Rytuał Krwawego Księżyca
Aktualny czas: 13-03-25, 15:30 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VXAce] Rytuał Krwawego Księżyca
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

RE: Rytuał Krwawego Księżyca

Na stworzenie tej gry Cyklop poświęcił zapewne kawałek czasu i za to należy mu się plus, jednakże ja nadal nie rozumiem, dlaczego ludzie nazywają tonę przekleństw "poczuciem humoru" :roll:

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
18-05-13 11:23
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

CrasheR napisał(a):ja nadal nie rozumiem, dlaczego ludzie nazywają tonę przekleństw "poczuciem humoru"
Też tego nie rozumiem.

Mi jakoś ta gra się wcale nie podobała x.x

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
Spoiler: (Otwórz)
18-05-13 11:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Zdecydowałem się pograć w grę - ostatni raz łamię zasadę nie grania w konkursówki po konkursach...również i tym razem miło się nie rozczarowałem.

Gra początkowo sprawia wrażenie miłej, luźnej, humorystycznej produkcji nastawionej dla humoru ogółu - poprzez poznanie klimatu ultimy i luźne mruganie do graczy za pomocą wielu npc (userów) i ich wypowiedzi. Takie są początki. Muzyka na plus. Traktując to jako "grę" zrobioną w stosunku do ogółu społeczności - jako taki "spacer" po forum jest to plusik, ale reweli nie ma.

Z czasem całość niefortunnie zmienia się w jak to nazwę pochlebianie, schlebianie pewnej grupy userów na forum, która sprawia tu jakieś funkcje - podniosły ton wypowiedzi wszelakich osobistości, pełniących funkcje na forum i posłuszne/potulne wycofywanie się gł. bohatera i przytakiwanie wzbudziło we mnie zażenowanie...dlaczego tak ??? Dlaczego tak koloryzować mod/adminów i zmieniać gł. bohatera w potulnego pieska...i tym prowadzić spacerek ?

Ostatecznie zabrakło tutaj jakiegoś rozwoju fabuły/wydarzeń/ciekawej rozgrywki co przynajmniej zachęciło, by mnie do utrzymania przy gierce do końca. Zabrakło jakiegoś rozmachu - dynamicznych scenek i zwrotów akcji - rozwoju fabuły, która by zaciekawiła (!)

Nieustanne mijanie dziesiątek npc puszczających niemal randomowe wypowiedzi i liza...służenie...modom biegając między npc nie wydało mi się specjalnie zachęcające...
całość jest niedopracowana - zabrakło tu wielu rzeczy...by nazwać to pełnoprawną grą...dajmy na to przygodową. Nie dostrzegłem w tym projekcie nic szczególnego do faworyzowania parę razy się lekko uśmiechnąłem przymykając oko na ogólne niedopracowanie całości.

Zdecydowanie autor gdyby się postarał byłby w stanie zrobić coś z większą dawką power i rozmachu - może warto zrobić grę od początku - nie na konkurs, ale jako zajawka ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-06-13 22:55 przez X-Tech.)
02-06-13 22:41
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Ayene Offline
*

Liczba postów: 758

Cyklop miał jakąś historię do opowiedzenia, to ją opowiedział. Ja z kolei odbieram projekt inaczej niż trzej przedmówcy. Spójrzcie na to w ten sposób, że Cyklop parodiuje najbardziej typowe "młodzieńcze" zachowania, tj. przeklinanie czy picie alkoholu. Od samego początku przecież wytyka się Ultimie średnią wieku jej społeczności :roll: Więc karykaturowanie jest zasadne.
Główny bohater próbuje wpasować się w nową grupę, więc przystaje na zasady w niej panujące. W moich oczach "nadmierny szacunek", jaki okazał moderacji, to również przekolorowanie. Osoby logujące się na forum po raz pierwszy (a ON był "świeżakiem") rzadko przejawiają postawę nonkonformistyczną ;-)

[Obrazek: aye_furniture_pres.png]
03-06-13 08:13
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

Rozumiem co masz na myśli, ale ja nadal nie łapię tego jak zbyt często używane przekleństwa mogą śmieszyć. :roll:

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-06-13 14:34 przez Crashykk.)
03-06-13 14:30
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

AYENE:

Są te rzeczy trochę poruszone (pomiędzy innymi...), ale nie ma co się rozdrabniać ta "gra", a raczej spacerówka jest zrobiona na odp...niestarannie i to nie ratuje całości. Biorąc za przykład GL od REPA w GL akcja rozwija się szybko są tony zwrotów akcji przygód i zmieniają się lokacje - widać, że GRA MA zaskakiwać i dawać przygody - GL to zwykła scenowa rtpówka do makera 2k3, a gra się w to dobrze każdej osobie, która nie zna ludzi ze sceny (!) W GL nie ma słodzenia to przygody, w których pomiędzy wierszami są nawiązania do funkcji danych osób, a najczęściej ich wad, a nie mega słodzenie...

RKK to przeciwieństwo. Jeśli głównym trzonem nie jest liz...służenie moderacji/adminom i robienie z nich nie wiadomo kogo to chyba graliśmy w inną grę...gdzie są przygody/zmieniające się lokacje /wyprowadzane postaci zaskakiwanie gracza ? GRA NIE SPEŁNIA nawet podstaw z tworzenia fabuły do gier podanych na twierdzy rpgmaker, bo większość to czytanie pysznienia się kolejnych postaci mruganie do administracji/moderacji forum...żal. To oczywiste, że nie jest to skierowane do ogółu graczy.

w RKK wszystko jest statyczne, chaotyczne i bez polotu. Upchanie w jednym miejscu tony npc z forum i biegnie na rozkazy modów pomiędzy nimi ? To nie jest rozwój fabuły i przygody. Ogólnie nie ma o czym dyskutować...

SĄ MOMENTY w dialogach sytuacje, które pokazują, że jednak CYKLOP dałby radę zrobić grę scenową, która mogła by wciągać dialogiem i akcją, ale ten projekt świadczy o wielkim lenistwie. Kolejny raz daje mi obraz gier na konkurs...nie. Jak dla mnie strata czasu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-06-13 15:22 przez X-Tech.)
03-06-13 14:54
"Pomógł" przyznał(a):
Malian Offline
*

Liczba postów: 9

X-Tech napisał(a):GRA NIE SPEŁNIA nawet podstaw z tworzenia fabuły do gier podanych na twierdzy rpgmaker(...)
Pomyliłeś fora. Tutaj jest Ultima, a nie Twierdza.

...
03-06-13 15:30
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

Jedna z moich ulubionych gier na RM'a. :klaszcze:
Mam nadzieję, że stworzysz kiedyś jeszcze jakiś fajny projekt. :roll:

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
24-07-14 04:35
"Pomógł" przyznał(a):
Cyklop Offline
*

Liczba postów: 16

Nawet nie zwróciłem uwagi na swój temat mrgreen Fajnie, że komuś podobała się gierka, a zwłaszcza Tobie Sensei :hura: Może wkrótce zmotywuje się do zrobienia części drugiej, o ile zdrowie pozwoli razz
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-07-14 08:31 przez Cyklop.)
24-07-14 08:30
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS