Hope [Horror/Przygodówka]
Aktualny czas: 28-04-26, 11:16 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[2k3] Hope [Horror/Przygodówka]
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

RE: Hope [Horror/Przygodówka]

(04-12-14 17:37)Aki Stratego napisał(a):  Przebudowałem 1 post tematu, odświeżyłem screeny i linki do filmów. Poniżej jak i w 1 poście znajduje się również link do wersji 0.1c.

Gra jest "script heavy" dlatego może przycinać na jednordzeniowych, starszych komputerach. Jak zawsze może zawierać pewną dozę błędów, aczkolwiek z pomocą Kleo udało się wyeliminować blokery i większość krytycznych i średnich błędów.

Gra zawiera cały jeden kompletny scenariusz z 6 zakończeniami.

Link: http://www78.zippyshare.com/v/60740016/file.html

Udanej ucieczki ze szpon ciemności.

No nareszcie :jupi: pogram sobie. :roll: Jak sobie już pogram, to zedytuję pościk, lub zamieszczę nowy. smiles

P.S. Widzę że się pomyliłem. :ehe:
Spoiler: (Otwórz)

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-12-14 18:35 przez Yoroiookami.)
04-12-14 18:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Dragon Kamillo Offline
*

Liczba postów: 330

Nie pomyliłeś się XD - przecież Akiego czeka jeszcze optymalizacja skryptów (tak żeby jednak to ruszyło na starszych kompach - jak chcesz mogę zrobić test u siebie XD) i usunięcie WSZYSTKICH bugów, więc to jeszcze trochę potrwa XD.

Jak tylko będę miał ochotę to spróbuję to ściągnąć i zagrać - ale serio prawie 200 mega, trochę przydużo.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-12-14 17:35 przez Dragon Kamillo.)
05-12-14 16:57
"Pomógł" przyznał(a):
Aki Stratego Offline
*

Liczba postów: 69

Nie bede juz nic wiecej optymalizowal, z Kleo doszliśmy do poziomu, gdzie na większości dzisiejszych komputerów niższej klasy powinno działać płynnie. Jesli komus nie dziala to trudno.

Postanowiłem również, że nie będe się ograniczał rozmiarem. Kto zechce zagrać ten zagra, kto ma drewniany internet to nie pogra. Chyba, że zrezygnuje z VA, to zaoszczędzę gdzieś 3/4 na rozmiarze.

Bugi, wiadomo. Gdzie skryptologia, tam bugi. Bedę usuwał na bieżąco jeśli jakieś się trafią.

Cytat:Nie pomyliłaś się XD

A wiluś to nie jest czasem facet?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-12-14 17:31 przez Aki Stratego.)
05-12-14 17:23
"Pomógł" przyznał(a):
Dragon Kamillo Offline
*

Liczba postów: 330

XD, już poprawiłem.

Daj też wersję bez VA, jak ktoś nie będzie chciał pobierać 180 MB to se pobierze bez VA i będzie OK.

Znając moje szczęście do twoich gier to zara jakieś bugi wyłapię XD.
05-12-14 17:37
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Czy jest może jakaś instrukcja co do...interfejsu? :co: W samej początkowej lokacji krążę od dwudziestu minut bo nie jestem pewien co zrobić. Wszystkie drzwi sprawdziłem. (Wołaj, Wyważ, Pukaj) Patrzyłem w okienka i nic nie znalazłem, a jedynym wyjściem wydaje się bardzo ciemne pomieszczenie które wyłącza mój monitor. (:lol2:)
:ehe: Coś przegapiłem? Jest jakiś przycisk od latarynki?

05-12-14 19:01
"Pomógł" przyznał(a):
Aki Stratego Offline
*

Uzywasz przedmioty wchodzac w iwentarz. Uzywasz ich na obiektach zblizajac sie do nich (stojac na wprost np. drzwi) i wybierajac go z inwentarza. Mysl abstrakcyjnie, korzystaj z niejasnych podpowiedzi. Zwykle drzwi beda opisane jako zwykle, jesli cos jest w nich szczegolnego opis bedzie bardziej wnikliwy. Niektorych przedmiotow uzywasz tam, gdzie tego sie nie spodziewasz.

edit. Hope było sprawdzane na jednordzeniowym celeronie 2.6Ghz i działało bez większych problemów.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-12-14 17:58 przez Aki Stratego.)
05-12-14 19:39
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Zagrałem chwilę. Głównie zobaczyłem intro i kilka chwil rozgrywki napiszę tak:

Voice acting dodaje tu świetnego klimatu przygodówki z żywymi i swojskimi postaciami. Poczułem się prawie jak grając w Gorky 17, ale wiadomo że gra aktorska ma tu wzloty i małe wpadki.

Intro oparte na zdjęciach wprowadza do klimatu TEMATYKI GRY - wprowadza nas do tego czego wymaga od nas gra - wyobraźni - z drugiej strony aż szkoda byłoby je zmieniać graficznie, ale na pewno zmienione na grafiki które mamy w grze i facesety lepiej by wprowadziło do faktycznego klimatu grafiki gry, która opiera się na innych grafikach - charsetowych. Intro - tak czy siak dzięki voice actingowi wprowadza w klimat wystylizowany na japońskie animacje - np: narracja i myślenie "na głos" swoją drogą interesujące, ale chyba powinno bardziej przybliżać do faktycznej grafy z gry lepiej by się z gierką spajało wizualnie.

Cały system wyboru komend wg. przedmiotów do których podejdziemy jest totalnie zaskakujący i sprawia, że nie wiemy czego się spodziewać z danego elementu mapy - jest to ciekawe i zaskakujace i ja mam np: tak że sprawdzam różne opcje/komentarze postaci i akcje i reakcje i daje mi to masę frajdy i ciągle jestem ciekawy co dalej i czym gra mnie zaskoczy - przez to sytuacja w grze wydaje się w miarę żywa jak w grach przygodowych ale i w grach w których różne rzeczy mogą się wydarzyć w czasie rzeczywistym. Coś naprawdę ciekawego.

Także rozgrywka póki co jak dla mnie bardzo interesująca - samo intro mogłoby graficznie lepiej spajać się z samą grafą z gry. To tyle z zarzutów. Wracam grać bo bardzo zainteresowała mnie ta gra i z każdą chwilą jest co raz ciekawsza.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-14 03:30 przez X-Tech.)
08-12-14 03:12
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Aki Stratego Offline
*

Administracja powinna chyba przenieść temat do działu z "Pełnymi Wersjami".

Bez spiny, na luzie. Jeśli ktoś chce sobie po prostu napisać, że zagra to niech pisze. Już tak nie raz było w moich i nie moich tematach, i na pewno nadal tak będzie. Po prostu mi to zwisa. Lata obcowania ze sceną przyzwyczajają do takich rzeczy.
08-12-14 15:52
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Jeżeli ktoś wydostanie się z początkowej lokacji, niech da mi znać jak tego dokonał. :aww:

Jak na razie kliknąłem już na każdy możliwy przedmiot (wliczając w to wiszące lampy), użyłem każdej komendy na każdych drzwiach i każdym oknie, kliknąłem "0" i krzyczałem/szukałem w różnych częściach mapy bez skutku.

Tak btw. to był cud że w ogóle to "0" znalazłem. :co: Taki ważny element gry a tak ukryty.
-------------------------------
Ja rozumiem, że mam kombinować. Ale jak na razie nie mam żadnych przedmiotów żeby nawet próbować. :ehe:

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-14 21:41 przez Yoroiookami.)
08-12-14 21:40
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Przecież ta gra nie jest trudna wystarczy używać przedmiotów w odpowiednich miejscach i kombinować. Możesz używać przedmiotów wchodząc do menu...
08-12-14 21:47
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS