Hope [Horror/Przygodówka]
Aktualny czas: 28-04-26, 18:18 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[2k3] Hope [Horror/Przygodówka]
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: Hope [Horror/Przygodówka]

To wygląda jak dziury w podłodze
07-08-14 22:39
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

Ja myślałem, że to armia mrówek zabójców. :ehe: Musiałeś bardzo wiele czasu włożyć w robienie tych wszystkich graficzek, tak przy okazji. :co:

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
07-08-14 22:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

(07-08-14 06:39)Athanor napisał(a):  To są kule po dziurach
Jak dla mnie to są stopy po śladach
15-08-14 02:30
"Pomógł" przyznał(a):
Aki Stratego Offline
*

Liczba postów: 69

Radze na to (mrówki, stopy, dziury jak kto woli) nie wchodzić bez odpowiedniego przygotowania.

Ostatni filmik z progresu, zawiera drobny spojler. Jesli komus bardzo zalezy by nie psuc sobie znajdowania przedmiotow niech nie oglada.

Hope #16

Wiele rzeczy w ostatecznej wersji moze byc jeszcze zmienione jak polozenie przedmiotow badz notatek a nawet pojawiajacy sie wrogowie.

Z suchych informacji, zapalki sa i beda wieczne. Meczenie graczy z liczeniem ich ilosci byloby troche bez sensu a skryptologia z tym zwiazana moglaby przyprawic mnie o palpitacje sercowo-mozgowe. Gromnica odstrasza slabsze widma, po prostu nie pojawiaja sie obok bohatera. Niestety gromnica sie wypala z czasem, sygnalizuje to jej obrazek w menu inwentarza (bedzie sie zmienial pokazujac coraz bardziej wypalona swiece). Dodatkowo swiatlo gromnicy ukazuje to czego w normalnym swietle nie widac jak np. ukryte przejscia lub przedmioty.

Mozna miec wiecej niz 1 przedmiot danego typu jesli tylko jest to przedmiot urzytkowy jak bandarze, medaliony, lekarstwa.
15-08-14 23:10
"Pomógł" przyznał(a):
Aki Stratego Offline
*

[Obrazek: e22s1.jpg]
[Obrazek: 5ue1ck.jpg]
[Obrazek: 9bho2u.jpg]
21-08-14 16:56
"Pomógł" przyznał(a):
Aki Stratego Offline
*

[Obrazek: b6rec1.jpg]
26-08-14 16:56
"Pomógł" przyznał(a):
Aki Stratego Offline
*

http://youtu.be/kSbNspGqX98
http://youtu.be/3hv0zKbv5Co

Filmiki prezentują coś na styl glosariusza. W grze występują niestandardowe stany bohaterów o niestandardowym (jak na RPG Makera) działaniu. Oczywistym było, że trzeba stworzyć coś co konkretnie wyjaśni co i jak działa. Liczba stanów jest na razie mała, ale wraz z progresem gry będą dodawane kolejne (puste miejsce są pozostawionymi miejscami, jeśli strona się zapełni mogę walnąć kolejną zakładke).

Gra jest ukończona. Wszystkie lokacje przeszły już tak zwane "second pass", większość błędów została wyeliminowana. Obecnie szlify są robione dla ostatniej sceny / lokacji oraz uzupełniany jest VA w brakujących miejscach. Niestety gra i tak będzie mieć bugi a nawet poważniejsze błędy rzeczowe. Gra ma wiele gałęzi fabularnych i mimo, że są one tylko różnymi możliwościami dojścia do tego samego celu mogą się zdarzyć błędy wynikające z przeoczenia (jakiś przełącznik albo zmienna) prowadzące do nielogicznej sytuacji. Jest około 10 możliwości dojścia do finału, niektóre z nich przerywają grę wcześniej, niektóre zmieniają wydarzenia.
03-09-14 18:01
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

Świetne wieści :klaszcze: nie mogę się doczekać.

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
03-09-14 21:24
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Grafika to piksele. Różna jest ich spójność, ale widać, że tu gra jest robiona z pasją i czuć jej ogrom.

Czuć pasję w projekcie - w postaciach/mechanice itp. rzeczach dlatego naprawdę się ucieszę kiedy dostanę tę gierkę w swoje łapy. Nie mogę się doczekać.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-09-14 02:25 przez X-Tech.)
10-09-14 02:18
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Aki Stratego Offline
*

Przebudowałem 1 post tematu, odświeżyłem screeny i linki do filmów. Poniżej jak i w 1 poście znajduje się również link do wersji 0.1c.

Gra jest "script heavy" dlatego może przycinać na jednordzeniowych, starszych komputerach. Jak zawsze może zawierać pewną dozę błędów, aczkolwiek z pomocą Kleo udało się wyeliminować blokery i większość krytycznych i średnich błędów.

Gra zawiera cały jeden kompletny scenariusz z 6 zakończeniami.

Link: http://www78.zippyshare.com/v/60740016/file.html

Udanej ucieczki ze szpon ciemności.
04-12-14 17:37
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS