Jak to jest z zapisami w grach ;P
Aktualny czas: 28-04-26, 18:19 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Wątek zamknięty 
Jak to jest z zapisami w grach ;P
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: Jak to jest z zapisami w grach ;P

Ty chyba żyjesz w ciemnogrodzie jestem osobą, która ukończyła około 200 gier na samego nesa i do dziś gra w emu a czasem na konsoli z czego ukończyłem sporo gier na nesa po kilkadziesiąt razy. Mam do dziś konsolę i do niej około 100 różnych kartów. Jedną z gier, które ukończyłem najwięcej razy jest ninja gaiden 2 i megaman 3 (każdą z gier około 30 razy czy super spy hunter - w przypadku super spy huntera bez cheata co sekunde to ty nie przejdziesz nawet pierwszego etapu), a nie jakieś popierdółki, które wymieniasz. W całej mojej historii z nesem miałem około 200 kartów. Z tych które mam wiele ma kilka wbudowanych gier np: teenage mutant ninja tourtles + kage i inne gry. Tego typu kartów mam sporo. Uwielbiam nesa. To arcydzieło. Mam jeszcze snesa, ale na niego mam mało gier i nie żałuję, bo spolszczone gry powstały na emu snesa.

Polecam na nesa:
Ninja Gaiden 2 (ukończyłem kilkadziesiąt razy spokojnie około 40 razy)
Kage (Ukończyłem z 20 razy)
Streeet Fighter 2010 (to ukończyłem około 50 razy)
Batman 1 (ukończyłem około 20 razy a tak naprawdę nigdy bo 20 razy doszedłem do finałowej walki z jokerem i go nie pokonałem)
Kick Master (ukończyłem z 10 razy)

Z tych które wymieniasz:
Rockin Kats", "Akumajou Densetsu", i "Mitsume Ga Tooru".

Rockin Catas miałem karta z tym. Gra zacna bo ta pięść oferuje szalone możliwości.
Przeszedłem około 10 razy i mi się gra znudziła ale polecam.

Mitsume Ga Tooru jest świetne, ale łatwe. Ukończyłem też z 10 razy ale gra świetna fajnie do niej wrócić.

Castelvania jest bardzo powolną gierką i to zawsze mnie nie rajcowało w tym tytule.

Z megamanów na nesa. Każdego ukończyłem co najmniej raz, a niektóre kilkadziesiąt nawet

Megamana 1 (mam kart) ukończyłem około 10 razy. Muza świetna, gra ma swój klimat, ale nie jest najlepsza, ale ten klimat.

Megaman 2 Ukończyłem parę razy na GB i raz bądź dwa na konsoli/emulatorze nes. Muza cudo i klimat.

Megaman 3 Ukończyłem kilkadziesiąt razy. Uwielbiam.

Megaman 4 Ukończyłem raz

Megaman 5 Ukończyłem 2 razy na pożyczonym kardridżu i raz na emulatorze. Świetna część. Chyba najlepsza.

Megaman 6 Ukończyłem raz.

Megaman X ukończyłem z 10 razy itd. Pierwszy raz grałem na snesie z hiszpani niedługo po premierze konsoli u kolegi.

Później kilka razy Megaman X 2 na emu
Dalej już różnie aż do szóstki

Megaman X6 na PSX, które kupiłem
i ukończyłem około 10 razy.

Nagraj se mózg.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-11-14 18:40 przez X-Tech.)
16-11-14 18:28
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
Venesard Offline
*

Liczba postów: 226

@UP
X-Tech, może czas wrócić do prawdziwego życia?

Sam nie wiem czy coś tworzę.
16-11-14 18:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Może czas przestać &$^$^$ głupoty. Przecież ja poświęcam dziennie jakieś 15 minut na gry czasem więcej jeśli w ogóle gram, a przez ostatnie parę lat gram mało i zdarza mi się to raz na parę dni czasem częściej. Nie dlatego że to są jakieś limity po prostu większość gier dla mnie to syf i gry trafi się coś naprawdę dobrego tak potrafię grać parę godzin ale to z nowych gier raz na parę lat się trafia ostatnią taką grą była Amnesia Dark Descent i Penumbra. Przez 2013 praktycznie zero gier. Ja nie potrafię na raz usiedzieć przy jednej grze więcej jak 15 minut do pół godziny to się zdarza raz na ruski rok i trafiło się ostatnimi czasy tylko w paru grach na rma (w nich to się zdarza, bo w komercyjnych to syf). Jednym z wyjątków niezmiennie jest Ahriman Prophecy do którego lubię wracać na rm. Gra musi być wyjątkowa.

Pewnie jesteś DZIECKIEM, które nawet nie wie co to nes/snes. Napiszę ci to konsole z lat 90tych gry na nie kończy się w średnio 10-20 minut nie licząc gier rpg i przygodowych które są na kilka goodzin. Na nesa powstały pierwsze Dragon Questy to na nich się wzorowali twórcy rpgmakera. Oj patrz ile mi życia ubyło. Mniej niż obecnym graczom i nolifeom którzy siedzą całymi dniami przy jednej grze mmorpg a potem kolejnej i przy pseudograch z quickami a znajomych sobie robią w grach - Około 10x 20x mniej ??

Piszesz wredne dziecinne komentarze, bo masz ból 4 liter za to że skomentowałem twoją gierkę która nie jest tym co obiecałeś. Sam sobie za to odpowiadasz. Jak masz wyzywać kogoś od nolife to zastanów się nad sobą do łba pustego ci to nie powinno przyjść skoro np: postanawiasz nolifeować tworząc gry w rmie czy nolifeować grając w te swoje crpgi po kilkadziesiąt godzin jedną grę po co tak piszesz do innych ?

Tak średnio ci podam ile gier możesz ukończyć na nesa w trakcie grania w jednego crpga na pca co trwa około 40 godzin-80.

Około 180 gier na nesa. To sobie policz... Przez okres grania w jedną grę na pc z nurtu rpg można ukończyć około 180 gier na nesa. Kto tu jest więc nolifem...
Przez czas przechodzenia dwóch, trzech crpg na pc można ukończyć niemal wszystkie warte uwagi gry na nesa do tego wiele z nich wielokrotnie. Przez zaledwie czas grania w 2-3 crpgi na pc. To sobie policz ile ktoś poświęca czasu jak przechodzi mase takich gier na pc.

Jeśli ktoś ma wracać do życia to może gość który udaje że robi cprga klejąc puste mapy i ucieczkę z jaskini...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-11-14 20:59 przez X-Tech.)
16-11-14 20:20
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Liczba postów: 571

Proszę o niewyzywania ludzi od gówniarzy chojraku bo jak ktoś zachowuje się jak gówniarz to ty. Bycie gówniarzem nie zależy od ilości lat tylko od zachowania. A z tego co tu wszyscy piszecie to x-tech za każdym razem jak ktoś ośmieli się mu sprzeciwić to wyzywa go i zachowuje się jak rozwydrzony bachor któremu zabrano łopatkę w piaskownicy.
Poza tym savy znacznie wpływają na gatunek gry i na sam fakt grania dlatego do niektórych lepiej pasuje quick a do innych checkpoint. Tyle na ten temat.
Ps. I nie dubluj nikt ci nie da nagrody za najdłuższą powtarzającą sie wiadomość. Ani za illość postów. Pozatym policzyłem sobie ffki i chrono trriger i samo to wychodzi jakieś 4 gothic 3 riseny assasinscreedy i fable
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-11-14 20:52 przez Adrapnikram.)
16-11-14 20:47
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Co ty za bzdury piszesz. Podaje argumenty. Wymieniam gierki i opisuję, a ten wchodzi tu z nikąd i pisze że jestem nolifem, bo piszę na temat i wymieniam gry odnosząc się do posta ssj8 który pisze mi że ja nie znam megamana i pisze mi że gra wymaga save cheata. To mu wymieniam nie dość, że niektóre przeszedłem nie raz to w ogóle nie używam do teego quick save cheata.
Jak ktoś pisze debilne komentarze to niech się zastanowi nim coś napisze proste.

Gierki które wymagają quick save to komercyjne gry dla mas głównie na pc w które ma grać każdy i nie przegrywać dlatego dodaje się do nich ten cheat, aby nie odczuwał dany delikwent który nabędzie grę bądź frajersko ukradnie z torrent - że jest cieniasem - po to właśnie są quicki aby frajerzy grania nie przegrywali i kontynuowali. Zdarza się że quick save działa ale to wyjątkowo np: w przyodówkach.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-11-14 20:58 przez X-Tech.)
16-11-14 20:50
"Pomógł" przyznał(a):
Mateusz SSJ8 Offline
*

Liczba postów: 511

@ X-Tech
KAPLOWEY

KAPLOWEY

@Venesard
Zostawmy go. To ślepy przewodnik ślepych. Podobno Jezus powiedział,że jak ślepy ślepego prowadzi, to obaj w dół wpadną. Więc niech X-Tech sam wpadnie w dół, zamiast jeszcze i nas tam zasobą wciągać. On chce tylko mówić innym, jak powinni robić gry, ale sam nie zrobił gry, którą każdy by dał radę przejść. Przypadek z Soniciem olał, więc z Mario zrobi dokładnie to samo. Dla niego gry z zapisem w dowolnym miejscu to pseudogry. Już nawet mówiłem mu, żeby opuścił polską scenę RPG Makera i już nigdy na nią nie wracał. Widzisz, co ja teraz do niego mówię. Odpowiadaj mu tak samo. Może w końcu zrozumie, że go tu nie chcemy, i odejdzie.

@Adrapnikram
Cały czas próbuję mu to powiedzieć, ale on idzie w zaparte. I jeszcze wyzywa wszystkich od debili, niedorozwojów i niepełnosprawnych umysłowo. Swoją drogą, ten tengu nawet nie pomyśli o tym, że akurat tego posta na przykład może pisać ktoś niepełnosprawny. Podejrzewam już nawet, że X-Tech jest posłem albo senatorem, któremu się bardzo nudzi w pracy i zagląda tu tylko, żeby zabić nudę. Wydaje mi się, że ktoś tu zapytał X-Techa, ile on ma lat, że takie głupoty wypisuje. Gdybym znalazłautora owego postu, odpowiedziałbym mu, że X-Tech chyba jest właścicielem jakiego wielkiego koncernu i bierze kasę za to, że całymi dniami siedzi na swoim stołku i tylko pierdzi. Wiem, bo wszyscy zostaliśmy nauczeni, że tak właśnie wygląda raj.

Nienawidzony i nienawidzący. Przez nienawiść tego drugiego obaj będą martwi.
16-11-14 20:58
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

To może czas się wreszcie oświetlić, bo nawet twórcy Alien Isolation mnie posłuchali i zrobili tam punkt zapisu a jest to nowa gierka.
Mateusz SSJ8 miasteczko ciebie pochłonęło ciemnością.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-11-14 21:02 przez X-Tech.)
16-11-14 21:01
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

On napisał żebyś wrócił do normalnego życia nie że jesteś nolifem. A ty go nazwałeś gówniarzem nie wiedząc nawet ile ma lat. A nie napisałem bzdur tylko własną opinie interpretuj ją sobie jak chcesz. O ile nazywasz bzdurami moją wypowiedź o savach. Pozatym siedzisz już od godziny na forum i ja liczę tylko wieczór. A to troszkę więcej niż 15min
znowu double :roll:
16-11-14 21:05
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

To znaczy to samo. Angielski język rozumiesz ?

Forum mogę mieć nawet otwarte 15 godzin. Boli cię że jesteś dzieckiem ? Nieważne. Mnie to nie obchodzi ja nie o tym. Ja piszę o jego wredocie, która wykazała jego głupotę przez to że jak się okazało o czymś nie wiedział bo jest dzieckiem. Nie wiedział że gry na te konsole to tytuły na kilkanaście minut. Ty też chyba coś mało kumaty jesteś. nes to konsola z początku lat 90tych. Rozumiesz rok 90. Pewnie wtedy jeszcze nie kroczyłeś po tym świecie. Gdyby się uprzeć to czas grania

Mój komp zasila sieć. Co ja robię poza tym nie wiesz.
Jeśli sugeruje mi że mam wrócić do życia to znaczy to samo to oczywiste że nie ma pojęcia o nesie, bo jest dzieciakiem o myśli, że na nesa gry to produkcje które zajmują wiele godzin czyli ogólnie życie. Grubo się pomylił. Mój ogólny czas grania w gry można zmieścić w czasie ukończenia około 5-6 crpgów na pca. *nie licząc przygodówek i rpgów. No sporo nie ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-11-14 21:14 przez X-Tech.)
16-11-14 21:07
"Pomógł" przyznał(a):
Adrapnikram Offline
*

Jakoś nie boli mnie to że jestem dzieckiem. Co to za różnica z którego roku jest nes bo on też Mila sejwa i to też gry które na niego wychodziły. Urodziłem się jeszcze u schyłku lat 90 no i co stego wiem o Nesie wiecej niż nie jeden 30latek. Także tego. Lecę bo obowiązki wzywają. Miłych snów
16-11-14 21:20
"Pomógł" przyznał(a):
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS