Wind of Eladora
Aktualny czas: 28-04-26, 14:24 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VX] Wind of Eladora
Multi0 Offline

Liczba postów: 163

Wind of Eladora

Tytuł: Wind of Eladora
Maker: VX
Postęp: W toku.
Premiera: 2013/2014r.

O PROJEKCIE:

Eladora to typowy, a za razem nietypowy hack & slash z nową grafiką, utrzymaną w konwencji RPG Makera VX.
Akcja gry rozgrywa się w Eladorze – krainie w której Paladyni i Rycerze
walczą z Klanem Demonów od tak dawna, że nikt nie pamięta o co poszło. Gdy poznajemy naszego bohatera wojna nieco przycichła, mieszka z ojcem,
ale to tylko cisza przed burzą. Dziewietnastoletni Javed pewnego dnia podczas
powrotu ze szkoły jest świadkiem śmierci swojego ojca.
Nie dość, że zabija go demon to wszystko wskazuje na to, że ojciec nie był zaskoczony jego wizytą. Zszokowany chłopak postanawia przeprowadzić małe śledztwo, dowiedzieć się
więcej o mordercy, a tak zupełnie przy okazji zemścić się na bestii przez co zostaje
wciągnięty w wir wojny.

MECHANIKA:

Składa się z gotowych skryptów jak i moich zdarzeń, nad projektem dalsze nagłe prace ruszyły dziś z rana, gdy się przebudziłem i miałem przed oczyma wizję, jak to ma wyglądać dokładnie, od tej pory siedzę i makeruję bez przerwy tworząc różne zagrania, a także używając poniższych skryptów:

Requiem SBABS Standard Version
Requiem Enemies Bars
Requiem Group Command
ReinoRPG HUD v0.6

SCREEN:

[Obrazek: wITJ75M.png]
[Obrazek: CXQhROB.png]
[Obrazek: npqwGe9.png]
23-10-13 12:09
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
pokpo Offline
*

Liczba postów: 8

RE: Wind of Eladora

Screeny bardzo mi się podobają. Sam robiłeś grafiki, czy używałeś gotowych tilesetów? Fabuła jest ciekawa, aczkolwiek bardzo przewidywalna. Mam nadzieję, że będzie więcej szczegółów, bo jak na razie jest dość mierna. Całość mi się podoba, czekam na demo :)
23-10-13 13:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Multi0 Offline

Screeny przeciętne, w aktualnej wersji są poprawione, przy mapkach teraz pomaga mi McLaren.
Cóż otóż fabuła prosta i wiele razy wykorzystywana ale jednak będzie inaczej przedstawiona niż dotychczasowe projekty innych twórców. Nie będę tutaj się niepotrzebnie rozpisywał, więcej informacji do poczytania jest tutaj: http://tsukuru.pl/forum/viewtopic.php?f=30&t=4364
Jeśli macie jakieś pytania to zadawajcie, z chęcią odpowiem :)
Grafika nie jest moja :) Wykorzystuje grafikę FSM pod VX, identyczna jest także pod 2k3 :)

Hm. dla ciekawskich, gra jeśli zostanie ukończona pojawi się tutaj: http://rpgmaker.pl/ i w tym miejscu będzie miała stały DOWNLOAD,
Będzie dla mnie priorytetem ukończenie jej jeszcze na początku 2014r. ponieważ szybkimi krokami zbliża mi się matura, teraz trochę przystopowałem, ponieważ 26 listopada mam próbne matury i muszę nieco do nich przysiąść :) Jesli macie więcej pytań zapraszam na gg, ponieważ kiedyś tutaj nabroiłem i staram się za często nie wchodzić :)
Wszelaki kontakt ze mną pod tym linkiem:

Wizytówka
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-10-13 13:29 przez Multi0.)
23-10-13 13:22
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
hans Offline
*

Liczba postów: 19

Czytam, czytam... i myślę sobie - "o, następny typowy rpg z oklepaną fabułą". Przewijam, patrzę na screeny i doszedłem do wniosku, że to może być coś ciekawego. Jednym słowem (właściwie dwoma) czekam niecierpliwie.

"Nienawidzę cytatów" - Ralph Waldo Emerson

W tworzeniu:
INSIDE
Postapokaliptyczne Rpg
23-10-13 15:05
"Pomógł" przyznał(a):
Azorczak Offline

Liczba postów: 11

Fabuła ciekawa, podoba mi się że nie biją się o jakiś "smoczy kamień czterech żywiołów", tylko już nikt nie pamięta o co :)

Ładne wnętrze domu :) Jednak na ostatnim foto jak dla mnie zbyt dużo kwiatków.
24-10-13 11:05
"Pomógł" przyznał(a):
Multi0 Offline

Łapcie trochę nowych screenów z projektu ;)
Przy mappingu pomaga mi Fiwne i McLaren
[Obrazek: KzTVteW.png][Obrazek: 9peKfcX.png][Obrazek: sf81lwF.png][Obrazek: m0oN8pw.png][Obrazek: Xl5kqiX.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-11-13 23:02 przez Multi0.)
08-11-13 22:52
"Pomógł" przyznał(a):
Hubertov Offline
*

Liczba postów: 86

Kiedy będzie demo, Rahim? ;-)
08-11-13 23:12
"Pomógł" przyznał(a):
Multi0 Offline

Przypuszczam że na GF, pełniak coś ok. wakacji, zaraz po maturach.
Może nawet wcześniej, klasy maturalne kończą w kwietniu rok szkolny to gdzieś tak w kwietniu...

Na łamach forum chciałem serdecznie podziękować Fiwne i McLaren'owi, z ich pomocą idzie to szybciej, mapki które wykonali pozwolą ukończyć mi demko do GF, jeśli postanowie wystartować w nich z projektem pogracie i wy, jeśli nie niestety tylko zaufani testerzy ;o
08-11-13 23:17
"Pomógł" przyznał(a):
SaE Offline
*

Liczba postów: 32

Wiadomo że hack&slash w RM zawsze będzie ryzykowny. Ten skrypt na walkę miał jakieś błędy. Chyba że je już poprawili. No nic... mapy lepiej niż przyzwoite. Fabuła nieco typowa, ale prosta też jest okej. Ojciec pewnie był demonologiem (albo łowcą demonów) i w dzieciaku drzemią pradawne moce demonów (lub łowców demonów), co nie?
09-11-13 18:04
"Pomógł" przyznał(a):
Multi0 Offline

Nie, dziecko znalazł podczas wojny królewski generał, rodzice jego są nieznani.
Dziecię posiada jednak moc regeneracji którą pragnie zdobyć przeciwnik, dzięki
czemu stał by się niepokonany, mógł by zniszczyć każdego, a każdy cios przeciwnika
nie mógł by mu zaszkodzić. Generał który był mu jak ojciec ginie a tajemnica naszego
pochodzenia i istnienia zostaje zabrana do grobu. Części prawdy o sobie dowiemy się wraz z rozwojem sytuacji. Dziękuję za opinię, mapki uważam raczej za podstawowe, szału nie ma, jednak w miarę trzymają jakiś poziom. Co i jak zobaczycie przy demku ^^'

EDIT:

Nowe screeny z kilku lokacji.
[Obrazek: bX9rpzt.png]
[Obrazek: iHEEHwz.png]
[Obrazek: LJG0lW2.png]
[Obrazek: 25Mt87P.png]
22-11-13 13:46
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS