Nowi admini
Aktualny czas: 28-04-26, 21:13 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Nowi admini
Crashykk Offline
*

Liczba postów: 368

RE: Nowi admini

XBroX napisał(a):2
Nie dopisuj takich bzdur, żeby bronić spamcordu. Ja dobrze wyjaśniłem poprzednie wiadomości.

Ten bełkot to dla Ciebie dobre wyjaśnienie?

XBroX napisał(a):1
Akurat kiedy występowało apogeum pojazdów po Haxo gra ciągle była rozwijana. Zazdrosne łachy nie zostawiały suchej nitki po Haxo. O drugiej częście wiem dobrze i świadczy tylko o tym, że HAXO idzie do przodu.
Jak Demon nagrywał skończonego już Pogromcę Pustki 1 to Discorda nawet jeszcze nie było Ty zakłamany manipulancie.

Ty nawet w tę grę nie grałeś, a najgłośniej się wypowiadasz. Co najważniejsze nadal pokazujesz tylko jakim ignorantem jesteś. Szczekasz tylko dla samego faktu szczekania, bo nie ma w twoim bełkocie najmniejszego sensu. Mieszasz wszystko/udajesz, że wiesz wszystko, a tak naprawdę przy niczym nie byłeś, bo jesteś tak toksyczną osobą, że wszędzie ciągle miałeś bany to jak możesz cokolwiek wiedzieć.

To nie tak, że ze wszystkimi dookoła jest coś nie tak. Jeżeli to Ty ciągle dostajesz bany, nieważne gdzie się pojawisz, to powinno Ci już zapalić lampeczkę. :roll:

A tu mam screen, żeby udowodnić twoje kłamstwa.
[Obrazek: BGd6p1y.png]

[Obrazek: oe6WuyS.png]
https://crashykk.itch.io/dunsas-prophecy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-05-18 11:54 przez Crashykk.)
29-05-18 11:43
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a): Dakla
PInroz Offline
*

Liczba postów: 3

Ale się zrobiła kłótnia:roll: Chciałbym coś dodać:-|

Po pierwsze, prawdziwe jechanie po Haxo, zaczęło się dopiero wtedy, kiedy w temacie z kanału Vlada, http://tsukuru.pl/forum/viewtopic.php?f=...&start=180 zaczął narzekać na to jak wszyscy sobie skaczą do gardeł. Potem Amel dorzucił swoje pięć groszy, przez co Haxo wstawił dość intrygujący komentarz. W konsekwencji ten komentarz został usunięty a Haxo dostał bana na rzekomo tydzień. Kiedy indziej wstawił post w temacie z grą The Sundered Eternity, na Gospodzie http://tsukuru.pl/forum,/viewtopic.php?f...1&start=90 o rzekomym wykorzystaniu utworów muzycznych i grafik z Pogromcy Pustki I. Co wybuchło dość sporą dyskusją na Gospodzie i Diskordzie. Haxo chyba wtedy straszył nawet sądem, o ile dobrze pamiętam. Chyba dopiero wtedy zaczął się lekki hejt. A sam Haxo, przyrzekł sobie że już nigdy nie zajrzy na Gospodę. Była nawet mowa o założeniu nowego forum (Twierdzy RM), niestety plan się nie powiódł.

Po drugie przeglądałem, komentarze pod filmami Demona, z Pogromcy Pustki i tam nie ma żadnego hejtu, związanego z tym co wcześniej pisał XBroX. A zwłaszcza pod pierwszym filmem, który przedstawia powyższy screen. Cytuję komentarz Amela: ''Oglądam tę walkę i przez te jęki nie wiem czy tam walka na miecze się dzieje dosłownie czy w przenośni ( ͡° ͜ʖ ͡°) Also jesteś wybrańcem, pierwsze co zbieraj kwiatki i drewno.'' Jeżeli jest to hejt, no to niezwykle ostry jak na dzisiejsze standardymrgreen

Po trzecie na discordzie, dość często krytykują postępowania Haxo, często byłem tego świadkiem. Według mnie jest to dość dziecinne zagranie ze strony niektórych osób. A co do Amela i innych tego typu osób. No cóż bywają często nachalni, a ich komentarze na Gospodzie potrafią dobić człowieka. Mimo iż kiedy to oni zaczną, to Jazz usuwa komentarze tego kto się im odpyskował (oczywiście w wyrafinowany sposób). Mało miałem takich przypadków, kiedy użytkownicy, tacy jak Amel, dali komentarz który potrafił bardzo sprowokować. A co do samego Jazza... powiedzmy że Amel, GameBoy, Noruj i inni mają większe parametry Retoryki, przez co łatwiej jest im go sobie owinąć wokół palca. Do tego można się przyzwyczaić, lub się zbuntować jak Haxo. Jak kto woli.

Po czwarte, komu to przeszkadza, że Haxo chce zarabiać na swoich grach. W końcu ma do tego pełne prawo. Chociaż z tymi koszulkami i kubkami z logo Pogromcy Pustki, trochę przesadził. Ciekaw jestem kto to kupił? Co prawda pierwszy pogromca był dość średni, może dlatego że dialogi były pisane na kolanie, do przesady dużo wulgaryzmów, rozgrywka była monotonna, przez co nawet na filmach Demona dawała o sobie wyraźnie znać, masa mechanik, które kompletnie nie trzymały ze sobą kupy. Przykład: system zmiany pór roku, gdzie na jednej lokacji była zima idąc do następnej lokacji obok, było już lato. Nie mogę tylko zrozumieć słów Crashura: ''który tylko psuje wizerunek sceny''. Niby w jaki sposób? Co że Haxo obiecywał epicki gameplay, a otrzymaliśmy, to co teraz mamy? Czy może, dla tego jak się zachował wobec innych, którzy go sprowokowali? To po prostu jest dla mnie niepojęte.

Wniosek jest taki: Haxo może i ma sporo za uszami, ale to nie znaczy, że trzeba go gnoić za każdym razem kiedy nadarzy się okazja. Natomiast samo zachowanie osób na diskordzie, też nie jest poprawne. Aż się dziwię że Jazz na coś takiego pozwala, powinien wszystkich traktować po równo, a nasza społeczność powinna się dogadywać, bo w końcu tworzymy coś co będzie przykładem dla przyszłych pokoleń RMmowej społeczności, o ile nasza scena będzie nadal żyła.:przytul:

[Obrazek: HwOU4jc.png]

Nie mogę latać, bo stałem się kaleką placz
29-05-18 22:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Piotr I napisał(a):Niby w jaki sposób? Co że Haxo obiecywał epicki gameplay, a otrzymaliśmy, to co teraz mamy? Czy może, dla tego jak się zachował wobec innych, którzy go sprowokowali? To po prostu jest dla mnie niepojęte.

Przez to, że straszy ludzi sądem, wychwala swój bardzo mocno średni projekt, wykupuje głosy w ankietach itd każdy później myśli, że cała scena RPG makera to takie szajbusy.

Już nie mówiąc o tym, że ludzie później myślą, iż nasza scena wydaje tylko takie średnie potworki. Prawda jest taka, że mamy sporo dobrych gier, w które osoba postronna nigdy nie zagra, bo po zobaczeniu gry Haxo stwierdzi, że nie warto. :roll:

Piotr I napisał(a):Mimo iż kiedy to oni zaczną, to Jazz usuwa komentarze tego kto się im odpyskował (oczywiście w wyrafinowany sposób).
Z tym się w ogóle nie zgodzę. Chyba wchodzimy na różne Gospody, bo z tego co ja pamiętam, gdy pojawia się jakaś gównoburza, Jazz reaguje ostro zawsze dla dwóch stron. Nigdy nikogo nie faworyzował. :roll:

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-05-18 23:11 przez Crashykk.)
29-05-18 23:09
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
XBroX Offline

Liczba postów: 50

1 @Crashur
Discorda nie musiało być - nie przeszkadzało to w zaspamowaniu przez Amelandiula filmików z grą Haxo.
2 @Crashur
W grę grałem niewiele, ale mogłem się przekonać dużo o mechanikach gry z licznych filmików.
Widać było spory potencjał.
3 @Crashur
Nie mam banów. Rozejrzyj się. Na discordzie wyjjątkowo mam - za obronę gry Haxo. Dojrzałem zazdrości użytkowników, którzy stworzyli sobie kącik do kopania twórcy Haxo łącznie za adminem. Nie ma w tym nic toksycznego - w obronie gry Haxo i autora tej gry. Szczególnie dlatego, że nie jest to słaba - gra. To jest ambitne podejście twórcy. To nie kolejny crap tworzony przez cżłowieka bez skillli z gotowców z ruby znalezionych w necie. "- szczekanie, toksyczny, discord jest ok itd. " pewnie koledzy cię przysłali, żebyś próbował bronić ich honoru, którego nie mają - a czy ty masz ? *sądząc po tych bzdurach, które tu naprodukowałeś w ramach prób orbony kółka zazdrosnego wzajemnej adoracji ? xd

@Piotrze I
Sam jednak dostrzegłeś, że na discordzie użytkownicy przeginają i totalnie próbują dobić twórce jakim jest Haxo. Sama zazdrość o to, że ktoś chce zarabiać na swojej grze również nie ma żadnych podstaw i jest zawistną i podłą zagrywką - jako argument, żeby cisnąć autora danej gry. Co do ataków na wybrane osoby - oczywiście ma to też miejsce na samym forum i robią to osoby, które owinęły sobie Jazza w okół palca. Najczęściej ofiara nie może się bronić, a jej posty są usuwane. Dostrzegłeś również sam czego jestem świadkiem od lat, że Jazz łamie zasady dla osób, które sobie go owinęły w okół palca - niestety przeważnie są to forumowi szkodnicy i nic z tego dobrego nie wynika, że takie osoby sobie zepsuły i zasiedziały forum tsukuru aka gospodę. Zachowania tych osób - w przeciwieństwie do gry Haxo dają negatywny obraz sceny - nie sama gra, którą tworzy Haxo - tylko zachowanie zazdrosnych zawistnych jednostek zebranych w kupę - dokładnie m.innymi, a raczej głównie tych, które wymieniłeś...Nie tylko na discordzie, ale i na forum.

4 @Crashur
Co za stek bzdur. Oczywiście, że Jazz faworyzuje - osoby, które lubi. Znikające wiadomości potwierdzam sam byłem tego świadkiem na przestrzeni lat. Rozmawiałem nawet jednym z użytkowników ( który już się nie udziela - mój dobry znajomy z dawnego tsukuru forum) Przedstawił sytuacje z postami, które znikały - są usuwane przez Jazza po to, aby uziemić osobę, która padała ofiarą ich usuwania i zarazem zniechęcić do udzielania się. Nie musiały być wulgarne, ani obraźliwe. Notoryczne usunięcia mają po prostu wywołać bezradność u osoby, której posty są usuwane i zarazem frustrację. Jeśli ta osoba się nie podda to JAZZ najczęściej, albo da bana, albo zablokuje możliwość pisania w dziale, a z czasem pewnie i tak bana. Oczywiście będzie to wyglądało, że dany user sobie nagle przestał pisać - co przeważnie nie ma nic wspołnego z prawdą - zoostał zbanowany i nikt o tym nie będzie wiedział poza paroma osobami. Wystarczy, że Jazz nie lubi jakiejś osoby lub ta osoba stanie w szranki w dyskusji z kimś z jego adorującego kółeczka - taka osoba jest już skreślona. Nie będzie mieć możliwości wypowiadania się - posty będą usuwane - nawet jeśli ta osoba będzie mieć rację. Napisz coś prawdziwego, ale w ramach kontry na głupoty pisane przez kółko adoracji Jazza czyli spamiarzy z innych sajtów typu Gameboy, Nooruj, Amelanduil itp. Nawyraźniej Jaazz ma sporo zabawy wkurzając użytkowników. Nie wspominałem o tym nigdy, ale po tym co on wraz z użyszkodnikami wyprawia na discordzie uznałem, że warto pisać prawdę. Wkurzył mnie blokując mnie uznając, że warto odcinać od discorda osobę, która broni gry Haxo - po to, aby jego banda zazdrosnych adorujących piesków LIZUSKÓW - mogła się wyżywać na ambitnym twórcy - a to dlatego, że mu zazdrosczą skilla, a to dlatego, że chce on zarabiać na grze itd. To jest nie do pomyślenia, bo przecież te pieski nic ogromnego i zarazem wybitnego nie stworzyły, a w niejednym wypadku nie stworzyły żadnej gry i w niejednym wypadku same chciałyby zarobić na grach z rma, ale nie mają ku temu podstaw. Jako, że jednak są pieskami z discorda Jazza co daje im zarówno na forum jak i na discordzie przewagę pod skrzydełkiem Jazza to uważają, że im się należy możliwość wyżywania na Haxo, który jest ambitny i przynajmniej się stara - jest ich przeciwieństwem. Żałosne towarzystwo wzajemnej adoracji...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-05-18 15:10 przez XBroX.)
30-05-18 12:22
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

Możecie już skończyć? Za następne wiadomości będę już musiał wlepiać ostrzeżenia. :I

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
30-05-18 13:28
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Znowu napisałeś to samo tyle, że trochę dłuższe. Aż szkoda mi czasu, który poświęciłem na tę dyskusję, bo widzę, że to nie ma sensu. Równie dobrze mógłbyś tutaj robić kopiuj wklej, a i tak twoje wypowiedzi miały taki sam "sens" :roll:

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-05-18 15:21 przez Crashykk.)
30-05-18 15:16
"Pomógł" przyznał(a):
XBroX Offline

o to bardzo ciekawe, że celowo pominąłeś wiele istotnych faktów, które nawet sam PiotrI z łatwością zauważył zarówno na discordzie jak i na forum. No cóż więc nie pozostaje ci nic innego jak przybić sobie piątkę z kolegami z zepsutej gospody rma, po której świetności najczęściej udzielających się użytkowników nic nie zostało. Zastąpiły ich szeregi prowokatorów, zazdrośników i spamiarzy. a to dzięki najazdowi spamerów z innych sajtów rmowych i pseudormowych i ich lizusowskiego sojuszu z Jazzem XD
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-05-18 15:22 przez XBroX.)
30-05-18 15:19
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

Cała twoja aktywność w tym temacie wygląda jak ból dupy, bo ktoś nie pozwolił Ci robić syfu. :roll:

[Obrazek: 342?cb=20160723124803&path-prefix=pl]
Bo nie widzę sensu rozmawiać z kimś kto w dupie ma argumenty i ciągle się tylko powtarza.

30-05-18 15:21
"Pomógł" przyznał(a):
XBroX Offline

Wystarczy, że lepiej sytuacji przyjrzą się co bardziej aktywni użytkownicy nie żyjący obecnie na discordzie - co najwyżej go odwiedzający - w ostatnich miesiącach. Nie należy brać cię pod uwage ponieważ ty sam jesteś źródłem problemów. Skoro nawet sam PiotrI dostrzega co się dzieje, a do kółka nie należy - to mówi samo za siebie.
30-05-18 15:25
"Pomógł" przyznał(a):
Crashykk Offline
*

:papa:

30-05-18 15:26
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS