Hunter
Aktualny czas: 20-06-25, 22:53 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[XP] Hunter
OzzY Offline
*

Liczba postów: 26

zarowa Hunter

[Obrazek: oih.png]

Witam wszystkich. Mam przyjemność przedstawić pierwszą grę studia GeekGames. Jest to produkt łączący w sobie różne gatunki tj. Dungeon Crawler, RPG i Adventure, całością sterujemy w pierwszej osobie. Do zwiedzenia jest ogromna mapa, ponad 400 pól + ogromna ilość lokacji tj. lochy, jaskinie, pałace, zamki oraz twierdze. Ogromna ilość ekwipunku oraz ich kombinacji zajmie graczom długie godziny. Możliwość warzenie mikstur, kucia uzbrojenia i pancerzy. Ogromna ilość receptur możliwa do odkrycia, kupienia bądź odnalezienia. Możliwość wykupowania własnych domów handlowych.

[Obrazek: k9zBTPl.jpg]

Wciel się w postać łowcy demonów o imieniu Abel. Dokonaj zemsty na swoich oprawcach, na tych, którzy zrujnowali twoje życie i wyrusz ku swojemu przeznaczeniu. Świat toczony jest przez plagę wojen, chorób oraz demonów. Nadszedł czas nieopisanego chaosu. Zwaśnione królestwa archipelagu chcą wreszcie skończyć odwieczną wojnę i objąć władzę nad wyspami. Jednak w gwarze tej walki powstaje stare zło, które jedynie zjednoczone wyspy będą mogły stawić czoła. Czy podołają ? To wyłącznie zależy od twoich decyzji.

Rok 1392 II Ery, przez tysiąc lat panował pokój od kiedy Zbawiciel wyrwał świętą ziemię z rąk demonicznych władców Pierwszych Królestw. Jednak teraz wszystkie znaki wskazują, że nadciąga wielka wojna jeszcze gorsza, brutalniejsza i o wiele bardziej krwawa od wojny z Panem piekieł. Święte Oficjum przez wiele lat dbało o pokój jaki panował na świecie. Święte Oficjum prowadzone przez obecnego Cesarza Anicetusa, podupadało przez 300 lat aż zostało w pełni pochłonięte przez problem finansowy cesarstwa.Abel był wielokrotnie odznaczonym inkwizytorem świętego oficjum, jednak ostatnie wydarzenia z granicy Dominium i Królestwa Nimidyjskiego rzuciły cień na prace Abla i Święte Oficjum, które zostało oficjalnie rozwiązane, a Abel zaginął bez echa.

Cechy
- Rozbudowany otwarty świat.
- Drzewo umiejętności.
- Pierwszoosobowa kamera !
- Dziennik Zadań.
- W całym świecie porozsiewane są różne znajdźki.
- System statystyk wpływających na rozgrywkę.
- Wybory, które będą miały wpływa na to jak nasza postać jest postrzegana przez indywidualnych NPC.
- Autorska ścieżka dźwiękowa tworzona przez Synthphonie.
- Pełne udźwiękowienie gry(każda akcja wydaje dźwięk).
- Voice Acting (Każda postać będzie miała swój głos).
- System reputacji.
- Gra w kości ( Hazard ).
- System dnia i nocy (premie związane z cechami postaci).
- System rozbudowanej ekonomii.

Screeny
(będzie uzupełniane sukcesywnie)
[Obrazek: fiatDXh.png]

[Obrazek: B6BpiRa.png]

[Obrazek: t1Ovsz0.png]

Spoiler: (Otwórz)
POPRAWIONO 22:30 23.06.2013 r.
Co nowego ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-08-13 00:56 przez OzzY. Edit Reason: Nowe Info )
19-06-13 18:19
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

RE: Hunter

OzzY napisał(a):Sound Acting
To się zwie "Voice Acting" ^^ nie powiem, odważne rozwiązanie, większość twórców nie zdecydowałaby się na voice acting w grze...
Brakuje machinegun'a, wtedy to już by kompletnie wyglądało jak doom :lol2:
19-06-13 19:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

Patrzę na ten projekt z podziwem.
Zastanawiam się tylko... czym żeś ty dostał w łeb...
Do rzeczy, pierwszoosobowa kamera w grze z RM... no sory, ale nie przemawia to do mnie, wygląda to tragicznie.
I teraz sobie pewnie myślicie "już się bierze za hejtowanie"... i owszem, tyle że nie samej gry a tego co wyprawia jej autor. Naprawdę mam ochotę strzelić ci w łeb i to porządnie za robienie tej gry w RM. Człowieku, masz własny soundtrack, voice acting (sound acting... hahaha xD) pomysł i chęci... DLACZEGO ROBISZ SOBIE KRZYWDĘ?! Mając to wszystko powinieneś RM'a obejść szerokim łukiem, masz możliwość stworzenia większej gry na której możesz nawet zarobić, a ty to po prostu olewasz.
Tak naprawdę jak dla mnie jesteś "idiotą", ale nie mam zamiaru ciebie tu obrazić (mam nadzieję, że ciebie tym nie uraziłem). Chodzi mi tylko o to, że marnujesz swoje możliwości a także robisz sobie niepotrzebnie więcej roboty, która wcale się nie odpłaci (bo na pewno łatwo nie robi się w RM gry z pierwszoosobową kamerą, a ładnie to też wcale nie wygląda).

Cóż... jeśli mam ocenić samą grę to jedziemy:
- Fabuła... jeżeli to co podałeś to jest fabuła, no to jest nijaka, kolejne byle co
- Wygląda to po prostu brzydko
I KONIEC. Nie ma żadnych innych informacji, wygląda mi to jak chwalenie się zrobieniem gry z "First-Person View" w RM, a dla mnie jest to akurat beznadziejny zabieg.

(Ahh mały hejcik na powrót... dobre rozluźnienie).

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
19-06-13 19:37
"Pomógł" przyznał(a):
Diablo Offline
*

Liczba postów: 196

Projekt po tym co widze, bije wszystkie dotychczasowe produkcje! :lala: Przy tym projekcie nawet LunaTera wyglada jak pierwszy amatorski projekt, a moja gra tym bardziej :lala: jesli moge, chcialbym byc beta testerem!
19-06-13 19:46
"Pomógł" przyznał(a):
OzzY Offline
*

Liczba postów: 26

(19-06-13 19:46)Diablo napisał(a):  Projekt po tym co widze, bije wszystkie dotychczasowe produkcje! :lala: Przy tym projekcie nawet LunaTera wyglada jak pierwszy amatorski projekt, a moja gra tym bardziej :lala: jesli moge, chcialbym byc beta testerem!

Ciemną stronę mocy wyczuwam tutaj. Sarkazm ?

Amelanduil napisał(a):Brakuje machinegun'a, wtedy to już by kompletnie wyglądało jak doom

Doom w sumie zaraz spróbuję może być ciekawie :D

Tekstu Viu nie będę już cytował bo i po co. Pojechałeś po ambicjach olewam projekt i znikam z sceny zniszczyłeś mnie
-.-'.
Nie chce żeby ta gra mi się opłacała. W sumie sprawdzenie swoich umiejętności bardziej. A tworzenie w RM pierwszo osobówki jest cholernie przyjemne :D
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-06-13 19:51 przez OzzY.)
19-06-13 19:51
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Diablo Offline
*

Liczba postów: 196

To nie sarkazm. Gosciu! Odejchany na maksa jestes razz prosze daj mi moc testowania :lala: jesli twoja gra sie ukaze to bd przelom na scenie polskiego rma! Nie ma porownania do innych gier.
19-06-13 19:54
"Pomógł" przyznał(a):
Avara Offline
*

Liczba postów: 109

Jak dla mnie za wcześnie na jakąkolwiek ocenę, dopóki nie można wypróbować tej gry w praktyce razz Życzę powodzenia w tworzeniu :aww:

My Fantasy Online 3 - gra przeglądarkowa RPG w Maker'owych klimatach
[Obrazek: 35187.png]
19-06-13 19:58
"Pomógł" przyznał(a):
Draken Offline
*

Liczba postów: 50

Co znikasz? Gdzie znikasz? Całkiem ciekawy projekt! Może nie bije na głowę dotychczasowych produkcji, to jednak ma jakiś... potencjał, jeśli można to tak nazwać... Tylko fabuła mi się nie podoba >.< Viuu trochę przesadził, no ale cóż... Róbta dalej.

Diablo, mogłeś sobie darować.

Polskie, ostre, hard science-fiction!
19-06-13 19:59
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Skrypt na widok fps i nagle uznajecie grę za arcydzieło i najlepsza gra na scenie i wyzywacie gościa od idiotów ? XD Kto tu jest idiotą XD

Przestawione założenia są dość proste - od gry wieje oldschoolem tylko ten ekran tytułowy i mapa nie pasują. Jeśli to będzie naprawdę grywalne jak te oldscholowe dungeon exploratory, które tworzona już na super nintendo pewnie będzie niezłe ( takie 3-d można tworzyć nawet w makerach 2k i 2k3) Założenia, które przedstawiłeś są dość proste, ale to jest właśnie zaleta, bo mam dość tych na siłę nudnych przekombinowanych jak flaki z olejem fabuł inspirowanych GOthikiem, które stoją w miejscu w polskich grach na rma. Jestem ciekaw tej gierki. Inspirujesz się jakimiś oldschoolowymi grami ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-06-13 20:09 przez X-Tech.)
19-06-13 20:04
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

Nie przesadziłem, dałem tylko do myślenia. Nie chciałem żebyś porzucił projekt, tylko żebyś zdał sobie sprawę z tego co zrobiłeś źle, więc takie sarkazmy sobie daruj. Rób z tą grą jak uważasz, ja dalej będę życzył ci powodzenia... co nie zmienia faktu, że do wybitnych ten projekt jak na razie nie należy. Cóż równie dobrze możesz mnie zgnieść wspaniałością swojej gry jak wyjdzie i zmienię zdanie, ale jak na razie wygląda to słabo.
Jednego bądź pewien, zaciekawiłeś mnie i na pewno zagram.

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
19-06-13 20:07
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS