbym w grę, która oddaje klimat Gothica - tego się nie robi dodając muzykę(wiadomo coś o muzyce?XD) z gry, używając takich samych systemów i miejsc/postaci.

Jak dla mnie niektórzy powinni się opanować, jak chce niech bierze z czego mu się tam podoba, ale uczciwie byłoby powiedzieć: TAK, INSPIROWAŁEM SIĘ GOTHICIEM. I z dyni.
Największa żenua tematu to chyba jednak Yoro x ddd

http://www.theasgun.blogspot.com
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-04-15 00:05 przez noruj.)
05-04-15 00:03
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Kryzz333 Offline
*

Liczba postów: 209

Hmm...

Jasne, że może całkowicie olać wszystko co tu piszemy. Przecież to jego gra. Ale autor nie dawał żadnych pozytywnych sygnałów, a jedynie ignorował lub zbywał ludzi jednym zdaniem typu: "masz wybujałą fantazję". Takie coś mnie wnerwiło. Może rzeczywiście za dużo napisałem. Może za mocno biorę to do siebie.

Ale jednak, sposób w jaki zachowywał się autor nie zachęca do projektu/gry. Sam pisałem, że mimowolnie mógł się zasugerować Gothickiem, ale tyle razy byłem ignorowany. Również wiele innych uwag od różnych użytkowników była ignorowana, a autor parł w zaparte i wyzywał ludzi! Taka postawa jest zastanawiająca i irytująca równocześnie...

W sumie chciałbym, żeby propozycja Adrapnikrama się spełniła i żebyśmy otrzymali kolejną dobrą grę.

No, Aruka, bierz się do roboty! Pokaż, że umiesz i dowal mi taką grę że się po***m xD
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-04-15 00:38 przez Kryzz333.)
05-04-15 00:36
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

(05-04-15 00:03)noruj napisał(a):  Już mi się nie chce trollować, to napiszę coś na poważnie.

Po pierwsze, Aruka ma prawo nie przyjmować żadnych z uwag - żeby było jasne. Tak samo jak my mamy prawo, żeby projekt ocenić. To mają być tylko wskazówki, a nie jedyna-obiektywna prawda, Krzyzzz trochę pojechałeś za mocno chłopie, coś ci na ambicje siadło. Projekt jest tym co poprzedza grę - jeśli gra będzie słaba, to dostanie słabe noty, słabe oceny i autor przekona się, że mógł wziąć to i to i to pod uwagę. Nie przejmuj się tak tym, że ktoś cię nie słucha.

Po drugie, faktycznie śmieszne jest to tłumaczenie Aruka - że niby mamy masowe halucynacje, niektóre rzeczy są właściwie żywcem wyjęte z GOTHICA (nie tam, że z innej gry, bo Gothic to nie prekursor, etc), taka ilość podobieństw to nie dzieło przypadku, a prawdopodobnie nie do końca zamierzona sugestia. Aruka nagrał się w Gothica jak sam powiedział i zafascynowany tą grą, tworząc swoją (w jego myślach miała być jak najlepsza-więc proste skojarzenie z Gothicem) mimowolnie był w stanie budować odpowiedniki do tego co widział w grze. To jest normalne na wczesnym etapie chyba w ogóle twórczości jakiejkolwiek(odtwóczości, w sumie), ja też to miałem. Trochę wyrozumiałości ludzie :P Wrota Arkany mają mnóstwo zapożyczeń z Wiedźmina, z Gothica także zresztą. Trzeba nauczyć się inspirować się klimatem, motywem. Bardzo chętnie zagrałbym w grę, która oddaje klimat Gothica - tego się nie robi dodając muzykę(wiadomo coś o muzyce?XD) z gry, używając takich samych systemów i miejsc/postaci.

Jak dla mnie niektórzy powinni się opanować, jak chce niech bierze z czego mu się tam podoba, ale uczciwie byłoby powiedzieć: TAK, INSPIROWAŁEM SIĘ GOTHICIEM. I z dyni.
Największa żenua tematu to chyba jednak Yoro x ddd
:roll: Największym "żenua" jest ilość energii jaką wkładacie w przekonanie twórcy projektu, że ściąga z innych gier. Nieprzydatne. W ogóle nieprzydatne.

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
05-04-15 01:42
"Pomógł" przyznał(a):
Kryzz333 Offline
*

Przydatne! Bardzo przydatne.

Bo to jak pisał Noruj nie jest efekt zbiorowej halucynacji.
Ale wszystko już chyba zostało opisane.

Przesadzasz w drugą stronę Yoro, bezpodstawny poklask jest szkodliwy dla twórczości.
05-04-15 01:46
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

(05-04-15 01:46)Kryzz333 napisał(a):  Przydatne! Bardzo przydatne.

Bo to jak pisał Noruj nie jest efekt zbiorowej halucynacji.
Ale wszystko już chyba zostało opisane.

Przesadzasz w drugą stronę Yoro, bezpodstawny poklask jest szkodliwy dla twórczości.

:co: Niestety nie jestem pewien o jakim poklasku mówisz. Zachwaliłem to, co mi się faktycznie podobało. Powiedziałem też, co mi się nie podoba.
Jeżeli macie coś do przekazania, na pewno możecie to zrobić w sposób który nie atakuje twórcy projektu i nie wyzywa go od 'zgapiaczy'? :ehe:

Z szacunku dla Aruki, prawdopodobnie przestanę tutaj pościć, bo i nie ma sensu skoro się nie zgadzamy. :aww: Mam tylko nadzieję, że ktoś te wszystkie bezsensowne (bo takie są) posty usunie.

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
05-04-15 01:55
"Pomógł" przyznał(a):
Kryzz333 Offline
*

Co jak co, ale wyzwiska i docinki rozpoczął Aruki.

Ale racja, starczy tego. Posty w zasadzie do usunięcia. Aruka może wyciągnie wnioski.
05-04-15 02:01
"Pomógł" przyznał(a):
Aruka Offline
*

Liczba postów: 78

Przyznam że i mnie troszkę ambicje poniosły. Zostało napisane kilka słów, które nie powinny tu się znaleźć.
Jeśli ktoś został urażony, to pragnę go tu i teraz przeprosić...
Nie powinienem odbierać Waszych uwag jako atak. Mam nadzieję że administracja usunie posty z naszej sprzeczki.

[Obrazek: k9L1Y.gif]
http://kubajw96.wix.com/empire
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-04-15 09:41 przez Aruka.)
05-04-15 09:34
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS