Podziemia
Aktualny czas: 28-04-26, 22:02 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[XP] Podziemia
takikaki012 Offline
*

Liczba postów: 207

RE: Podziemia

Zapowiada się fajnie, mimo iż nie lubię gier, których 99% rozgrywa się w jaskiniach/kopalniach/podziemiach. Ja tam wolę lasy, miasta, polanki itp. ;D ale może ten projekt mnie zachęci do grania w takie gry :> who know... who know...

Dawniej KacpiPL ;)
===========================
[Obrazek: IWRYpyK.jpg]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-07-15 23:10 przez takikaki012.)
11-07-15 23:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

Z racji rocznicy rozpoczęcia tworzenia Podziemi kilka informacji.

Gra trafiła już do testerów i zawiera kilkugodzinny gameplay. Osobiście uważam że jestem w pomiędzy 60% a 70% tworzenia, w szczególności że następny etap gry będzie bardziej jrpg'owy i raczej nie będzie w nim wykonywania małych sidequestów. Za to planuje tak z 3 duże questy z własnymi lokacjami, tak aby przejście ich zajmowało więcej niż 3 minuty.
Usunięte zostały podklasy. Mamy do wyboru na początku tylko 4 klasy.
Tylko wykute i legendarne przedmioty będą dawały umiejętności.
Data końca zbliża się bliżej października niż września, ale kto wie...
W grze będą dostępne cztery rodzaje punktów: magii, złodziejstwa, łowiectwa i walki. W zależności od wybranej klasy będziemy mogli zdobywać określone ilości punktów dla naszego bohatera co poziom. Za punkty będzie można kupić umiejętności lub ulepszać talenty. (Patrz niżej)
W grze będzie można oswajać potwory. Potrzebne będzie tylko szczęście. Oczywiście bossów i b. silnych potworów nie będzie można łapać. Potwory normalnie zdobywają poziom i razem z nimi umiejętności. Jednak gdy potwór nam umrze w walce nie możemy go uzdrowić i trzeba będzie oswajać nowego. Potwory będą ginąć w razie niektórych scen fabularnych.

Poprawki naniesione na 1 stronie.

Na osłodę garść screenów:
Spoiler: (Otwórz)
17-07-15 18:38
"Pomógł" przyznał(a):
takikaki012 Offline
*

Liczba postów: 207

Yeeey

Dawniej KacpiPL ;)
===========================
[Obrazek: IWRYpyK.jpg]
17-07-15 20:56
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Dawno nie było mnie w tym temacie. Oczywiście nie oznacza to że skończyłem prace. Wręcz przeciwnie mrgreen

Odsyłam w wasze rączki Demo gry "Podziemia". Szacowana długość przejścia gry to 2-3 h i jest to około jedna trzecia całego projektu. Po wzięciu do siebie uwag betatesterów usunąłem z gry savepointy i dałem dwa poziomy trudności:
Łatwy i Zaawansowany

Z góry przepraszam za błędy w dialogach, naprawdę starałem się wszystkie usunąć. Do pliku z grą podsyłam poradnik (Zalecane przeczytać przed grą) i jego uzupełnienie (kilka zdań). Zapraszam do pobrania. Enjoy!

Link do dema (ok. 33 Mb):
[Obrazek: KVUg27R.png]
15-12-15 03:13
"Pomógł" przyznał(a):
Glorion Offline
*

Liczba postów: 29

Zacząłem grać w demo i przeszedłem już całkiem dużą część (a przynajmniej tak sądzę). Zauważyłem już pewne błędy. Pierwszym jest to, że między wiadomościami (może tylko ja tak mam?) mogę przez około pół sekundy chodzić. Poza tym sądzę, że o ile miasto jest duże to jest za to bardzo puste:-/. Są tam co prawda misje, zioła i rudy, ale osób, które mówią coś innego, niż 3 powtarzające się dialogi, jest dość mało. Wpływa to bardzo ujemnie na rozgrywkę, bo miasto jest na tyle duże, że się gubię, ale jest za to w nim bardzo mało pobocznych zdarzeń i zadań. To tyle jeśli chodzi o błędy i rzeczy, które mi się nie podobają, jak skończę demo, to może coś jeszcze znajdę.

Jeśli chodzi o rzeczy, które mi się podobają, to nie ma dość miejsca, aby je wszystkie zapisaćsmiles. Między innymi zalicza się do nich: klimatyczna muzyka, dobrze zrobione intro, duże zróżnicowane klas, ciekawa główna fabuła, fajny pomysł z atutami oraz wiele innych. Sądzę, że jeśli grę dopracujesz, to może ci wyjść coś na miarę Wrót Arkany albo Asgun.
15-12-15 19:50
"Pomógł" przyznał(a):
HaxoTV Offline
*

Liczba postów: 92

Okej pozwolę sobie na krótką wypowiedź i nie nie będę się czepiał RTP XD

Okej zacznę od tego, że mam wrażenie, że jest tu lekka mieszanka grafik z różnych źródeł, a to trochę boli, ale walić to. Sama gra nie jest dla mnie, ale sięgnąłem po nią ze względu na to, że gdzieś mi się już nie raz przed oczami pojawiał twój nick i mówię, zobaczę co zrobiłeś ciekawego i gra ma swój klimat. Mimo, że nie przepadam za typowymi makerówkami to udało się tobie mnie porwać na 2h :). Posiedziałbym dłużej, ale poczekam na full. Fabuła to mocny atut tej gry.

28-12-15 13:52
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Dakla Offline
*

Liczba postów: 110

http://postimg.org/image/hkwwlynst/

Co to jest? Wyskoczyło mi podczas walki.

http://postimg.org/image/hgu7z4gk1/

Wyskoczyło mi po wyjściu z dodawaniu talentów (górnictwo itd.)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-01-16 13:49 przez Dakla.)
07-01-16 13:17
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

1. To jest bug.
2. Das ist bug
Co ciekawe sam tych bugów nie umiem wywołać.
Wiem o obydwu i mam dla was z tego powodu informację:
"To mnie też naszła noworoczna wena i prawie każdą chwilę spędzam z projektem. Uznałem, że demo ma kilka elementów (w tym bugi), które mogą zniechęcić do dalszego grania, więc tworzę patcha do dema. Szczególnie mam tu na uwadze błąd z czarnym ekranem, gdzie zostało jeszcze z 20 min gry razz Żeby zachęcić do jego pobrania to informuję, iż będzie w nim kilka dodatków z pełnej wersji. Od tego patcha pewnie nic się nie zmieni w rozgrywce na tym etapie. Dobra koniec moich refleksji. Macie tu suche informacje:
- Nowy system otwierania zamków A'la Wrota Arkany
- Kilka nowych zadań dla zapełnienia mapy (4-5) w tym jeden główny, wszystkie dość złożone i zawierające urozmaicenia rozgrywki (zagadki, mini gry)
- Postaram się jeszcze poprawić te dialogi, ale nic nie obiecuję
- Poprawa kilkunastu bugów w większości takie drobne
- Poprawa bilansu w talentach i lootcie ze skrzynek
- System umiejętności opiszę troszkę tutaj i będzie to widoczne w rubryce "Klasy" na pierwszej stronie
Każda klasa posiada trzy drzewka umiejętności/czarów. Mianowicie: ofensywne, defensywne i stanu. W defensywnych znajdują się bariery. Gdy użyjemy ognistej bariery i nasza postać zostanie zaatakowana ognistym czarem to Punkty życia się odnawiają.
Mag - magia żywiołów, dużo barier
Złodziej - dużo różnych negatywnych i pozytywnych stanów i tj. Odbijanie czarów
Łowca - Dużo grupowych ataków i stanów, dużo dobrych ataków na potwory
Wojownik - Dużo ofensywnych, stany poprawiające obronę i siłę
- Niedługo wszystkie statusy craftingu będą wyglądać jak w przypadku skilli (wizualnie)

Drzewko maga na dokładkę:
"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-01-16 20:18 przez Adrapnikram.)
07-01-16 22:37
"Pomógł" przyznał(a):
HaxoTV Offline
*

Liczba postów: 92

Jeden, czy dwa błędy nie odstraszą potencjalnych prawdziwych wyjadaczy tematyki gry, jeżeli ich wciągniesz w rozgrywkę, coś o tym wiem. Nie powinieneś się martwić o to, że stracisz potencjalnych odbiorców, bo tytuł trzyma swój dobry klimat.

08-01-16 02:39
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Mimo wszystko chcę w demie zademostrować to co będzie w pełnej wersji. I decyzja nie była podjęta na podstawie tego posta.
08-01-16 03:06
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS