Empire
Aktualny czas: 20-06-25, 21:34 Witaj! Przejdź do zakładki Logowanie lub Rejestracja

Odpowiedz 
[VX] Empire
noruj Offline
*

Liczba postów: 115

RE: Empire

(01-04-15 13:28)Aruka napisał(a):  sam się wciąż na tym łapię że czasem zdarza mi się "zajeżdżać" Gothicem. ;)
MYSTERY SOLVED!

http://www.theasgun.blogspot.com
04-04-15 16:41
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Kryzz333 Offline
*

Liczba postów: 209

Kiedy data wydania?

Kiedy obiecane w głównym poście demo?
04-04-15 16:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
"Pomógł" przyznał(a):
Aruka Offline
*

Liczba postów: 78

Diablo napisał(a):Ale potem Magowie Wod... znaczy Lodu, kopacze (krety), łowcy (szkodniki) oraz ci wojownicy (najemnicy). Zaczynam mieć już w głowie jakiś niesmak.

Nowicjusze, Kultyści (strażnicy świątynni), nekromanci (guru) oraz Koruptor (Y'Berion) to już z deka przegięcie.

Troszkę popłynąłeś i poniosła Cię fantazja. ;-)
Równie dobrze można użyć Twojego wzoru do "udowodnienia" że w każdej grze z systemem frakcji doszło do kradzieży pomysłu. Nie szukaj czegoś, czego po prostu niema. :-)

Kryzz333 napisał(a):Kiedy data wydania?

Kiedy obiecane w głównym poście demo?

Jak skończę to będzie, nie zamierzam się spieszyć. :-)

[Obrazek: k9L1Y.gif]
http://kubajw96.wix.com/empire
04-04-15 17:13
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

Diablo napisał(a):to mój gust, o gustach się nie dyskutuje
A o czym w taki razie się dyskutuje? Dyskusje powstają z odrębnych przekonań i myśli, na tym polegają dyskusję. W jaki wgl sposób mogłaby powstać dyskusja jeśli zgoda byłaby od początku? xD
Jak ja autentycznie nienawidzę tego powiedzenia, jest tak głupie :I

Ogólnie dla mnie nie wygląda to zbytnio ciekawie, mapy jakieś takie... po prostu MEH.
HUD który widziałem już miliony razy (no ludu, zrobienia własnego HUD'a to max 2h roboty x.x).
Poza tym "herby" tych frakcji są grafikowym szczytem lenistwa. Losowy tribal pierwszy lepszy z google grafika bez jakiejkolwiek obróbki. Źle powycinane (co da się załatwić głupim konturem nałożonym na grafikę).

Ogólnie nawet te zarzuty kopiowania Gothica pozostawiają złe wrażenie o tym. Chociaż z drugiej strony brzmi to także jakby wszyscy nagle uważali Gothica za jakiegoś prekursora gatunku x.x
Serio, chyba dawno nie było nic tak marnego :I
Smuteg.

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
Spoiler: (Otwórz)
04-04-15 17:25
"Pomógł" przyznał(a):
Kryzz333 Offline
*

Cytat:Troszkę popłynąłeś i poniosła Cię fantazja. ;-)

Wszelkie argumenty odpierasz zmienianiem tematu albo takimi odzywkami.

Ty na serio człowieku nie widzisz podobieństw?

Niby miałem się już nie kłócić, ale "Pokaż nieprzeczytane posty" ciągle mi przypomina o tym wątku.

Twoje zachowanie odstręcza od samego projektu. Myślisz, że ja to wszystko piszę aby tobie dopiec?

I ja mam grać w twoją grę? Ja spędzam mój czas, aby cię przekonać, a ty przesz w zaparte, że nie ma żadnych podobieństw do Gothic.

No Jezu.

Brak terminów ukończenia też nie zachęca. Obiecałeś demo "niedługo".
Gdybyś je wydał może udałoby ci się ludzi przekonać, że jednak jest coś w Empire.

Ciągnąć za Viuu: mamy tutaj grę o banalnej fabule, z chibi grafiką która pasuje jak pięść do nosa do świata i do tego większość nazw i elementów świata jest ściągnięta w jakiś sposób z Gothica. Do tego nie przedstawiłeś w ogóle mechaniki.

Podejrzewam że ta gra skończy jak Anus: Niezwykła Podróż albo Kruk 2.
04-04-15 17:49
"Pomógł" przyznał(a):
Aruka Offline
*

Viuu napisał(a):Serio, chyba dawno nie było nic tak marnego :I
Bardzo mi przykro że nie jestem tak dobrym twórcą ja Ty.
Kryzz333 napisał(a):Wszelkie argumenty odpierasz zmienianiem tematu albo takimi odzywkami.
Nie zamierzam prowadzić dyskusji na temat "ta gra jest podobna do gothic". Uważasz tak? To jest Twoje zdanie i masz do niego prawo. Ja sądzę inaczej. Poza tym może to zabrzmi brutalnie, ale nie tworzę tej gry z myślą o Was-potencjalnych graczach. Tworzenie sprawia mi przyjemność i dzięki temu mogę dać upust swojej kreatywności. Dyskusja na temat "gothicowości" Empire powinna skończyć się na poście "W moim mniemaniu Twój projekt jest podobny do serii Gothic". Każdy ma prawo do swojej subiektywnej oceny, ale nie ma prawa narzucać innym swego zdania.

04-04-15 19:57
"Pomógł" przyznał(a):
Yoroiookami Offline
*

Liczba postów: 985

(04-04-15 19:57)Aruka napisał(a):  
Bardzo mi przykro że nie jestem tak dobrym twórcą ja Ty.
Kryzz333 napisał(a):Wszelkie argumenty odpierasz zmienianiem tematu albo takimi odzywkami.
Nie zamierzam prowadzić dyskusji na temat "ta gra jest podobna do gothic". Uważasz tak? To jest Twoje zdanie i masz do niego prawo. Ja sądzę inaczej. Poza tym może to zabrzmi brutalnie, ale nie tworzę tej gry z myślą o Was-potencjalnych graczach. Tworzenie sprawia mi przyjemność i dzięki temu mogę dać upust swojej kreatywności. Dyskusja na temat "gothicowości" Empire powinna skończyć się na poście "W moim mniemaniu Twój projekt jest podobny do serii Gothic". Każdy ma prawo do swojej subiektywnej oceny, ale nie ma prawa narzucać innym swego zdania.
Viuu się nie przejmuj smiles on tu tylko wpada żeby napisać, że nie lubi czyjegoś projektu. Proponuję zaprzestanie marnowania energii na odpowiadanie w temacie, bo na tym etapie to już się przeradza w trolling. :lol2:

[Obrazek: mt4dzY7.png]
[Obrazek: k5KQGOe.png]
04-04-15 20:02
"Pomógł" przyznał(a):
Kryzz333 Offline
*

Nie tworzysz dla nas?

Obecność twojej zapowiedzi sugeruje coś innego.

Do tego łapczywie zbierasz każdy poklask, zupełnie ignorując konstruktywną krytykę.

Dlatego uważam że teraz zwyczajnie bredzisz. I nadal jesteś arogancki.

No ale trudno. Viuu ma już trochę makerowania na karku, także ja i pozostali.
Viuu, ja, Adrapnikram, Diablo, Venesard, Noruj... To już spora rzesza, co? Nie sądzisz, że jak tylu ludzi (z dłuższym stażem od ciebie) ma się do czegoś przyczepić, to coś jest nie tak, panie geniusz?

Skoro nie tworzysz dla nas, to, może zabrzmi to brutalnie - usuń ten temat i sam graj w swoją fap-grę, dając upust swojej kreatywności.

EDIT:

Aha, przy okazji, nie odniosłeś się też do pozostałych rad (niezwiązanych z Gothic) moich i Viuu, w dodatku chamsko mu odpowiadając.

Ale to szczegół. Ja w tym temacie nie mam już co szukać.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-04-15 20:16 przez Kryzz333.)
04-04-15 20:08
"Pomógł" przyznał(a):
Viuu Offline
*

Liczba postów: 155

Aruka napisał(a):Bardzo mi przykro że nie jestem tak dobrym twórcą ja Ty.
No przykro mi także, bywa. Ale jeśli to twój jedyny sposób na odpowiedź na krytykę, to powiedziałbym nawet, że zupełnie do tworzenia się nie nadajesz.

Yoroiookami napisał(a):Viuu się nie przejmuj on tu tylko wpada żeby napisać, że nie lubi czyjegoś projektu.
Dokładnie, napisz jeszcze mój życiorys.
Nie pamiętam nawet ile już czasu minęło odkąd o jakimś projekcie powiedziałem w samym negatywnym tonie. Już nie mówiąc o jakimkolwiek "hejcie".
No ale wybacz, że nie każdy jest tutaj od lizania dupy.

[Obrazek: 4COJip7.png]
Victory Quotes: 1, 2
Spoiler: (Otwórz)
04-04-15 20:20
"Pomógł" przyznał(a):
Aruka Offline
*

Kryzz333 napisał(a):Do tego łapczywie zbierasz każdy poklask, zupełnie ignorując konstruktywną krytykę.
Biorę pod uwagę konstruktywną krytykę i rzeczowe argumenty, a nie cudze "widzi mi się".

Kryzz333 napisał(a):Viuu, ja, Adrapnikram, Diablo, Venesard, Noruj... To już spora rzesza, co? Nie sądzisz, że jak tylu ludzi (z dłuższym stażem od ciebie) ma się do czegoś przyczepić, to coś jest nie tak, panie geniusz?

Widzę że ten "dłuższy staż" uderza do głów dając ciche przyzwolenie na wywyższanie się, co właśnie pokazałeś.

Jeśli to dla Ciebie jest konstruktywna krytyka, to odsyłam do słownika.

04-04-15 20:23
"Pomógł" przyznał(a):
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Ultima Forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS