Kraina Snów
Aktualny czas: 20-06-25, 21:47 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[VXAce] Kraina Snów
ReetzO Offline
*

Liczba postów: 101

RE: Kraina Snów

Nieskończona gra porównywana do skończonej zawsze spoko, prawda?
Temat już wczoraj zamykałem, dzisiaj o 21:05 się zamknie :) Warto czasem spojrzeć na pierwszy post.
X-Tech nie wiem jak ja jeszcze trzymam nerwy na wodzy w rozmowie z takim cepem jak ty ;O
09-10-14 20:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

(09-10-14 20:50)Dragon Kamillo napisał(a):  Ależ X-teszku a gra jest na gospodzie: http://tsukuru.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=4740 i też dostała opinie że jest kopią szkieleta. I wtedy też w to grałem, a że pamięć u mnie dobra to pamiętam tą gierkę - strasznie była powolna i łatwa.

Niestety szkielecik był genialnym projektem, i chociaż przez wielu uważany z crapa, to sam wiem swoje, gdy pokazywałem tą grę osobom nie znającym RM/nie lubiącym za bardzo RM to właśnie szkielecik wciągał ich na długie godziny - a bo trzeba przejść jeszcze jeden poziom i tak dalej. To coś znaczy. Naprawdę pokonać, czy nawet zrównać się z pierwowzorem będzie ciężko. A z tego co widać to daleka droga przed tobą. I jeśli nie nadasz grze odpowiedniej prędkości to twoja robota pójdzie na marne - a nie wiem czy w VXACE dasz radę zrobić naprawdę dynamiczną grę.

Crapowaty i super grywalny to w odniesieniu do Szkieleta giga komplement z mojej strony. Szkielet mnie wciągnął i grałem póki nie skończyłem. Bardzo dobrze mi się w to grało. Pisząc crapowaty bardziej mi chodzi o skromność projektu - autor przyznał, że gra nie opiera się na fabule tylko przechodzeniu etapów opartych na przeciwnikach biegających w górę i w dół. Całość graficzna była śmieszna, a rozgrywka szybka. To nie tak, że liczę na ksera Szkieleta to po prostu było zaskoczenie, że coś opartego na tak prostym pomyśle Zombik poprowadził do końca jako coś grywalnego z rosnącym poziomem trudności i Szalonymi etapami. Szkielecik jest grą fest.
09-10-14 20:58
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Deuce Offline
*

Liczba postów: 312

Dragon, nie jestem pewien czy wiesz co oznacza 'dynamiczna"

Link do filmiku z grami w rm, połowa to XP i VX wszystkie są mega dynamiczne
FILM!

Więc twoja teoria o prędkości Ace jest mylna.

[Obrazek: 240x4ye.jpg]
09-10-14 20:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

(09-10-14 20:57)ReetzO napisał(a):  Nieskończona gra porównywana do skończonej zawsze spoko, prawda?
Temat już wczoraj zamykałem, dzisiaj o 21:05 się zamknie :) Warto czasem spojrzeć na pierwszy post.
X-Tech nie wiem jak ja jeszcze trzymam nerwy na wodzy w rozmowie z takim cepem jak ty ;O

Jedynym Cepem jest tutaj autor tego projektu- kłamca, oblech i w dodatku burak, który nie umie przyjmować krytyki. Nie obraziłem ciebie ani razu w moich opiniach o grze, ale miarka się przebrała. Jesteś jedynie zdesperowanym plagiatorem, który robi cokolwiek żerując na sławie innej prostej minigierki zrobionej w rewelacyjnym rpgmakerze 2k3 zaniżając poziom gier wykonanych w VX ACE. Gardzę tym projektem i tobą. Zamykaj sobie temat będzie mniej smrodu, który tworzysz. Amen.

(09-10-14 20:59)Deuce napisał(a):  Dragon, nie jestem pewien czy wiesz co oznacza 'dynamiczna"

Link do filmiku z grami w rm, połowa to XP i VX wszystkie są mega dynamiczne
FILM!

Więc twoja teoria o prędkości Ace jest mylna.

Moim zdaniem jestem pewien, że to ty nie wiesz co oznacza dynamiczna. Dynamiczna rozgrywka oznacza gwałtowną zmienność szybkości ruchów postaci. Fruwające dookoła statycznych postaci w XP i VX animacje nie sprawiają, że gra jest dynamiczna. Dajesz jakiś randomowy pokaz filmiku, bo nie znasz żadnych gier z programu, na których mógłbyś się oprzeć jako przykład. Niezła desperacja. Mam z ciebie bekę. Jak można bronić czegoś czego się nie zna XD
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-10-14 21:06 przez X-Tech.)
09-10-14 21:02
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS