Kejbyl III
Aktualny czas: 28-04-26, 08:30 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VX] Kejbyl III
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

RE: Kejbyl III

Yorciu, problem w tym, że mechanika to nie sam fakt że pobawiłeś się eventami...
Chodzi o całokształt mechaniki :I
Jak dla mnie w grze najbardziej ssał system walki, który wszystko w sumie psuł :I
Był strasznie powolny i przedłużający wszystko (wchodzące obrażenia po kolei).
Poza tym bossy fajne i wgl, ale większość miała jeden atak na krzyż... to że to scenówka nie znaczy że musi być zaniedbana mechanicznie - to też jest DUUUŻA część przyjemności z gry.

Poza tym i cholernymi emotkami cała gra była świetna ^ ^

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
Spoiler: (Otwórz)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-07-14 15:59 przez Viuu.)
17-07-14 15:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

(17-07-14 15:58)Viuu napisał(a):  Yorciu, problem w tym, że mechanika to nie sam fakt że pobawiłeś się eventami...
Chodzi o całokształt mechaniki :I
Jak dla mnie w grze najbardziej ssał system walki, który wszystko w sumie psuł :I
Był strasznie powolny i przedłużający wszystko (wchodzące obrażenia po kolei).
Poza tym bossy fajne i wgl, ale większość miała jeden atak na krzyż... to że to scenówka nie znaczy że musi być zaniedbana mechanicznie - to też jest DUUUŻA część przyjemności z gry.

Poza tym i cholernymi emotkami cała gra była świetna ^ ^

[Obrazek: crying-gif-10.gif]
Rozumiem. T-T

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
17-07-14 16:00
"Pomógł" przyznał(a):
Lartarin Offline
*

Liczba postów: 147

:yoroi: cała gra była kaszaniarska, a teraz nasi eksperci Ci to przypominają. Nic w tym złego, trzeba uczyć się od bardziej doświadczonych... nieprawdaż. Zwłaszcza od tych, co wydali pół dema. W każdym razie niosę Tobie ukojenie w cierpieniu :lartarin:
17-07-14 16:42
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

(17-07-14 16:42)Lartarin napisał(a):  :yoroi: cała gra była kaszaniarska, a teraz nasi eksperci Ci to przypominają. Nic w tym złego, trzeba uczyć się od bardziej doświadczonych... nieprawdaż. Zwłaszcza od tych, co wydali pół dema. W każdym razie niosę Tobie ukojenie w cierpieniu :lartarin:

:przytul: Dziękuję, Lartarin. Wygląda na to, że teraz czeka mnie rozwój w kierunku skryptuf i takich tam. :lartarin:
A ogólnie to krytykę naprawdę docenię, jeśli napiszecie mi co macie na myśli. smiles Ja zawsze myślałem, że mechanika to dobre eventowanie itp. :lol2: No cóż, może następnym razem będzie lepiej.

Co do balansu walk...jeżeli macie problem z zabiciem kogokolwiek, to po prostu używacie złej broni/zbroi. :roll: Wiadomo, że Konradobójca jest dobry przeciwko kondziom, a Weaboo Slayer dobrze sobie radzi z weaboo, otaku i cosplayerami. Chociaż zgodzę się, że oprócz tego o wiele za łatwe. smiles

17-07-14 17:20
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

Lartarin napisał(a)::yoroi: cała gra była kaszaniarska, a teraz nasi eksperci Ci to przypominają. Nic w tym złego, trzeba uczyć się od bardziej doświadczonych... nieprawdaż. Zwłaszcza od tych, co wydali pół dema. W każdym razie niosę Tobie ukojenie w cierpieniu :lartarin:
Emmm... co to ma za znaczenie tutaj?
Rozumiem, że krytykować można tylko jeśli robi się coś (dla przykładu) lepiej?
W takim razie rozumiem że recenzenci filmów to wprawni reżyserzy i scenarzyści a recenzenci gier to graficy i programiści?
Poza tym... to miał być jakiś słaby atak na mnie w tym momencie?

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
17-07-14 17:56
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Ekhm...
Rozumiem, że Kabelek III nie jest idealny. Wiem, że domyślny system walki jest dla niektórych 'bebe'. Rozumiem, że nie podobają wam się emotki i że gra powinna być bardziej napchana skryptami. Zdarzyło się też kilka bugów. :roll:
Mimo to, mój Kabelek jest grą która ma inspirować do tworzenia gupich projektów scenowych. Projektów bez głębi, które mimowolnie, w sposób wręcz nazistowski wpychają na wasze buźki uśmiechy typu "co za &#&$#% dowcip!". :lala:
Proszę mi bez bójek i biczslapów w moim ładnym temacie pełnym płaczu i rozczarowań! :grozi: To, że sobie pożartowałem z tekstu Noruja, nie znaczy że macie mi się teraz naparzać po swoich ślicznych buźkach. :zmienny:

Lartarin :lartarin: mnie po prostu wspiera, Ob-Viuysiu. Nie ma powodu do irytowania. v_v

17-07-14 18:01
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

Jedyna rzecz, która w całej grze mi przeszkadzała to fakt, że nie mogłem bardzo często trafić przeciwnika. Prawdopodobnie było to spowodowane tym, iż ciągle ciachałem wszystkich Konradobójcą :ehe:

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
17-07-14 18:54
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a): Rave
noruj Offline
*

Liczba postów: 115

Viuu mnie wyręczył i wyjaśnił o co mi chodziło z mechaniką :P
To taki termin określający jakby działanie gry do wewnętrz. No wiesz, np silnik samochodu. Ta walka z bossem ze screena faktycznie fajna była ( chociaż mega łatwa ; ) ), ale z mechaniką ma niewiele wspólnego :P

Głównie mówiłem o walkach(tych turowych).
Czasami walka z kilkoma podrzędnymi przeciwnikami (Kondziami) była bardziej wymagająca od walk z bossami. Nie trafia do mnie też pomysł dania najlepszego sprzętu na początku gry. Rozumiem zamysł, że to dla laików, co sobie nie dają rady.
Ale wiesz, to tak jakby postawić robola obok łopaty, albo koparki i kazać mu wybierać czym woli kopać wielką dziurę :P
Sporo umiejętności, z których użyłem może 2 do końca gry x d Postać Crashera poza motywacją bezużyteczna :P Masa przedmiotów z czego użyłem kilka razy chleba i wody i to tyle :P Ogólnie to są takie pierdółki, jak mówiłem w scenówce nie oczekuję, że mechanicznie to będzie Krew Zdrajcy, więc luzik jest gicik.
17-07-14 19:18
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

(17-07-14 18:54)CrasheR napisał(a):  Jedyna rzecz, która w całej grze mi przeszkadzała to fakt, że nie mogłem bardzo często trafić przeciwnika. Prawdopodobnie było to spowodowane tym, iż ciągle ciachałem wszystkich Konradobójcą :ehe:

Nie, Crasherku. smiles W moim projekcie faktycznie przeciwnicy mają bardzo dużo uników. W pełni rozumiem, dlatego też zmniejszyłem większości przeciwników uniki o 5-10. <3

Co do tego co napisałeś, Noruj - nie jestem pewien, co masz przez to na myśli. smiles Nie można wszystkich przeciwników zabić tym samym sprzętem, no chyba - że coś przeoczyłem. Jeśli tak, bardzo bym docenił zaspamowanie mojej skrzyni szczegółami.
Nie wiem też czemu mówisz o nim, jako o najlepszym. Starałem się nie robić upgrade'ów, tylko sidegrade'y. :ehe:

Mam nadzieję, że niektóre przedmioty nie są zbyt OP. :shock:

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-07-14 19:23 przez Yoroiookami.)
17-07-14 19:20
"Pomógł" przyznał(a):
Ozzma Offline
*

Liczba postów: 37

Razem z Cynamonkiem skończyliśmy Kabelka :taniec:. Pomimo, że koniec jest trochę krótki, a taka jedna Ozzma nie gada cały czas o Cynamonku wink, to zrobiłeś kawał dobrej gry. Graficzki są słodziaszcze, muzyczka sympatycznie brzdęgoli, a klimat aż wypływa uszami. Mega :ozzma: z okazji stworzenia wiekopomnej trylogii :disco:. A jak się komuś nie podoba, to tych zirytowanych i niedowartościowanych bobków odsyłaj do Lartarin lol.

[Obrazek: sygnasys.png]
17-07-14 19:23
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS