House of Fears
Aktualny czas: 28-04-26, 08:30 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VX] House of Fears
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

RE: House of Fears

tracersgta, nie wiesz to nie pieprz głupot.

CrasheR, w takim razie wiesz, że twoja gra jest gniotem? A więc po co ją tu umieściłeś?

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
Spoiler: (Otwórz)
27-06-13 18:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

Moją wypowiedź dostosowałem jedynie do tego, co napisałeś :)
To właśnie mi się u ciebie podoba i zgadzam się w 100% z X-techem oraz ludźmi z twiedzy, ze na tej stronie są na prawdę nie tolerancyjne osoby. To, że ty z Amelem tworzysz od tak długiego czasu ambitny projekt nie oznacza, że musisz być chamem dla innych i jechać, ponieważ ktoś zrobił coś krótkiego oraz niedopracowanego. Gra ci się nie podoba, rozumiem, ale po co tyle żółci? :roll:

PS Nadal nie wiem, w którym miejscu można chodzić po ścianach. Mógłbyś być tak miły i pokazać mi chociaż ten błąd?

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-06-13 18:06 przez Crashykk.)
27-06-13 18:05
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

To znaczy, że nie potrafisz przyjąć na klatę krytyki...
Słuchaj, ja tu nie próbuje ciebie zwyzywać czy też ciebie wyśmiać...
Jedyne czego chce, to żebyś zrozumiał, że warto sprawdzić porządnie swoją grę zanim ją wydasz, a nie robić z graczy beta testerów (podejście jak ubisoft, nie ma co).
Swoją drogą traktuje ciebie tak samo jak ty nas - dajesz nam grę która nie ma żadnego sensu fabularnie, nie została sprawdzona jak należy i sam nawet nie potrafisz zdefiniować gatunku jakiego ona jest. To w takim razie po co to robiłeś? Nie widać tu ani pomysłu, ani chęci stworzenia czegoś porządnego. Robisz gry na siłę? Licz się ze złymi ocenami...

CrasheR napisał(a):PS Nadal nie wiem, w którym miejscu można chodzić po ścianach. Mógłbyś być tak miły i pokazać mi chociaż ten błąd?
W każdym momencie... w każdym... (świeczniki, fortepianino) no i jeden denerwujący błąd z teleportem (jak wychodzisz z tych celi i w pokoju na dole, gdy próbujesz z tego pokoju wyjść wraca cie do cel).

27-06-13 18:14
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Nie można było napisać tak od razu? Przyjąć na klatę krytykę potrafię, ale nie lubię chamstwa. Teraz napisałeś wszystko w normalny sposób, bez ataków i jestem ci za to wdzięczny.

Viuu napisał(a):dajesz nam grę która nie ma żadnego sensu fabularnie
W grzech chodzi po prostu o to, aby wydostać się z budynku. Cała filozofia.

Viuu napisał(a):sam nawet nie potrafisz zdefiniować gatunku jakiego ona jest
Jest to coś w stylu przygodówki z zagadkami, z dodatkiem mrocznej muzyki, więc nie ma jako takiego gatunku, który mógłby to określić.

Viuu napisał(a):nie została sprawdzona jak należy
To jest akurat moja wina, ale bez przesady, z tego co napisałeś nie ma, aż tak rażących błędów.

Co do chodzenia po ścianie, to myślałem, że chodzi ci o dosłowne chodzenie po ścianach niczym spider-man, a tymczasem piszesz o wejściu na jedną klatkę pod świecznikiem. ^^ Jeden mały kafelek, to nie jest takie wielki grzech.

27-06-13 18:23
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Pan Cube Offline
*

Liczba postów: 166

Amelanduil napisał(a):
GmenGul napisał(a):BOŻE! Jak ja się przestraszyłem tego dźwięku jak podniosłem kartki...
Już sobie wyobrażam taką sytuację w prawdziwym życiu... ktoś obok odstawia szklankę na stół - "O BOŻE CO TO" *zawał* :lol2:

Jak... można... się... bać... dźwięku... podnoszenia... kartki...

//wygaśnie
Ale mi chodziło o dźwięk mroczny...

[Obrazek: 2855344481.png]

Aktualny projekt:
Wymiar Śmierci
Księga I
Fabuła: 12%
Questy: 1%
Mapping: 5%
Gra: 1%
Razem: 4,75%
Księga II
Fabuła: 3%
Questy: 0%
Mapping: 0%
Gra: 0,1%
Razem: 0,775%
27-06-13 20:47
"Pomógł" przyznał(a):
Hasin Offline
*

Liczba postów: 25

Gra dosyć ciekawa ( @GmenGul te dźwięki nie są straszne) , dużo zagadek. Tylko zakończenia gry nie rozumiem. Wracasz do holu, jest paru ludzi , dostajesz w łeb. A potem widzisz pomieszczenie z zombiakami. I koniec.

Jednak gra mi się podobała, więc moja ocena to: 7/10

No to teraz troszkę się poduczyć o RM i zaczynam 1 projekt wink
27-06-13 21:34
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Dobra, zagrałem w wersje z nowym zakończeniem "nie robionym na szybko".
Różnica między obydwoma zakończeniami jest taka:
"Nie!"
"NIEEEE!!!!!!!!!!!"
Koniec.
Nie wiem czy ty próbujesz sobie z nas żartować, czy może robisz to całkiem serio... ale brak mi słów na twoje wyczyny.
Do tego pomimo moich wspomnień o wielu błędach ty wciąż nie rozejrzałeś się po tym kolosalnym projekcie. Może i usunąłeś chodzenie po ścianach, ale to nie jest wszystko.
Nie mam zamiaru mówić gdzie to jest, projekt jest tak ogromny, że nic ci się nie stanie jak przejdziesz i porozglądasz się...

Swoją drogą najzabawniejszym momentem w grze jest wyjście przez okna, co jest pozbawione jakiejkolwiek logiki... Sam spróbuj dojść dojść tego co żeś tam schrzanił.

Hmm... za to nowe zakończenie teraz dostaniesz SOLIDNE 2/10.

29-06-13 19:43
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

Wypowiedź pisana w trakcie przechodzenia gry. Takie ot, przemyślenia i opinie z biegu.
Postaci z generatora, które bądź co bądź nie wyglądają aż tak tragicznie, ale... cóż, nieważne. Jakoś wyglądają.
Błędy w dialogach, głównie interpunkcja.
Taka drobna nieścisłość... mianowicie bohater od tak zapala pochodnie. Ekwipunek jest pusty, w celi nie znajdujemy żadnych przedmiotów, które mogłyby nam pomóc ją rozpalić... Ale cóż.

Klimat trochę ubolewa, albowiem mało elementów horroru w tym jest. Przynajmniej jakieś potwierdzenie jakichkolwiek interakcji z przyciskami/dźwigniami/czymkolwiek (skłonić gracza do zastanowienia nad konsekwencjami naciskania wszystkiego co napotka na swojej drodze...)

Najbardziej przerażająca jest tu chyba... muzyka. A właściwie jest tu jedyną rzeczą, która jakkolwiek wywołuje niepokój. Resetowanie się muzyki co każdą mapę nie jest dobrym pomysłem, brak ciągłości trochę psuje już i tak sponiewierany klimat.

Autor obiecywał nam zagadki w grze, tymczasem... "produkt końcowy" niestety ciężko nazwać zagadką ._. nie stanowią one absolutnie żadnego wyzwania. Przesada wprost: kody numeryczne kilka metrów dalej od miejsca, gdzie mamy je wpisać, ułożone w idealnej kolejności... to już jest kpina...

Doszedłem do pewnego momentu, i naszła moją skromną osobę pewna myśl... okazało się, że jest tak, jak się spodziewałem, szafka wraca na miejsce, a na dół można zejść przez ścianę. I teraz tak...

Ta gra zajmuje około 20 minut. Jak można pozwolić sobie na tak trywialne niedopatrzenia? Wydaje się, jakby nawet sam autor nie testował tej gry, a zatrudnił do tego jakiegoś quasi-testera, który nie zna się zupełnie na tym co robi. Rolą testera jest szukanie BŁĘDÓW w grze, a ich eliminacja rolą twórcy. Nikt nie wywiązał się tu ze swojej roli... Dalej można chodzić po ścianach >_>

W grze brakuje jakiegokolwiek poczucia zagrożenia, mimo przytłaczającej muzyki gracz czuje się stosunkowo bezpiecznie, bo zdaje sobie sprawę, że I TAK nic na niego nie wyskoczy, bo zrobiłoby to już dawno temu.

Powyginany dywan z Ikei o nieregularnym kształcie... powszechny błąd graficzny, co prawda nie wiem czemu ludzie go popełniają, ale...

Schodzenie tyłem po schodach! Uwielbiam komiczne aspekty w horrorach x3 Albo wchodzenie pod stół... Ogólnie, źle zrobiona interakcja z przedmiotami (chociażby z oknem, gra pyta mnie czy chcę przez nie wejść, a postać nawet nie jest w jego kierunku odwrócona...)

...gratuluję rozwinięcia jakiegokolwiek wątku fabularnego! Po prostu... nie jestem nawet w stanie ocenić tej... gry...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-06-13 20:26 przez Amelanduil.)
29-06-13 20:25
"Pomógł" przyznał(a):
Pan Cube Offline
*

Liczba postów: 166

Dopiero co przeszedłem grę...
Co mogę powiedzieć? ocena 3/10
2 gwiazdki odjąłem bo występują bugi w mapie np. da się wejść pod stół, na ścianę itd.
3 gwiazdki za fabułę. Trochę robiona na "odwalonego"(bez obrazy).
2 gwiazdki za zakończenie. Nie będę pisał jakie jest, bo "zaspojleruję".
Koniec.

[Obrazek: 2855344481.png]

Aktualny projekt:
Wymiar Śmierci
Księga I
Fabuła: 12%
Questy: 1%
Mapping: 5%
Gra: 1%
Razem: 4,75%
Księga II
Fabuła: 3%
Questy: 0%
Mapping: 0%
Gra: 0,1%
Razem: 0,775%
29-06-13 20:42
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Amelanduil napisał(a):Resetowanie się muzyki co każdą mapę nie jest dobrym pomysłem, brak ciągłości trochę psuje już i tak sponiewierany klimat.

Muzyka resetuje się jedynie na poziomie B1.

Amelanduil napisał(a):Autor obiecywał nam zagadki w grze, tymczasem... "produkt końcowy" niestety ciężko nazwać zagadką ._. nie stanowią one absolutnie żadnego wyzwania. Przesada wprost: kody numeryczne kilka metrów dalej od miejsca, gdzie mamy je wpisać, ułożone w idealnej kolejności... to już jest kpina...
Nie miał to być jakiś bardzo ambitny projekt wymagający od gracza dużo myślenia, tylko prosta gra przygodowa z prostymi zagadkami.

Amelanduil napisał(a):...gratuluję rozwinięcia jakiegokolwiek wątku fabularnego! Po prostu... nie jestem nawet w stanie ocenić tej... gry...
Jak już wielokrotnie pisałem, moje gry nie posiadają rozbudowanej fabuły, ponieważ nie jestem po prostu dobrym pisarze, dlatego tworzę minigierki, które posiadają skąpe główne wątki :)

Co do błędów, to przechodząc grę sprawdzałem głównie czy są jakieś błędy z "wątkiem głównym", tak samo jak mój betatester.

Viuu napisał(a):Dobra, zagrałem w wersje z nowym zakończeniem "nie robionym na szybko".
Nigdzie nie napisałem, że to nie było robione na szybko. Zmieniłem je jedynie w bardzo niewielkim stopniu, ponieważ nie chciałem, aby gra zakończyła się "happy endem".

Viuu napisał(a):Nie wiem czy ty próbujesz sobie z nas żartować, czy może robisz to całkiem serio... ale brak mi słów na twoje wyczyny.
Po prostu lubię żartować z osób, które posiadają różowe nicki, jednakże wracając do sprawy. Nie jestem mistrzem RPG maker'a błędy oczywiście są, jednakże nie utrudniają one gry.

Dziękuję za komentarze :)

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-06-13 12:29 przez Crashykk.)
29-06-13 23:37
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS