Unexpected File Format / Niespodziewany Format Pliku
Aktualny czas: 28-04-26, 20:59 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
[XP] Unexpected File Format / Niespodziewany Format Pliku
TheMadis Offline
*

Liczba postów: 19

eeee Unexpected File Format / Niespodziewany Format Pliku

Witajcie!
Nie raz już miałem taką sytuację, że zasuwałem nad jakąś grą dłuższy lub krótszy czas i ilekroć razy próbuję wykonać jakąś grę, zawsze przy uruchomieniu pojawia mi się błąd o Niespodziewanym formacie pliku. Poczytałem w internecie, że ponoć nie ma żadnego sposobu na przywrócenie gry (chyba, że jakiś istnieje to wtedy proszę o oświecenie) więc tutaj pojawia się pytanie: jak mam zrobić kopie zapasowe gry tak, abym miał pewność iż w przypadku tego błędu mógł wrócić do poprzedniej kopii projektu i ją kontynuować ale zarazem nie musiał zapychać komputera grą od pierwszej do ostatniej edycji?
Proszę o pomoc ponieważ ten error naprawdę irytuje :/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-11-13 08:32 przez TheMadis.)
25-11-13 08:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
kanumerki Offline
*

Liczba postów: 247

RE: Unexpected File Format / Niespodziewany Format Pliku

Cytat:jak mam zrobić kopie zapasowe gry tak, abym miał pewność iż w przypadku tego błędu mógł wrócić do poprzedniej kopii projektu i ją kontynuować ale zarazem nie musiał zapychać komputera grą od pierwszej do ostatniej edycji?
Folder DATA odpowiada za informację zawarte w grze takie jak:
-Mapy i ułożenie poszczególnych zdarzeń itp.
-Ustawienie broni, zbroi, przedmiotów, zaklęć i wiele innych, których nie chce mi się wymawiać.
A więc folder DATA na pewno musi być skopiowany w całości. W dodatku warto też zasoby oddzielić grafiki i muzyki bo to wykorzystuje gra. I z ostatnich co zostało to zazwyczaj plik Game.ini który jest informacją o tym jaką bibliotekę użyć, gdzie jest plik ze skryptami, nazwa gry i jeszcze info o RTP.

Stary nick:ka0909
Pomagam w przerabianiu lekkich skryptów smiles
25-11-13 20:29
"Pomógł" przyznał(a):
TheMadis Offline
*

Aaaa mam jeszcze jedno pytanko.
Ponieważ zauważyłem że błąd następuje zawsze gdy wylaczę komputer a folder gry znajduje się w dysku. Czy gdybym skopiował projekt np. do karty pamięci i wyjąłbym ją przed wyłączeniem PC to byłaby szansa że projekt na karcie pamięci nie uległby uszkodzeniu?
30-11-13 20:33
"Pomógł" przyznał(a): Awsomeman
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

Kopiuj sam folder Data jako backup.
Jeśli chodzi o "naprawienie projektu" to jest prosty sposób.
Stwórz nowy projekt i kopiuj po kolej każdy plik z data (co każdy plik odpalaj nowy projekt by sprawdzić czy działa).
W ten sposób dojdziesz do tego co się skopało.

Ja osobiście miałem tak przy dużym projekcie...
Okazało się po takim kopiowaniu, że skopał się plik Common Eventów... co najlepsze i tak był on pusty więc nic się nie stało xD

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
Spoiler: (Otwórz)
30-11-13 20:42
"Pomógł" przyznał(a):
TheMadis Offline
*

Aaa co z tym kopiowaniem na kartę? Czy metoda którą wymieniłem wyżej zadziała? Bo z tym kopiowaniem jest tyle robienia, że ledwo ogarniam.
04-12-13 21:10
"Pomógł" przyznał(a):
ADI Offline
*

Liczba postów: 277

Mnie też to się niestety raz przydarzyło... :/ Straciłem rok pracy, ale cóż...
Spróbuj z tą kartą pamięci, flash'em czy co tam masz... Warto też zdefragmentować dysk, bo jeśli masz na nim bałagan, to mogę występować różne błędy w postaci zapisu plików na dysku itp. Pozdro

https://SecreLocal.com - Vanessa Mimi Haley Vladochka Ana Vavx - No Verify - Anonymous Adult Dating - Meet Local Private Lady
10-12-13 09:36
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS