Opowieści z Edorii
Aktualny czas: 28-04-26, 09:53 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[XP] Opowieści z Edorii
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

RE: Opowieści z Edorii

Dla mnie zapożyczenie fabuły (w zasadzie to nie wiem czy się tak samo skończy) z Kampanii "Powrót Króla" jest bardziej nie w porządku. Te mordowanie w kołysce przejęcie władzy przez złą królową itd.
Jest dla tego nie w porządku bo miałem już zaplanowany projekt na tej fabule tej kampani. (ty nie w porządku człowieku ty XD)
24-01-15 12:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Kryzz333 Offline
*

Liczba postów: 209

Powrót Króla??? o_0

Z jakiej gry ta kampania?
Zdajesz sobie sprawę, że w ludzkiej historii chociażby wśród władz były najróżniejsze "konfiguracje" morderstw itd.? Słaby władca sterowany przez kogoś innego to także chleb powszedni... Równie dobrze mógłbyś powiedzieć, że wymyśliłem to na podstawie rzezi w Nazarecie i Biblii (tam też były złe kobiety z władzą)...

Na dodatek gra ma ogromne uniwersum. Wątpię czy grając nieco więcej nadal będziesz miał skojarzenia...

Zresztą tak poza tym, to na Scenie panuje dziwny trend przyrównywania każdej fabuły i każdego rozwiązania do innych gier/powieści/światów.
24-01-15 15:45
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

O a to nowina Powrót Króla to z Bitwy o Wesnoth które uniwersum jest diametralnie różne. No i nie ma tam tyle państw itd. Ale samo to intro po ucieczce jest jakby zrobione pod tą kampanie. Dlatego napisałem: zapożyczenie z fabuły. A jak tradycja/trend jest to trzeba ją postrzymywać :)
A mi się pewne schematy zawsze będą kojarzyły z pewnymi braki. Np. Zabicie królowej potworów z Gothikiem a prawie zamordowany książe w kołysce z BfW.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-01-15 16:11 przez Adrapnikram.)
24-01-15 16:04
"Pomógł" przyznał(a):
Kryzz333 Offline
*

Dobra, przypomniałem sobie. Dawno nie grałem w Wesnoth, może z pięć lat. Chyba rzeczywiście była tam taka kampania - jakiś młody książę, jakiś czarodziej-mentor i pierwsza misja to było uciekanie przed orkami. Więcej grzechów nie pamiętam, za wszystkie serdecznie żałuję.
Ja tej kampanii nie ukończyłem. W Wesnoth grałem głównie na skirmiszu.

Ale poza tymi dwoma motywami, wszystko jest diametralnie inne. Weź sobie książkę historyczną o Bizancjum, to będziesz miał tam pokłady motywów intyg razz
24-01-15 16:16
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Powinniście skomentować grę skoro tak jaraliście się zapowiedzią...co poniektórzy. Poza oh ah mapki i pytaniami skąd autor bierze zasoby (Xd)za dużo się nie dowiedziałem z komentarzy o grze XD

Widać, że mega fabularnie przemyślana gierka według zapowiedzi. Nim wyszła spodziewałem się czegoś w stylu Legion Sagi/Suikodena, ale okazuje się, że to jakieś CRPG....

Nie umiem przejść nadal etapu ze skradaniem. Nie mam po prostu pojęcia jak to ukończyć. Jedyne miejsce które jest wolne jako przejście jest najbardziej oblegane przez bandziorów. Chciałbym napisać więcej o gierce, ale utknąłem na skradaniu. Muszę je ogarnąć, bo 15 prób to już trochę.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-01-15 16:08 przez X-Tech.)
31-01-15 15:33
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Kryzz333 Offline
*

To, że to będzie cRPG to było chyba oczywiste... Naprawdę, nie oczekuj, że jakakolwiek gra będzie taka jaką sobie wymarzysz. Następnym razem pytaj po prostu w zapowiedzi jaka gra będzie...

Myślę, że fabuła i tło powinno cię zadowolić. Zabrakło mi umiejętności i wprawy, więc zdaję sobie sprawę, że grze brakuje reżyserii i gładko idącego scenariusza, ale za to jest całkiem dużo lore.

Dobrze byłoby jednak, gdybyś przeszedł tę skradankę i pograł kilka godzin chociaż.
W skradance musisz pójść najbardziej na zachód, na lewo od głównego wejścia jest przerwa w palisadzie. Dalej musisz przedrzeć się na wschód, do namiotu na południowym-wschodzie.
31-01-15 16:19
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Dzięki za tip. Mam zamiar pograć dalej i zobaczyć co jest po skradance.
31-01-15 16:22
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
takikaki012 Offline
*

Liczba postów: 207

Myślałeś nad przetłumaczeniem gry na np. angielski?

Dawniej KacpiPL ;)
===========================
[Obrazek: IWRYpyK.jpg]
22-02-15 20:02
"Pomógł" przyznał(a):
Kryzz333 Offline
*

Myślałem. Ale byłby z tym straszny zapierdziel...
Może w dalekiej przyszłości, na razie myślę o OzE II.

Wrzucisz obiecane drugie zestawienie ocen? ;-)
22-02-15 20:04
"Pomógł" przyznał(a):
Amelanduil Offline
*

Liczba postów: 303

Kryzz333 napisał(a):Myślałem. Ale byłby z tym straszny zapierdziel...
Przede wszystkim dałbyś to komuś, kto ogarnia angielski, żeby samemu nie spieprzyć tłumaczenia. No i wtedy nie masz co się sam przejmować zapierdzielem ^__^
22-02-15 20:54
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS