(08-06-14 16:38)Dr Man napisał(a): Zrozumiałem to tak, gra nie należy do klasycznych RPG.
Ten wpis z tą muzyką Dope nie dotyczył całego soundtracku tylko urywek, czytaj ze zrozumieniem.
A to przepraszam bardzo :P Źle zrozumiałem :-) Nie gniewaj się tylko na mnie ;-)
(08-06-14 16:38)Dr Man napisał(a): Myślałem że to jest poważny rpg, i chciałem ci tylko powiedzieć żebyś wybierał do tragiczniejszych sytuacji bardziej przygnębiający rip by wczuć się w klimat, ale jeśli robisz RPG nie na poważnie to niczego się nie czepiam.
Hah :) Nie zrozum mnie źle, to jest poważny RPG, ale z elementami humoru, gra ma nas bawić a nie przygnębiać :P Wyjaśniłem dlaczego taka muzyka i rozumiem Twoje zdanie, że muzyka nie pasuje do sytuacji. Każdy ma swoje zdanie. Zadaniem muzyki jest nadanie odpowiedniego klimatu, moim zdaniem ta piosenka nadaje nastrój taki jaki powinien być. Nie sprawia, że gra jest zwyczajna, nudna i monotonna. Tak jak mówiłem, wyglądało by to jak zwykły nudny RPG. bla, bla bla zabita rodzina, przyjaciel bądź w tym przypadku cała wioska i bohater szukając zemsty staje się herosem od tak po prostu. Muzyka ta miała za cel odebranie trochę powagi całej sytuacji żeby nikt nie wywnioskował z tego, że jest to typowy oklepany schematowy RPG :) Jednak jeżeli nikomu się nie będzie podobał tej fragment gry to zwyczajnie go zmienię :-) Nasz klient nasz pan :)
(08-06-14 16:38)Dr Man napisał(a): A i nie spinaj się każdy powinien przejmować krytykę a nie odpowiadać na nią z oburzeniem.
Najmocniej przepraszam jeżeli odebrałeś to jako atak w Twoją stronę, ja się niczym nie spinam :D Chciałem tylko dokładnie wytłumaczyć cały sens zaistniałej sytuacji. Jestem Ci niezmiernie wdzięczny za to, że zagrałeś w moją grę i wypowiedziałeś swoje zdanie.
(08-06-14 16:38)Dr Man napisał(a): A tak dla sprostowania grałem dalej, no i jak na razie git jest rozgrywka, ale nudne misję z dostarczaniem kopert tyle ci powiem, żadnego urozmaicenia. Jeśli będę biegał cały czas po miastach by robić jakieś poboczne misje, to ja podziękuję.
W żadnym wypadku, to miało na celu ukazanie, że tym sposobem Thorfinn nawet za rok nie zdobędzie tej sumy. Cała sytuacja daje mu do myślenia, że w ten sosób nie zarobi tych pieniędzy co równa się z utratą życia :-)
Jak może już zauważyłeś, w świecie mojej gry nawet 1 złota moneta to dla każdego dużo pieniędzy, coś jak na dzikim zachodzie w dawnych (no może nie tak dawnych) czasach. Tam 1 dolar to był majątek. Chciałem żeby tutaj każda złota moneta miała swoją wartość. A 1500 złotych monet to niewyobrażalna fortuna. Trzeba naprawdę nieźle pogłówkować żeby zarobić taką sumę... przez tydzień. Początkowo Thorfinn zaczyna podchodzić do tego uczciwie, poprzez pracę, jednak kiedy to nie przynosi efektów to... (reszta w pełnej wersji

)
(08-06-14 16:38)Dr Man napisał(a): Jeśli tak dalej jest, no chyba że zmieniłeś, to będzie nudno w tej grze.
A i jeszcze coś, Muzyka to najważniejszy jak dla mnie aspekt gry, ona w szczególności buduję klimat, na 2 miejscu dialogi, na 3 oczywiście fabuła i historia świata gry.
W mojej grze gracz nie powinien przywiązywać się do poszczególnych lokacji, zazwyczaj na każdej mapie będziemy raz i już nigdy do niej nie wrócimy. Wyjątkiem są miasta, ale to oczywiste. Bohater cały czas idzie naprzód, więc gra ma cały czas szybkie tempo. Myślę, że misje nie są nudne( mówię o tych które już zrobiłem, ale nie ma ich w demku). Nie jest to już bieganie z miejsca A do miejsca B z byle pierdołą. Później zaczyna wszystko robić się poważniejsze.
Rozumiem, że muzyka jest dla Ciebie najważniejsza... W końcu to ona nam towarzyszy przez całą grę, ale chyba pomijając akcje z DOPE to nie możesz narzekać na muzykę

A przynajmniej tak myśle. Staram się wybierać te najładniejsze z RTP.
Co do dialogów... Może powiesz coś na ten temat

"pisarz" ze mnie żaden więc przydałoby się wysłuchać czyjejś opinii na temat tego co tam powymyślałem za głupoty. Dialogi oddają duszę postaci? (Mówię tu głównie o Girholdzie, bo tak właściwie to tylko z nim dłużej rozmawiamy w demku)
A co do fabuła natomiast... Myślę, że jest nieco odmienna, zresztą sami to pisaliście, więc mam nadzieję, że z tym chociaż jest wszystko ok :P