Za co kochamy Makera?
Aktualny czas: 28-04-26, 22:10 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Za co kochamy Makera?
Śliwka Offline
*

Liczba postów: 24

RE: Za co kochamy Makera?

Wszystko zostało już powiedziane, za grafikę (stare, dobre 2D), za wielkie możliwości i wcale nie trzeba być asem w dziedzinie programowania bo maker jest prosty w obsłudze.
11-04-14 10:25
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Nikt nie kocha makera za świetne gry, które są przeważnie lepsze od komercyjnego syfu. Tylko ja.
11-04-14 14:15
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
ADI Offline
*

Liczba postów: 277

Spokojnie, jestem z Tobą.

Jednak nie kocham za to samego makera, a bardziej społeczność która jest za nie odpowiedzialna :D

https://SecreLocal.com - Vanessa Mimi Haley Vladochka Ana Vavx - No Verify - Anonymous Adult Dating - Meet Local Private Lady
12-04-14 17:11
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

(12-04-14 17:11)ADI napisał(a):  Spokojnie, jestem z Tobą.

Jednak nie kocham za to samego makera, a bardziej społeczność która jest za nie odpowiedzialna :D

W WIĘKSZOŚCI przypadków nie znam autorów świetnych gier, w które gram.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-04-14 18:43 przez X-Tech.)
12-04-14 18:24
"Pomógł" przyznał(a):
Mateusz SSJ8 Offline
*

Liczba postów: 511

Można tworzyć nowe podgatunki RPG. Mój obecny projekt tego typu to Demolka. Więcej na ten temat powiem w ostatnich chwilach przed premierą. Na razie tylko tyle, że RPG Maker XP pozwala stworzyć dobrą grę zręcznościową zawierającą elementy RPG.

Nienawidzony i nienawidzący. Przez nienawiść tego drugiego obaj będą martwi.
18-04-14 10:13
"Pomógł" przyznał(a):
Rave Offline
*

Liczba postów: 327

(18-04-14 10:13)Mateusz SSJ8 napisał(a):  Można tworzyć nowe podgatunki RPG. Mój obecny projekt tego typu to Demolka. Więcej na ten temat powiem w ostatnich chwilach przed premierą. Na razie tylko tyle, że RPG Maker XP pozwala stworzyć dobrą grę zręcznościową zawierającą elementy RPG.

Nie. Po prostu nie.

Nie ma rzeczy niemożliwych, jest tylko brak umiejętności.
[Obrazek: UXIyBZb.gif][Obrazek: UXIyBZb.gif]

Spoiler: (Otwórz)
19-04-14 11:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Nie ma dobrych gier zręcznościowych w makerze XP. Podaj przykłady. W VX Ace trafiłem na dobre, ale nie w XP.
19-04-14 13:21
"Pomógł" przyznał(a):
Tarrou Offline

Liczba postów: 29

(19-04-14 13:21)X-Tech napisał(a):  Nie ma dobrych gier zręcznościowych w makerze XP. Podaj przykłady. W VX Ace trafiłem na dobre, ale nie w XP.

Jesteś jednym z tych którzy nie uwierzą do puki nie zobaczą na oczy?smiles
19-04-14 13:31
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

(19-04-14 13:31)Tarrou napisał(a):  
(19-04-14 13:21)X-Tech napisał(a):  Nie ma dobrych gier zręcznościowych w makerze XP. Podaj przykłady. W VX Ace trafiłem na dobre, ale nie w XP.

Jesteś jednym z tych którzy nie uwierzą do puki nie zobaczą na oczy?smiles
Jestem jednym z tych, którzy grają w gry na makera...(choć w sumie ja gram w cokolwiek raz na ruski rok)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-04-14 14:12 przez X-Tech.)
19-04-14 14:11
"Pomógł" przyznał(a):
Zvarr Offline
*

Liczba postów: 118

A ja drogi Tarrou gram w zręcznościówki. Jedyna dobra zręcznościówka z Makerem miała tylko RTP'ową grafikę i zupełnie inny silnik. I tyle. Reszta ludzi nie potrafi zrobić dobrej zręcznościówki albo z braku umiejętności albo chęci. Gry niekomercyjne mają to do siebie, że gameplay kuleje. Niekomercyjne nie, ale wtedy trzeba wykupić licencje.
19-04-14 14:55
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS