Podziemia
Aktualny czas: 28-04-26, 23:27 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[XP] Podziemia
Venesard Offline
*

Liczba postów: 226

RE: Podziemia

Mapy tak lekko z francuska.. BenBen, polskiego się nauczyłeś??!! :jupi:
Nie no, śmieję się. Ale tak na poważnie, skąd pomysł na takie nazwy i co one znaczą? biggrin

Sam nie wiem czy coś tworzę.
21-02-15 11:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

"Ale tak na poważnie, skąd pomysł na takie nazwy i co one znaczą?"
Uczę się francuskiego XD
Nie no wziąłem pierwszy lepsze lepsze demo z mapami (ten jest chyba BenBena) i nazwałem je Podziemia. A reszta to prosta opcja print. Ale w samej grze np. w skupiskach ludzi są nazwy francuskich miast.
21-02-15 12:40
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Nowa wersja zapowiedzi na pierwszej stronie. Kilkanaście rzeczy zmieniło się od tego sierpnia XD
08-03-15 00:32
"Pomógł" przyznał(a):
Kryzz333 Offline
*

Liczba postów: 209

Ogólnie nowy model fabuły jest znacznie lepszy. Ciekawy jest taki motyw ostatniego bastionu ludzi. Tło dla obecnych wydarzeń też jest naprawdę niezłe.

Jednak dla mnie warto popracować nad paroma sprawami:
- skoro Norvard to bękart, to trochę dziwnie brzmi, że był ostatnim prawowitym władcą
- wygląda na to, że magowie byli jeszcze bardziej psychiczni od Norvarda xD
- żelazo jako jedyny surowiec pozwalający wygrać wojnę to dla mnie przesada, chyba, że świat gry ostro różni się od naszego (ale w zapowiedzi jest napisane inaczej)
- śmierć ponad 99% populacji w wojnach to dla mnie przegięcie. Który kraj kontynuowałby walkę przy takich stratach? Po co mieliby się dalej tłuc? I jak mogło dojść do śmierci takiej ilości ludzi?
- skoro tylu ludzi zginęło, to ilu wśród nich mogło być partyzantów, aby ruszyć na Tur-Sanga? Musimy do tego założyć, że przecież jeszcze zostali ludzie na górze
- do tego dlaczego bogowie tak bardzo chcą ud***ć ludzi? Jak wszyscy umrą, to nikt się nie będzie modlił.

Ile w ogóle ludzi żyje w Podziemiach?
Bo duże średniowieczne królestwo to 1 milion ludzi. Odjąć 99,5% strat wojennych to już zaledwie 5000 ludzi... Do tego partyzanci + ludzie który uciekli do Podziemi...

Chyba, że populacja królestwa była b. duża. Ale to z kolei nie pasuje do konwencji. I jak oni wszyscy mieliby zginąć?
08-03-15 00:57
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Popracuję, obiecuje.
- skoro Norvard to bękart, to trochę dziwnie brzmi, że był ostatnim prawowitym władcą
Jest synem swojego ojca i jego siostry, nikt o tym nie wie ato żaden spoiler jakby co.

- żelazo jako jedyny surowiec pozwalający wygrać wojnę to dla mnie przesada, chyba, że świat gry ostro różni się od naszego (ale w zapowiedzi jest napisane inaczej)
No już poprawiam. Generalnie chodziło mi o to że mieli tereny górzyste. To będzie w intrze pokazane na mapce.

"- śmierć ponad 99% populacji w wojnach to dla mnie przegięcie. Który kraj kontynuowałby walkę przy takich stratach? Po co mieliby się dalej tłuc? I jak mogło dojść do śmierci takiej ilości ludzi?"
To miało dać wrażenie prawdziwie krwawej wojny, ale racja zmienię na "trzecią część"

"- do tego dlaczego bogowie tak bardzo chcą ud***ć ludzi? Jak wszyscy umrą, to nikt się nie będzie modlił."
Bo obiecali to podczas koronacji. I są gorsi niż greccy bogowie.

"Ile w ogóle ludzi żyje w Podziemiach?
Bo duże średniowieczne królestwo to 1 milion ludzi. Odjąć 99,5% strat wojennych to już zaledwie 5000 ludzi... Do tego partyzanci + ludzie który uciekli do Podziemi..."

Dokładnych liczb ci nie podam bo o te ciężko w RM, ale do podziemi doszło 700-1000 ludzi, a po mordobiciu (w Starej Lorji) zostało jakieś 100-300.
08-03-15 01:15
"Pomógł" przyznał(a):
Venesard Offline
*

Adrapnikram napisał(a):I są gorsi niż greccy bogowie.
Polecam nordycką (level medium) lub aztecką (level hard as f*ck) mitologię do poczytania. Greccy bogowie przy tamtych to są jak miękkie żelki. biggrin
Ogólnie Kryzz wyczerpał możliwe pytania, więc od siebie dodam tylko że po poprawieniu w.w. spraw świat będzie spójny. Czy ciekawy to pewnie ocenię dopiero podczas gry.

08-03-15 01:23
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Znowu się babram z tymi światłami...

Efekt może być? Dałem jeszcze cienie w jednej mapie i wygląda to lepiej, ale zajmuje 20 razy więcej czasu (poważnie). Które najlepsze oświetlenie?

[Obrazek: BaMF3Hq.png]

[Obrazek: 6bq5XCg.png]

[Obrazek: NSmxvYl.png]

Poza tym wziąłem się za scenkę, przez którą nie chciało mi się dalej tworzyć i udało mi się ją zrobić za jednym zamachem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-05-15 16:22 przez Adrapnikram.)
07-05-15 16:21
"Pomógł" przyznał(a):
Venesard Offline
*

Nie widzę różnicy między 2 a 3 obrazkiem, światło trochę za białe, wygląda jak światło dzienne. Lampy powinny mieć bardziej miękkie i rozmigotane światło, o ciemniejszym odcieniu.

07-05-15 16:25
"Pomógł" przyznał(a):
Avaron Offline
*

Liczba postów: 213

Vene 3 jest chyba troszeczkę jaśniejszy :D przynajmniej mi się tak wydaje.
Pierwsze najlepsze :D

I am the bone of my sword.
Steel is my body, and fire is my blood.
I have created over a thousand blades.
Unknown to death.
Nor known to life.
Have withstood pain to create many weapons.
Yet, those hands will never hold anything.
So as I pray, "Unlimited Blade Works."
07-05-15 17:07
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Dobra bo tym się chyba nie chwaliłem.
Użyłem tego systemu do walki z własnymi grafikami postaci:
https://www.youtube.com/watch?v=fYQB6rigIVU
11-07-15 22:40
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS