Hope [Horror/Przygodówka]
Aktualny czas: 28-04-26, 17:57 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[2k3] Hope [Horror/Przygodówka]
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

RE: Hope [Horror/Przygodówka]

Wiem o perspektywie. Da się zabrać w widoku po zmianie perspektywy. W pierwszym widoku się nie dało...Czyli już wiemy o co chodzi.

Dotarłem do miejsca w którym wystąpiło nieznane zjawisko z podłogą. Póki co dopadło mnie w miejscu z czołganiem. Nie było żadnego tutka jak się czołgać. Teraz muszę jeszcze raz przechodzić od miejsca w którym znalazłem przedmioot zapisu bo nie mam pojęcia jak ustawić go w jakimś miejscu na punkt zapisu - niezależnie od tego czy zapiszę czy nie po wejściu w ten przedmiot on i tak jest traktowany jako użycie....i przedmiot znika.

Ogólnie gra jest co raz lepsza im dalej. Irytuję mnie lekka fajtłapowatość głównej bohaterki i jej powtarzanie, że jest w śnie, ale poza tym większość gry i tego co gada bardzo spoko. Bardzo ciekawe. Bardzo. Sama muza która wchodzi w akcji w trakcie gry też pasuje do sytuacji.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-14 19:08 przez X-Tech.)
11-12-14 18:14
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Aki Stratego Offline
*

Liczba postów: 69

Cytat:Dotarłem do miejsca w którym wystąpiło nieznane zjawisko z podłogą. Póki co dopadło mnie w miejscu z czołganiem. Nie było żadnego tutka jak się czołgać.

Nie trzeba żadnego samouczka. Po prostu idziesz wolniej, resztę robi sama (pada na czworaka i się czołga). Czas w tej scenie jest tak wymierzony, ze nie możesz strącić więcej niz 3 sekund na potkniecie lub bieganie w poziomie.

Cytat:Teraz muszę jeszcze raz przechodzić od miejsca w którym znalazłem przedmioot zapisu bo nie mam pojęcia jak ustawić go w jakimś miejscu na punkt zapisu - niezależnie od tego czy zapiszę czy nie po wejściu w ten przedmiot on i tak jest traktowany jako użycie....i przedmiot znika.

Punkt zapisu nie jest podany w sposob oczywisty. Zapis jest wpleciony w klimat gry, wiec trzeba go odnalezc, zbadac i umiescic. Niestety ograniczenie rm sprawia, ze silnik nie ma mozliwosci sprawdzenia po wejsciu w menu zapisu, czy ten zostal dokonany czy nie, wiec znika automatycznie.

Cytat:Ogólnie gra jest co raz lepsza im dalej. Irytuję mnie lekka fajtłapowatość głównej bohaterki i jej powtarzanie, że jest w śnie, ale poza tym większość gry i tego co gada bardzo spoko. Bardzo ciekawe. Bardzo. Sama muza która wchodzi w akcji w trakcie gry też pasuje do sytuacji.

Kazdy odbiera to inaczej, ona to robi bo usilnie probuje sie zagluszyc niewygodne fakty i przycmic intuicje, ktora podpowiada jej coś innego. Tak jak pisalem, zadna z niej profesjonalistka, ot mloda studentka psychologi ze skrzywieniem na parapsychologie i zjawiska paranormalne.

Narzekasz na filmik otwierający, ale tu masz opening z Corpse Party, gry która była w prostej linii bezpośrednią inspiracją dla hope.

https://www.youtube.com/watch?v=snlADSYTyMw

Podpowiem, że jesteś w 1/3 scenariusza, od tego momentu zaczyna się robić niebezpiecznie. Pojawią się nie tylko przepascie, ktore mogą cię zabić.

ps. Jesli irytuje nas jakis bohater to znaczy, ze jest dobrze skonstruowany bo wywołuje w widzu/graczu jakieś emocje. Najgorsze są postacie obojętne, szare i bez wyrazu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-14 21:51 przez Aki Stratego.)
11-12-14 21:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

1 OK
2 Zawsze można w przedmiocie zapytać czy chcemy zapisać i jeśli to zrobimy dać ten przełącznik zapisu na on wtedy przy wyjściu byłoby sprawdzane czy zdecydowaliśmy się na ten krok w ten sposób można by sprawdzać gdzie można to zawiesić bez ryzyka że stracimy zapis ? Po tym wyjsciu automatycznie przelacznik wracalby do swojego stanu.

3 Można się z tym zgodzić co do bohaterki. Co do muzycznego filmiku nie wpasował mi się stylowo do klimatu intra po prostu i tyle.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-14 22:01 przez X-Tech.)
11-12-14 22:00
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Aki Stratego Offline
*

Z sejwem dobry pomysl, wprowadze go w kolejnej edycji. Taki banał, a przeoczyłem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-14 22:07 przez Aki Stratego.)
11-12-14 22:06
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Mam nadzieję, że niedługo pojawi się kolejny scenariusz. Tymczasem gierzę dalej w to.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-14 22:29 przez X-Tech.)
11-12-14 22:24
"Pomógł" przyznał(a):
Pandemonium Offline
*

Liczba postów: 14

Wygląda bardzo obiecująco! Mam nadzieję, że podobnie jak Agnosco spowoduje u mnie ciary plecach :3
13-12-14 21:36
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

(13-12-14 21:36)Pandemonium napisał(a):  Wygląda bardzo obiecująco! Mam nadzieję, że podobnie jak Agnosco spowoduje u mnie ciary plecach :3

Założę się, że już nic do tego komentarza się nie pojawi znając te całe tego typu "komentarze" na Ultimie, a tak jestem ciekawy opinii o gierce...
13-12-14 22:28
"Pomógł" przyznał(a):
Aki Stratego Offline
*

Btw, Yoroiookami nie wgrałeś czcionek, dlatego masz takie kulfony w menusach.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-12-14 18:37 przez Aki Stratego.)
20-12-14 18:36
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

(20-12-14 18:36)Aki Stratego napisał(a):  Btw, Yoroiookami nie wgrałeś czcionek, dlatego masz takie kulfony w menusach.
Dobra, wgrałem. :co: Myślałem, że przy takim instalatorze same się wgrają.

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
20-12-14 18:55
"Pomógł" przyznał(a):
Aki Stratego Offline
*

Aktualizacja latki: 24.12.2014

Poniżej link do łatki 0.1d!

http://www7.zippyshare.com/v/58375204/file.html

Spoiler: (Otwórz)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-12-14 13:42 przez Aki Stratego.)
21-12-14 23:35
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS