Cechy twórcy
Aktualny czas: 06-09-26, 00:49 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

To była dobra przygoda. Dziękujemy!
Po wielu wspólnych latach Ultima Forum przechodzi w tryb archiwalny.
Zostawiamy je tutaj takim, jakie stworzyliśmy je razem,
z tysiącami postów, projektów, porad, skryptów i wspomnień.
Dziękujemy każdemu, kto był częścią Ultimy.

Wątek zamknięty 
Cechy twórcy
Venesard Offline
*

Liczba postów: 226

RE: Cechy twórcy

@Noruj, to ma pecha, ten matkoje*ca myśli że wszystkie rozumy pozjadał :D
Proponuję by już nikt nie pisał w jego temacie, faktycznie nie ma sensu karmić trolla.

Sam nie wiem czy coś tworzę.
11-02-15 02:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Germillios Offline
*

Liczba postów: 7

A ja jeszcze dopiszę, coś innego na zmianę biggrin

Dobre cechy twórcy tak ode mnie:
-Pomysłowość w oparciu o własne umiejętności i dostępne materiały.
-Pisanie dialogów, które potrafią zaciekawić i chce się je czytać.
-Tworzenie z głową, a więc coś wynika z czegoś innego i ma swoje uzasadnienie, a także nie robi bałaganu.
-Tworzenie tak jak się lubi, nieważne czy na skryptach, czy na zdarzeniach, ważne jak autor umie przelać swój pomysł i zachęcić do gry.

Jeśli twórca nie umie dobrze programować, to go nie dyskwalifikuje. Ma pomysł i chce go przelać, a ma gotowe materiały pod ręką, może skorzystać z nich, ale sensownie i przyznaje, że korzysta z dorobku innych. Wszystko zgodnie z tym co umie robić najlepiej. I tworzy to co rzeczywiście on chce stworzyć.
Jeśli nie umie programować to dlaczego ma zabijać swoją wyobraźnie?
11-02-15 02:16
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

Venesard, widocznie nie widziałeś jeszcze dobrej fabuły :P
No i nie powiedziałem przecież, że cRPG NIE MOŻE mieć dobrej mechaniki. Po prostu takich gier nie ma za bardzo. Ja znam tylko jedną jak już wspominałem - Dragon's Dogma. Wszystkie inne cRPG są pseudo realistyczne i sztywne.

Aaale mniejsza z tym, temat sam w sobie mnie nie interesuje (bo ciężko nie zauważyć, że to kolejny iksiowy spam, jeśli jednego dnia pojawiło się 35 postów a piszą w nim tylko jakieś 3 osoby lol).
11-02-15 02:17
"Pomógł" przyznał(a):
Venesard Offline
*

@Viuu, niewykluczone że widziałem, przecież to tak jak pisałem kwestia gustu :)
Innym cRPG z wspaniałą fabułą był dla mnie Drakensang: The River of Time. Polecam spróbować, a nuż się spodoba :)

11-02-15 02:20
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

(11-02-15 02:03)Venesard napisał(a):  Ani razu nie udowodniłeś, chyba w swojej główce matkoje*co :)
Masz rację Noruj, w tematach X-Techa nawet nie można wyrazić własnej opinii by nie zostać zjechanym za to że jest inna niż jego. Znikam stąd, szkoda mi czasu na ten temat.

Dowodem jest twoje demo, do którego linki pousuwałeś zlepek skserowanych mechanik innych osób oblepiony paroma zdaniami tekstu i tyle z twojego tworzenia gry. Tona bugów i 5 minut biegania między stołami. Udostępnij link skoro ja tu jakieś dowody ukrywam wg. ciebie. Sam ukrywasz usuwając link do demo złodziejaszku. Nie pisz takich bezpodstawnych tekstów do mnie. Przecież ostatnie stony tematu udowodniły , że bez mechaniki nie ma gry nawet Viuu to potwierdza skoro jej nie zrobiłeś a nazywasz siebie twórcą gier to ją skroiłeś więc jesteś złodziejem. Mam dowód . Proste. A ty masz jakiś żeby rzucać takie durne oskrażenia ?

Jeszcze raz to przeczytaj + przypomnij wszystkim jak usunąłeś cały temat ze swoją zapowiedzią sagi miecza, bo okazało się to wszystko spamerskim kłamstwem przepełnionym skradzionymi gotowcami. Jedyne czym pozostałeś to zdesperowanym złodziejem obrażającym twórcę gier bezpodstawnie. Ja ukończyłem wiele gier choć zrobiłem je sam i głównie dla siebie biją twoją złodziejską kupkę złomu którą zorganizowałeś pobierając gotowce ruby z neta. Jak się wku*e to przeszukam dysk i jeszcze się okażę że mam kopię demo tego syfu i zobaczymy kto się bedzie smial ostatni.

(11-02-15 02:17)Viuu napisał(a):  Venesard, widocznie nie widziałeś jeszcze dobrej fabuły :P
No i nie powiedziałem przecież, że cRPG NIE MOŻE mieć dobrej mechaniki. Po prostu takich gier nie ma za bardzo. Ja znam tylko jedną jak już wspominałem - Dragon's Dogma. Wszystkie inne cRPG są pseudo realistyczne i sztywne.

Aaale mniejsza z tym, temat sam w sobie mnie nie interesuje (bo ciężko nie zauważyć, że to kolejny iksiowy spam, jeśli jednego dnia pojawiło się 35 postów a piszą w nim tylko jakieś 3 osoby lol).

Crpgi gra się dla mechaniki. To nie spam. To duży temat. Spam to robiłeś na Opactwie z Amelem prowadząc całość razem z Rahimem jako sb dla waszej trójki , aż wszyscy od was stamtąd pouciekali, bo woleli pisać na forach np: na tym ze mną niż z tobą i amelem w sb na opastwie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-02-15 02:26 przez X-Tech.)
11-02-15 02:21
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Venesard Offline
*

To co, pisze się ktoś na popcorn? :)

@Viuu, napisałeś że temat cię nie interesuje, teraz X będzie wjeżdżał też na ciebie :D rany, jakie to płytkie.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-02-15 02:25 przez Venesard.)
11-02-15 02:24
"Pomógł" przyznał(a):
Germillios Offline
*

Powtórzę jeszcze raz X-Tech. Jeśli ktoś nie umie programować to dlaczego ma zabijać swoją wyobraźnię?
11-02-15 02:27
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Nie musi zabijać. Niech pisze książki, albo sobie porysuje. Żeby programować na eventach czy ruby i innych jezykach wystarczy mieć IQ większe od żaby.

(11-02-15 02:24)Venesard napisał(a):  To co, pisze się ktoś na popcorn? :)

@Viuu, napisałeś że temat cię nie interesuje, teraz X będzie wjeżdżał też na ciebie :D rany, jakie to płytkie.

A on może na mnie wjeżdżać tak jak ty kiedy nie wiesz co napisać za wylewanie prawdy? Kij ci na czape.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-02-15 02:29 przez X-Tech.)
11-02-15 02:28
"Pomógł" przyznał(a):
Germillios Offline
*

Książki pisać wcale nie jest łatwiej. Zresztą tu się nie zgadzamy, dla mnie ruby jest dużo łatwiejszy od eventów, i co, dlatego mam być głupi?
11-02-15 02:31
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Nie. Dlatego pisz książki, bo w rmie samo ruby nic nie da trzeba jeszcze kuć encyklopedię zwaną RGSS, a to jest stworzone do rozszerzania opcji programu,a nie robienia gier w rmie. W rmie gry robi się na zdarzeniach do tego je stworzyli twórcy rpgmakera. Ruby i RGSS do rozszerzania opcji programu. Same zdarzenia przy myśleniu mogą kojarzyć się z językiem programowania zwanym c++ ale to w rzeczywistości jest prostsze i genialniejsze od ruby.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-02-15 02:39 przez X-Tech.)
11-02-15 02:33
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS