Unity Engine
Aktualny czas: 28-04-26, 22:00 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
Unity Engine
Venesard Offline
*

Liczba postów: 226

RE: Unity Engine

BUMP. Dante, miałeś może styczność z takim zjawiskiem jak przenikanie przez modele? Nieważne czy wgram gotowe, czy sam stworzę i zaimportuję, przez niektóre mogę przechodzić na przełaj, a niektóre mają normalne blokowanie. Nie wiem jak temu zaradzić.

Sam nie wiem czy coś tworzę.
19-01-15 23:24
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Dante Offline
*

Liczba postów: 11

Sorry, stary, ale nie potrafię pomóc.
Ale...
Może to Ci coś naświetli:
http://youtu.be/3G-QJgTPKXk

danterm.deviantart.com
19-01-15 23:40
"Pomógł" przyznał(a): Venesard
X-Tech Offline

Liczba postów: 876

Modele się przenikają kiedy w ruchu nie sprawdzane są punkty kolizyjne wierzchołków modeli. Musisz mieć na to skrypcior który jeszcze bardziej obciąży tobie procesor xd
19-01-15 23:43
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Venesard Offline
*

To jest to Dante, dzięki wielkie! Że też wcześniej nie przyuważyłem tej opcji O.o
X-Tech, weź wyjdź bo się ośmieszasz. Faktycznie wystarczy przy modelu zaznaczyć brak przenikania, żadnych skryptów nie trzeba. No ale racja, ty się znasz na wszystkim najlepiej, co? Troll z ciebie i egocentryk, tyle.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-15 23:48 przez Venesard.)
19-01-15 23:47
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Dokładnie napisałem to samo co robi ten skrypt. Jedynym trollem jesteś ty. Nie masz pojęcia nawet o tym jak sprawdzane są kolizje w 3-d kołku. Zanim zaczniesz kogoś wyzywać od trolli zastanów się lepiej nad swoją wiedzą i stanem wiedzy o działaniu kolizji w grach matole, bo nawet w 2-d w rmie robiłeś wszystko klepiąc gotowce, a twierdzisz, że zabierasz się za 3-d spoko, ale z taką głową to ty najwyraźniej masz nawet problemy z dodawaniem skoro i w 2-d musiałeś stosować gotowce, a nie rozumiesz ich podstaw nawet tak prostych jak kolizje. Jedyną osobą, która się ośmiesza jesteś ty sam podgrywając zadufanego w sobie chama z mózgiem mrówki. Nara.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-15 23:54 przez X-Tech.)
19-01-15 23:49
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Venesard Offline
*

I znowu przejaw ignorancji. Nie ma żadnego skryptu, naucz się czytać :) To opcja w edytorze. A blokowanie wierzchołków gówno by dało skoro przenikam przez płaszczyzny pomiędzy nimi.

19-01-15 23:54
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Opcja która aktywuje owy skrypt. Jakież to masz gęste myślenie w kategorii robienia gier z rzeczy, których działania nie pojmujesz xd To samo w rmie RUBY gotowce.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-01-15 23:56 przez X-Tech.)
19-01-15 23:56
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

(19-01-15 23:47)Venesard napisał(a):  X-Tech, weź wyjdź bo się ośmieszasz. Faktycznie wystarczy przy modelu zaznaczyć brak przenikania, żadnych skryptów nie trzeba. No ale racja, ty się znasz na wszystkim najlepiej, co? Troll z ciebie i egocentryk, tyle.

Ja nikomu nie mówię, że jest trollem i że się ośmiesza kiedy pisze na jakiej zasadzie działa blokowanie w rmie....tak samo jeśli chodzi o blokowanie w 3-d xd Jedynie osoba, która nie wie co robi wyzwie osobę, która wie od trolli i napisze, że się ośmiesza. Tą osoba jesteś ty. Udowodniłeś tylko swoje zadufanie w sobie i swoja głupotę. Nie tknę tego tematu palcem zostawiam go osobom, które nie mają pojęcia co robią. Wolę pisać z osobami, które przynajmniej chcą myśleć w rmie i tworzyć swoje skrypty niż z osobą, która myśli że rozumie co robi, a tak naprawdę nie ma pojęcia o niczym nawet w rmie a co dopiero w programowaniu gry 3-d. Nara.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-01-15 00:09 przez X-Tech.)
20-01-15 00:02
"Pomógł" przyznał(a):
simple Offline
*

Liczba postów: 6

Moje pisiont groszy dotyczące silniku Unity.

Moim zdaniem wielu narzeka na ten silnik i mówi ze to tandeta, ponieważ
niektóre produkcje które ujrzały światło dzienne było pisane przez amatorów
którzy nie mieli grafików, lub mieli, ale nie profesjonalistów. W silniku pisze się łatwo
i jest przede wszystkim za darmo to też przyciąga wielu amatorów którzy szukają sukcesu.
Gra to nie tylko silnik ale także muzyka i grafika, mówi się trudno jak ktoś go (grafika) niema.
Potem ludzie oceniają silnik na podstawie takiej grafiki z takiej produkcji... Do tego dochodzi jeszcze dwie wersje silnika "Unity Free" i "Unity Pro".
To samo jest z optymizacją, małe doświadczenie w programowaniu gier do tego doprowadza.
20-01-15 18:38
"Pomógł" przyznał(a):
X-Tech Offline

Jak masz komputer wielordzeniowy to pewnie nie odczuwasz jak to źle działa. Proste tekstury i modele niemal ceglaste na dwurdzeniowym pc chodzą naprawdę kiepsko wolę nie pisać o kompach jednordzeniowych. Te bardziej "zaaawansowane niby gierki" to przecież praktycznie w ogóle się nie odpalają na takich sprzętach taki to pięknie zoptymalizowany silnik. W takich rzeczach jak H-F, Unreal są przynajmniej strefy optymalizacyjne żeby oszczędzać cpu wg. rejonów w tym syfie wszystko przycina już od odpalenia .
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-01-15 19:13 przez X-Tech.)
20-01-15 19:00
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS