Jaki system walki jest najlepszy ?
Aktualny czas: 28-04-26, 18:27 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Ankieta: Jaki system walki jest the best ?
Walka w czasie rzeczywistym
Walka turowa
[Wyniki ankiety]

Odpowiedz 
[VX] Jaki system walki jest najlepszy ?
Hobar Offline
*

Liczba postów: 152

Jaki system walki jest najlepszy ?

Jaki system walki jest najlepszy

walka w czasie rzeczywistym vs walka turowa

i must see u perfect body and face my dear and my dear sister
12-11-14 18:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

RE: Jaki system walki jest najlepszy ?

http://forum.ultimateam.pl/Thread-Na-czy...kupi%C4%87 Odsyłam do tematu. smiles

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
12-11-14 19:43
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Najlepsze są super przemyślane walki turowe w grze z mapą świata - losowe + bossowie i do tego jakiś własny system który rozszerza ich możliwości. Walki turowe są piękne jeśli spełnione są te warunki + sporą część wpływu na nie stanowi sama konstrukcja map (pułapki/zagadki/skrzynki/sekrety)
13-11-14 02:23
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

@up Żadne czynniki w stylu mappingu czy zagadek na nic nie wpływają Iksiu, pieprzysz głupoty. To jest osobna część gry.

Jak na moje: nie ma czegoś takiego jak "najlepszy" system walki. Jeśli chodzi o typową dla polskich produkcji walkę w czasie rzeczywistym to jest ona źle zrobiona. Ten system jest za mało zręcznościowy. Można zwyczajnie stać i się wymieniać obrażeniami, co mało różni się od walki turowej.

Natomiast żeby dobrze zrobić system walki turowej trzeba sprawić, żeby wyglądał ciekawie przede wszystkim. Jakieś efektowne ataki i ładnie zanimowane sprite'y.
13-11-14 14:30
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

Najlepszego nie ma ale osobiście bardziej lubię TBS a jak w czasie rzeczywistym to taki system jak w mario.
14-11-14 19:45
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

(13-11-14 14:30)Amelanduil napisał(a):  @up Żadne czynniki w stylu mappingu czy zagadek na nic nie wpływają Iksiu, pieprzysz głupoty. To jest osobna część gry.

Pieprzysz to ty głupoty irytujący desperacie.
Grałem w tony gier + mam wizje projektowe na swoje własne powiązania w grach wiem o czym piszę. Nie próbuj mnie podważać nawet bez dawania argumentów dzieciaczku, a jak widziałeś za mało gier lub nie zrozumiałeś współdziałania podsystemów to japa w kubeł zanim będziesz znów mnie próbował podważać swoim bezpodstawnym dziecinnym prostackim chamstwem wziętym z **** "ekspercie" od wykopek chyba co najwyżej.

(13-11-14 14:30)Amelanduil napisał(a):  tem walki turowej trzeba sprawić, żeby wyglądał ciekawie przede wszystkim. Jakieś efektowne ataki i ładnie zanimowane sprite'y.

Nie musi nic wyglądać. Przede wszystkim tury mają wymagać myślenia. To jak wygląda gra to sprawa autora czy on chce tam migające petardy noworoczne czy fruwające wstążki. Dobra gra turowa to tury, które za każdym razem wymagają myślenia i kombinowania
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-11-14 20:40 przez X-Tech.)
18-11-14 20:32
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
noruj Offline
*

Liczba postów: 115

(18-11-14 20:32)X-Tech napisał(a):  Pieprzysz to ty głupoty irytujący desperacie.
Grałem w tony gier na rma i wiem o czym piszę. Nie próbuj mnie podważać nawet bez dawania argumentów dzieciaczku, a jak widziałeś za mało gier lub nie zrozumiałeś współdziałania podsystemów to japa w kubeł zanim będziesz znów mnie próbował podważać swoim bezpodstawnym dziecinnym prostackim chamstwem wziętym z ****
Skoro masz takie pewniki kto jest od czego na forum to ja ci rzucę takim: Jedynym pewnikiem który co podrzucę to taki ,że możesz mi podcierać 4 litery.
Ty zachowujesz się jak zakompleksiony kretyn, który nie wie że nie jest moderatorem na forum.
Ktoś ci musi to napisać ??? Nawet szary user wie, że na forum rozmawia się na temat, który poruszają dane tematy.
Tematy nie są na tym forum od oceniania sposobu wypowiedzi innych, ale od rozmawiania na ich temat.
Jedyne co możesz oceniać to poziom swojego offtopu jaki tu siejesz tym samym swojej głupoty.
Jedyne co można napisać takiej masie jak ty, która nie potrafi rozmawiać na tematy na forum ale próbować ustawiać innych, bo w realu jest ciśnięty przez otoczenie to- skończ pisać spamerze.
[PW]Śmieszny taki desperat z ciebie zakompleksiony. Wpieniasz się kiedy najmniej z tematów rozmów rozumiesz jak te 8 latki którym się nie podoba krytyka gier bo nie rozumieją co znaczy . Wpieniają się do komentarzy innych o grach ale w gre nawet nie grały. Cyrk na forum przez was debile xd[/PW]

X, zachowujesz się cham spod sklepu.

1. To jest forum. Nie ma tu czegoś takiego jak " nie twoja sprawa ". Zachowujesz się jak burak, więc ktoś ci to musi powiedzieć.
2. Nie ty jesteś od mówienia kto ma jakie prawa i do czego.
EDIT:
3. Jak dla mnie, to dalej tylko buraczysz. Mega burak.

http://www.theasgun.blogspot.com
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-11-14 22:29 przez noruj.)
18-11-14 20:39
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

@up: Skoro masz takie pewniki kto jest od czego na forum to ja ci rzucę takim: Jedynym pewnikiem który ci podrzucę to taki ,że możesz mi podcierać 4 litery.

Ty zachowujesz się jak zakompleksiony kretyn, który nie wie że nie jest moderatorem na forum.
Ktoś ci musi to napisać ??? Nawet szary user wie, że na forum rozmawia się na temat, który poruszają dane tematy.
Tematy nie są na tym forum od oceniania sposobu wypowiedzi innych, ale od rozmawiania na ich temat.
Jedyne co możesz oceniać to poziom swojego offtopu jaki tu siejesz tym samym swojej głupoty.
Jedyne co można napisać takiej masie jak ty, która nie potrafi rozmawiać na tematy na forum ale próbować ustawiać innych to- skończ pisać spamerze.
4 W takim razie PAPA. Leć lepiej po papier, bo mnie wzięło. Jak dla mnie tylko psiaczysz.

Tak należy w tej sytuacji odpisać jak autor postu, na który odpisuję, a to jest temat o tym który system walki jest najlepszy a nie od twojego oceniania postów innych osób, bo jesteś tu zwykłym userem. Twoje prawo to pisać na temat lub milczeć. Kolejny "ekspert" To twoje zachowanie jest jak żula pod sklepu który wtyka nos w nie swoje sprawy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-11-14 00:43 przez X-Tech.)
18-11-14 20:41
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

(13-11-14 14:30)Amelanduil napisał(a):  @up Żadne czynniki w stylu mappingu czy zagadek na nic nie wpływają Iksiu, pieprzysz głupoty. To jest osobna część gry.

Jak na moje: nie ma czegoś takiego jak "najlepszy" system walki. Jeśli chodzi o typową dla polskich produkcji walkę w czasie rzeczywistym to jest ona źle zrobiona. Ten system jest za mało zręcznościowy. Można zwyczajnie stać i się wymieniać obrażeniami, co mało różni się od walki turowej.

Natomiast żeby dobrze zrobić system walki turowej trzeba sprawić, żeby wyglądał ciekawie przede wszystkim. Jakieś efektowne ataki i ładnie zanimowane sprite'y.

Pewnie że wpływają. A pułapki w walce na mapie jak chcesz zrobić bez mappowania otoczenia? smiles Przecież wszystko musi współgrać. Zagadki też na pewno w jakiś sposób się przydają. Jeżeli chcesz złożoną walkę, naturalne rzeczy typu woda(wolne chodzenie), gejzery (obrażenia) itp. mogą się przydać. :roll:

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
18-11-14 21:43
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Pewnie. Przykładowo w takim Romancing Walker skuteczność rozwiązywania zagadek zmniejsza drogę do celu i liczbę walk. Takie rzeczy są też w Blurred Line, ale jeszcze ciekawsze. Istotne jest też rozmieszczenie przedmiotów w niektórych grach inteligentnie montowanych ich rozmieszczenie i nie tylko jest decydujące w walkach. Są miliony możliwości.

Wg. mnie można powiązać walki z zagadkami z zadaniami na czas - dosłownie ze wszystkim. To wszystko zależy od zdolności osoby.

Jrpgi mają inteligentniejszy system walk niż crpg JEŚLI idzie o możliwości. Skuteczność i efekt walk w wielu grach zależy od wielu rzeczy poza samą walką, które wcześniej sobie ustalimy/wprowadzimy w "życie"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-11-14 22:29 przez X-Tech.)
18-11-14 22:14
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS